Sivut

torstai 28. joulukuuta 2017

VIIDEN PÄIVÄN PÄÄN NOLLAUS


Takana on viisi peräkkäistä vapaapäivää ilmaan minkään valtakunnan stressiä, suorittamisen pakkoa, herätyskelloa, aikatauluja tai ennalta sovittuja tapaamisia, ja olen ihan kuin eri ihminen. Sellainen jotenkin ihan hirmu levollinen ja rauhallinen (vai onko nuo yksi ja sama asia..).

Eniten ehkä ihmetyttää se, etten ole tuntenut minkäänlaista tarvetta tehdä mitään hyödyllistä (johon töissään ahkera, mutta kotioloissa täydellisen joutenolon mestari ukkeli kommentoi, että "Nyt tiedät, miltä musta tuntuu joka päivä" :)).  Yleensä kun viimeistään parin päivän paikallaaonolon jälkeen tulee olo, että tässä on jo tarpeeksi rötväilty, ja alkaa omatunto kolkuttaa. Nyt ei. 






Edes liikkumaan ei tullut lähdettyä päivittäisiä ukkelin kanssa lampsittuja lenkkejä enempää, enkä ottanut murhetta siitäkään, mikä sekin on itselleni epätyypillistä. Asiaa toki auttoi se, että eipä olisi ollut paikkaa minne mennäkään, koska kaikki olivat kiinni. Hyvä vaan. Ei jäänyt vaihtoehtoja.

Vähäiset jouluvalmistelut hoituivat niin, etten tehnyt käytännössä yhtään mitään. Viikoksi joulutauolle kotiin tullut vanhempi poika ilmoitti, että "Mulla on hyvin aikaa. Voin käydä hakemassa kuusen ja kinkun ja pestä sen joulujääkaapin" (Meillä on tallissa jemmassa "rippikaapiksi" nimetty pieni varajääkaappi, joka ostettiin aikanaan käytettynä muutamalla kympillä ensimmäisiä rippijuhlia varten, että saatiin kakut mahtumaan. Sieltä se kaivetaan aina esiin, kun tarvitaan ekstrasäilytystilaa keittiön niinikään pienen perusjääkaapin lisäksi).

Myös ruokakauppareissu hoidettiin yhdessä pojan kanssa yhden pysähdyksen taktiikalla ilman sen kummempaa ennakkosuunnittelua. Käveltiin hyllyvälit läpi ja valittiin varsin maltillisesti, mitä tarvittiin. Eikä tarvinnut itse edes kasseja pakata tai kantaa, kun poika hoiti senkin homman. Helppoa.  Ukkelin kanssa siivottiin perjantaina suitsait ja se oli siinä.






Tuntuu vähän hassulta enää laitella tänne mitään kuusikuvia, mutta oikeastaan se on tuo ikkunasta aattona tulvinut auringonvalo, jonka takia sen teen. Kuusen koristelun suhteen iski vähän tenkkapoo, kun muistin, että olen myynyt kaikki koristeet kirpparilla. Onneksi vintin kaappien perältä löytyi sentään vielä jotain, joka oli ihan riittävästi. Oikeasti kuusi on mielestäni kauneimmillaan ihan vaan pelkillä kynttilöillä varustettuna.



Pieni lasienkeli näyttää kuvassa kovalta ja kolhitulta, mutta  on oikeasti sievä.



Kattauksesta olen suorastaan ylpeä, vaikka se varsin vaatimaton onkin. On silti kaikessa yksinkertaisuudessaan paljon enemmän kuin meillä yleensä. 

Onnekseni kukaan ei muistanut kaapissa olevien tonttulautasten olemassaoloa, koska punainen väri ei olisi houkuttanut yhtään.  






En ole varma, onko tuo pellavainen pöytäliina oikeasti pöytäliina ollenkaan, vaiko kenties lakana, mutta eipä sillä väliä. Oli justiin sopivan "ei se oo niin justiinsa" meidän pöytään. Eikä kukaan edes tipauttanut siihen ensitöikseen rosollia niinkuin vähän ennakoin. Yleensä se olen minä itse, joka tarkkailee kyllä muita, mutta lopulta itse sohlaa.






Servettien olisin toivonut olevan kankaisia, mutta koska niitä ei ollut, paperisilla mentiin. Eikähän noita kanelitangoista ja pihalta haetuista katajanoksista värkkäämiäni koristehässäköitä ollut edes tarkoitus saada irti. Serveteistä olisi tullut silkkaa paperisilppua.






Kuvissa vilahtava vihreänvalkoinen tonttu jäänee ikuiseksi mysteeriksi. Se löytyi aattoaamuna meidän postilaatikosta joulupaperiin käärittynä, mutta kääreessä ei ollut sen enempää lähettäjän kuin vastaanottajankaan nimeä. Vähän tuli epävarma olo sen suhteen, oliko se meille tarkoitettukaan, vaiko kenties sujahtanut vahingossa väärään laatikkoon. Vähän epäilin, että joku poikain salainen ihailija olisi sen saattanut tuoda, mutta ukkeli oli sitä mieltä, että ennemminkin hänen :). Vähän empi, voiko lähteä uloskaan, ettei fanit nappaa nurkalla.. 

Tonttu on jotenkin ihan hirmuisen symppis ja kotiutunut meille, joten haluaisin kiittää sen tuojaa, jos tietäisin, kuka on kyseessä. Surku tulee, jos sitä joku tulee pyytämään takaisin. 

Tänä jouluna tapahtui sellainenkin ihme, että tuli ties kuinka monien vuosien jälkeen kaivettua lautapelit esiin, koska muistikuvissa oli vähän epäselvyyttä siitä, kuka oli "Muuttuva labyrintti"-pelin mestari menneiltä ajoilta. Itse kyllä muistin hyvinkin, että hävisin aina perheen pienimmälle, mutta isoveljensä taas muisti voittaneensa pikkuveljensä aina, joten se oli revanssin paikka. Olikin tosi mukavaa pitkästä aikaa, vaikka olen vähän luokitellutkin nuo lautapelitouhut ennemminkin some-kliseisiin ja epäillyt tekemisen todenperäisyyttä. Lopulta vuoden 2017 mestariksi selviytyi kolmannen erän jälkeen perheen kuopus, ja häviäjäksi jäänyt isoveli tunnusti reilusti tappionsa. Vähän eri meininki kuin ennen vanhaan, kun häviäjä olisi poistunut näyttävästi paikalta ja heittänyt siinä mennessään pelin ja nappulat nurkkaan..





Sen lisäksi, että on tullut vaan oltua jouten, olen myös pitkästä aikaa puuhaillut kaikkea jonninjoutavaa. Sellaista mieluisaa, jolle ei normaalisti riitä jaksamista, aikaa tai valoa, vaikka toivoisinkin. Niinkuin nyt vaikkapa aamukahvihetken kuvaamiselle. 

Tuon kauniin kupin ostin H&M:stä ennen joulua ihan vaan itselleni, koska ukkeli juo kaiken kahvista punaviiniin aina samasta mukista, joten hukkaan olisi hänen kohdallaan mennyt. 

Ajattelin kokeilla, josko aamukahvi maistuisi jotenkin erilaiselta, jos sen juo kauniista kupista, eikä aina niistä iänikuisista tylsistä mukeista mallia "perus". Ja maistuuhan se. Muuten kuva on kylläkin pienimuotoisesti lavastettu. Oikeasti tähtipipareiden paikalla oli sama vanha jälkiuunileipä kuin joka ikinen aamu muutenkin, mutta ei olisi näyttänyt yhtään niin hohdokkaalta sädehtivän kupin rinnalla.

Poikien lahjat hoidettiin tänäkin jouluna lähinnä helppojen lahjakorttien muodossa, joista osa ihan perushyötykäyttöön eli ruokaostoksia varten. 

Ukkelin lahja tuotti isosti päänvaivaa, koska ihan oikeasti ei halua koskaan mitään, jos ei ole mitään erityistä tarvetta. Siispä päädyin ostamaan hälle uuden pölynimurin :). On meistä innokkaampi imuroija, ja on jo pitkään tuskaillut, kun vanhasta ei enää lähde suutin irti. Yhdessä pojan kanssa valittiin miehekäs musta malli led-näytöllä. Oli hyvässä tarjouksessa. Kotona huvitti, kun katsottiin tarkemmin imurin pakkauslaatikkoa. Siinä oli kuva kauluspaitaan ja suoriin housuihin pukeutuneesta imuroivasta herrasmiehestä. Että ihan nappiin meni valinta. Tarvinnee vaan uusia ukkelin garderobi, että löytyy siivoushommiin jatkossa asianmukainen kulmapaita..  

Itse sain iloiseksi yllätyksekseni mehulingon, jolla pystyy tekemään paljon muutakin. Samalla tunnen kuitenkin vähän huonoa omaatuntoa, koska tiedän lingon olleen omalla mittapuullani kallis. Että tuleeko sitä varmasti koko rahalla käytettyä. Haluan uskoa, että tulee. 

Eilen poikkesin töitten päälle Lidlissä hakemassa vähän perusaineksia ensi alkuun. Harjoittelen simppeleillä ja perehdyn niihin muihin ohjeisiin myöhemmin. Harmitti vaan, kun tänään unohdin ottaa töihin mukaan kahvin tilalle tekemäni porkkana-appelsiinimehun. Däämm.






Tässä tuli nyt aika paljon yleensä välttelemääni toistoa, kun olen näitä samoja kuvia ja höpinöitä myös Instagramin puolella julkaissut, kun on ollut pitkästä aikaa virtaa siihenkin puuhaan. Mutta josko tämän vaikka voisi antaa itselleen anteeksi nyt, kun olen muutenkin muuttunut. Kunnes taas ihan oikea arki alkaa.

Piti toivotella teille onnellisia loppuvuoden päiviä, ja toivottelenkin toki, mutta koska alkavat käydä varsin vähiin, lisätään tuo tuleva vuosi samaan syssyyn.

Kuva on otettu terassin laseista joulupäivän aamuna.





Kuulumisiin.


t. Annukka

66 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Ihana kun olet nauttinut huolettomasti välipäivistäsi, sellainen tekee hyvää silloin tällöin. Kauniita kuvia, kaunis joulukattaus. Hyvää loppuvuoden päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anneli. Oli kyllä todellakin huoletonta huilailua :)

      Leppoisia loppuvuoden päiviä sinulle ja kaikkea hyvää Uuteen Vuoteen<3

      Poista
  2. Onpahan muuten ihana kuppi, H&M:stä löytyy vaikka mitä. Punainen on oma lempiväri, joten siksi sitä jaksaa katsella päivät pääksytysten, mutta ymmärrän, että väri saattaa monissa aiheuttaa levottomuutta.

    Aivan ihanalta kuulostaa joulu, juuri oikeanlaiselta, vaikka onko sellaista kuin oikeanlainen joulu. Meillä oli ensin haipakkaa ja kolmena päivänä paljon ruokavieraita, mutta omaa perhettä toki kaikki. Siihen ensin valmistelut ja suursiivoukset tietty, niin tänään järkytyksekseni heräsin 10:30! Enhän ikinä nuku niin pitkään, olin ihan ymmyrkäisenä ja päivästä on tullut sellainen, etten saa mitään aikaiseksi, kun se alkoikin noin. Mutta välillä tarvitaan lepoa ja teidän joulu kuulostaa juuri kovin levolliselta, aah. <3

    Halirutistuksia uuteen vuoteen ihana Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään punaisesta. Ukkeli aina muistaa mun punavalkoiset vaatteet niiltä ajoilta, kun sata vuotta sitten ekoja kertoja tavattiin. Ja olikin muuten ihan hitsin kivat punaiset ratsastushousut :). Oikeesti. Siis ei tietty ihan oikeat, oikeat ratsarit, mutta ne sen malliset, jotka oli muotia 80-luvun alussa. Ja yläosat usein punavalkoraitaisia. Mutta siis täähän ei liittynyt millään lailla jouluun, eikä tonttulautasiin, joissa häiritsee se, että ne pitää aina erikseen kaivaa esiin (laiskuus estää :)), tiskata käsin ja pakata taas uudelleen vuodeksi kaappiin. Ja ne ei olis nyt yhtään mätsänneet mun vihreävalkoisiin suunnitelmiin, eikä keittiön verhoihin. Pienissä on ongelmat siis, mutta välillä tää on tätä :).

      Ymmärrän hyvin hämmästyksen, jos yhtäkkiä nukkuu epätavallisen pitkään. 10:30 kuulostaa jo liki mahdottomalta, mutta selvästi olit unen tarpeessa ja silloin pitää nukkua, kun nukuttaa. Mulle tulee aina jotenkin sellanen paniikki ja huono omatunto, että nyt tää päivä meni ihan pilalle ja pitää muka kiriä kaiken tekemisen suhteen ja olla ekstratehokas. Just tota mun tyhmää ajattelua, josta olin tänä jouluna poikkeuksellisen vapaa.

      Kaikkea parasta näihin loppuvuoden päiviin ja erityisesti siihen Uuteen, joka on taas uusi mahdollisuus. Halit Tiia <3

      Poista
  3. Ihana, kun olet nautiskellut vapaista <3 Ja mehulinko - sellaista minäkin hiukan toivon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä jotenkin ihan epätodellisen rauhallinen fiilis kaikinpuolin. Olisin toivonut, että jäisi ikuiseksi olotilaksi, mutta ikävä kyllä, on jo ehtinyt haihtua.

      Mehulinko (joka ei oikeastaan ole linko, vaan sellanen "Slow juicer" puristin, joka pyörii rauhallisesti ja jossa on hiljainen ääni) tuli kyllä täytenä yllärinä. Meidän vanhempi poika oli jostain mun puheesta joskus poiminut sellaisen lauseen, jossa kerroin haaveleivani sellaisen ostosta, ja kertonut sen sitten eteenpäin. Muutamia kertoja olen nyt testaillut ja kyllähän ne mehut niin hitsin tuoreelle ja hyvälle maistuu, ettei melkein raski juodakaan :).

      Kaikkea hyvää tähän vanhan loppuun ja uuden alkuun Katja <3

      Poista
  4. Rakastan lukea sun postauksia, luen niitä aina hymy huulilla. Aikamoinen vitsiveikko tuo sinun ukkeli, oikein idoli omille faneilleen :D
    Ihanaa loppuvuotta ja uutta vuotta 2018 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :).

      Lohdutin ukkelia, että jos pukeutuu uloslähtiessään edelleen siihen samaan ikivanhaan mustaan toppa-asuun, johon viimeiset sata vuotta, niin ei ihan hirveää vaaraa ole, että joutuu fanien haaviin :).

      Kaikkea hyvää vanhan loppuun ja vielä parempaa uuden alkuun Outi <3

      Poista
  5. Yritä nyt säilyttää tuo tunne "ei ole niin justiinsa" edes jonkin aikaa kun sen kerran olet saavuttanut:) Helppoa se ei ole, tunnistan pitkälti itseni samoista asioista joista kerrot. Rauhaisalta kuulostaa joulunviettonne niinkuin pitääkin. Meillä mentiin vähän saman kaavan mukaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat on kyllä mulle tuon "ei se oo niin justiinsa"-moton onnistuneet iskostamaan aika hyvin päähän, mutta vielä mulla vaan meinaa tehdä tiukkaa pystyä ihan vaan olemaan. Sen takia olinkin niin jotenkin ihmeissäni, että tänä jouluna se kävikin helposti ja tuntui ihan hitsin kivalta. Mutta sekin noitten poikien ja miehen ansiosta.

      Kaikkea hyvää vanhan loppuun ja erityisesti Uuteen Vuoteen Irma!

      Poista
  6. Joskus rötväily tekee hyvää, tai ainakin se tulee tarpeeseen. Itse rötväilin niin lahjakkaasti, että oikein suutuin tekemättömyyttäni.

    Mäkin nappasin auringonpaisteessa nököttävästä joukukuusesta kuvan. Oli jotenkin harvinaislaatuinen hetki.

    Mukavia vuoden viimeisiä päiviä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tässä mua ihmetyttääkin, että en hermostunut omaan tekemättömyyteeni yhtään niinkuin yleensä, vaan oli ihan hitsin kiva ja rauhallinen olo. Olisin toivonut, että jatkuu, mutta tänään, kun pidin töistä vapaata, en enää osannutkaan olla lunkisti, vaan koko ajan oli sellanen olo, että pitää tehdä jotain järkevää, mutta oikeasti pyörin vaan ympyrää, enkä osannut keskittyä sen enempää tekemiseen kuin olemiseen ja meni päivä ihan hukkaan. Johtui varmaan siitä, että ukkeli oli töissä ja mulla oli muka sen takia huono omatunto, että vaan olin kotona. Tai jotain muuta tyhmää. Kerroin tän ukkelille, kun tuli töistä ja sanoi vaan, että "Oot kyllä tavallinen pässi :D. Ottaisit musta laiskottelun mallia". No niinpä.

      Kaikkea hyvää Tuija tähän loppuun ja vielä parempaa Uuteen <3

      Poista
  7. Imuri-joululahja oli kyllä erinomainen :)

    Hyvää tulevaa vuotta sinnekin, smootheilla jatketaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän mietin, että pitäiskö ottaa johonkin tasa-arvovaltuutettuun yhteyttä, kun pakkauksen kuvassa tosiaan oli imuroiva mies :D. Että onko se nyt luokiteltu kokonaan miesten hommaksi :).

      Täällä tulee nyt tuorepuristetut mehut smoothieiden rinnalle. Oikeasti painaa omaatuntoa, kun tiedänm, mitä se puristin maksoi, mutta vaikuttaa kyllä äkkiseltään niin kivalta kapistukselta, että tulee kyllä vakikäyttöön. On sitäpaitsi ääneltään hiljaisempi kuin mun blenderi. Ja kooltaankin melkein pienempi. Ainut miinus on monimutkaisempi putsaus, kun on enemmän irrotettavia osia.

      Kaikkea hyvää Cara <3

      Poista
  8. Hyvä sie <3 Juuri noin täytyykin joulu viettää. Mekin olemme ottaneet rennosti ja pelailleet ja tehneet kaikkea kivaa yhdessä. Meillä tosin vielä joskus eräs herpaantuu kesken pelin, mutta edistystä tapahtuu joka vuosi.

    Aivan ihana kattaus sulla pöydässä <3

    Loistava lahja tuo imuri miehellesi. Mie päätin, että ens vuonna ostan robotti-imurin itselle, niin ehkä vähenee se jatkuva imurin kanssa kävely, joka on minun heiniä.

    Ihanaa uutta vuotta <3 Mie pirautan sulle joku päivä, on paljonki asiaa. Pus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuuluu mun superille "ei se oo niin justiinsa"-mieskolmikolle, joka ottaa hommat haltuun, eikä tee mistään ongelmaa <3.

      Teillä on ihan varpisti ollut huippumukavaa yhdessä. Ja vielä kaikki ne ihanat maisemat ja puhtaat lumet siihen päälle <3. Sun kuvia katsoessa olen alkanut ajatella, että voisin hyvin muuttaa pohjoiseen, koska oikeasti kaipaan lunta ja kunnon talvia. Täällä on nytkin ihan mustaa ja liukasta ja sataa vettä.

      Mun ukkeli saattais suuttua, jos koittaisin korvata hänet robotti-imurilla :D. Ja meillä se ei kyllä varmaan toimiskaan, kun on vanha talo ja kynnykset joka huoneen välissä. Mutta teillä varmasti pelittää, kun on avarampaa.

      No mutta pirautahan kuule :). Kunhan saadaan nää loput erikoispäivät tästä lusittua ja alkaa taas kokonaan normaali arkielämä.

      Kaikkea hyvää Tanja siulle ja siun perheelle <3

      Poista
  9. Teilläpä tuntuu olleen ihan täydellinen, stressitön joulu.
    Stressitöntä ja onnellista alkavaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se tosiaan oli. Ihan supermukava rauhallinen olo, joka ikävä kyllä on sittemmin jo kerinnyt haihtua, mutta yritän opetella enemmän ihan vaan olemaan, kun on tilaisuus.

      Kaikkea hyvää ja onnellista uuteen vuoteen sinulle kans Cheri ja kiva kun poikkesit <3

      Poista
  10. Söpö tonttu teidän postilaatikkoon olikin eksynyt!
    Ja kaunis kattaus.

    Oikein tunnelmallisia ja leppoisia vuoden viimeisiä päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttumysteeri ei mahda koskaan selvitä ja vähän se painaa mun mieltä, mutta toivon, että se oli oikeasti meille tarkoitettu. Ainakin se näyttää olevan kuin kotonaan :)

      Kaikkea hyvää vuoden viimeisiin päiviin ja erityisesti tulevaan vuoteen sinne Mantelilaaksoon <3. Täällä sataa vettä, on liukasta ja mustaa. Mutta valoa kohti mennään minuutti kerrallaan :)

      Poista
  11. Ihanan helpolla teidän jouluun valmistautuminen meni, just noin se kuuluukin hoitaa - ilman stressiä ja hötkyilyä! Mäkin selvisin tänä vuonna suht helpolla, kun olin tehnyt vakaan päätöksen, että joulu mennään pienesti ja sain myös pidettyä kiinni siitä. Kauppaan en sentään uskalla mennä ilman ostoslistaa, mutta hajautin listan tänä vuonna usealle päivälle, niin selvisin jotenkin vähemmällä kuin yleensä.

    Olen ottanut ihan saman linjan kuin sinä tänä vuonna; tällä lomalla ei puuhastella yhtään mitään hyödyllistä, vaan pelkästään levätään ja kerätään voimia tulevaa vuotta varten. Tosin mulla on lomaa jäljellä vielä viikko, joten saas nähdä miten ensi viikolla käy... mutta en ole tehnyt valmiiksi mitään "pitää tehdä" -listoja, joten jos jotain alan puuhamaan, niin se tulee sitten ihan ex tempore.

    Hei, ihanaa, että sait lahjaksi sen mehulingon, juhuuu! Olisi kiva kuulla, jos keksit jotain hyviä makuyhdistelmiä mehuihin. Mä menen vähän tylsän turvallisesti aina niillä parilla luotto-ohjeella - alun innostuksessa tuli aikoinaan tehtyä pari niin hirveän makuista litkua, etten ole viitsinyt enää kikkailla. Olen kuitenkin kaipaillut jotain uusia makuyhdistelmiä, joten jään innolla odottamaan, josko niitä sulta saisi!

    Ja vielä loppuun pakko kommentoida tota sun kattausta: IHANA!! Sähän jossain vaiheessa kirjoitit, ettet osaa - höps, toihan on ihan älyttömän kaunis. Just semmoinen tyylikkään yksinkertainen, mistä ainakin minä tykkään tosi paljon. Ja mysteeritonttu on suorastaan hurmaava, toivottavasti hän ei karkaa teiltä mihinkään :)

    Ihania, levollisia ja leppoisia vuoden viimeisiä päiviä toivottelen sulle Annukka <3 Innolla jään taas odottamaan sun seuraavaa kirjoitusta, tykkään näistä ihan älyttömästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. p.s. niin ja kiitos vielä kerran tätäkin kautta sun pitkästä vertaistuki-kommentista mun "pakastinraivariin" liittyen. Siitä oli oikeasti tosi paljon hyötyä <3

      Poista
    2. Mua ihan ahdistaa, kun mietin niitä meidän ihan ensimmäisiä jouluja perheenä, kun mulla oli joku ihme tarve tehdä kaikki itse ja kestitä muuta sukua ja mitä kaikkea. Stressasin ihan kaikesta ja olin väsyneenä ja kärttyisenä varmaan ihan hirveä kärsimys kaikille, vaikken sitä silloin tajunnutkaan.

      Onneksi sitä kumminkin voi viisastua ja onneksi mulla on toi superi "ei se oo niin justiinsa"-mieskolmikko, joka kaikessa rauhallisuudessaan pistää asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Ja kysyy aina, että "mitä me voidaan tehdä"?, joka on myös pistänyt miettimään, että kuinka moni äiti tai vaimo (minä mukaanlukien), joka antaa ymmärtää, että koko joulu on yksin hänen vastuullaan, oikeati onkin sellainen, joka vaan kuvittelee, että niin on, koska ei luota kenenkään muun tekemisiin kuin omaansa. Tai jostain muusta syystä haluaa pitää ohjat omissa käsissään. En tiedä. Mutta itse olen varmaan kuulunut tuohon porukkaan. Sen(kin) takia tuntui niin hitsin kivalta ja opettavaiselta, kun vanhempi poika tosiaan otti hommat hoitaakseen, koska oli poikkeuksellisesti vapaalla ja me muut töissä. Ei onkelmaa :).

      Ja jos nyt vaihdetaan joulusta mehulinkoon, niin ihan varmasti kirjoittelen hyviksi havaitsemistani yhdistelmistä jahka sellaisia ehdin kokeilla. Tähän asti on menty porkkana-omena-appelsiini-testilinjalla. Jaa niin, inhoamaani selleriä lisäsin viimeiseen satsiin, mutta niin maltillisesti, ettei maistu :).
      Mulla on sellainen kunnianhimoinen tavoite, että kokeilen jokaista slow juicerin (joka ei siis oikeastaan ole linko, vaan puristin) mukana tullutta ohjetta järjestyksessä. Paitsi ehkä ne, missä on käytetty tequilaa ja vodkaa :D. Eniten mua kiinnostaa sellaiset reseptit, joita ei hoksaisi itse kehitellä.

      Ja olen kuule ihan hirmu iloinen, jos siitä mun "tuesta" oli edes hitusen hyötyä <3. Unohdin mainita yhden tärkeän, ainakin mulla mielialaan todellakin positiivisesti vaikuttavan asian ja se on vahva B-vitamiini. Olen syöttänyt sitä ukkelillekin ja jonninjoutava kiukuttelu on huomattavasti vähentynyt :)

      Kaikkea hyvää niin tähän vanhaan kuin erityisesti uuteen vuoteen Emma- my friend <3

      Poista
    3. Ihana tuo sun mieskolmikko <3 Meilläkin mies auttaisi ja tekisi just niin paljon kuin pyydän (ja 10-vuotiaskin), mutta kyllä mulla kieltämättä on asiassa peiliin katsomista... Lapsuudenkodissa oli just semmoista, että äiti teki kaiken siivoamisen yksin ja fanaattisen maanisesti tekikin. Eikä kukaan saanut auttaa! Se oli ihan kamalaa. Kyllä mullakin on samaa oiretta ollut, mutta ei onneksi yhtään niin pahana, en vain jotenkin osaa tai muista pyytää esim. siivoamisapua. Toisaalta olen kyllä "kouluttanut" itseni semmoiseksi, että en enää välitä, vaikka paikat ei niin puts plank olisikaan. Jopa ehkä vähän liiankin kanssa; viikkosiivouksenkin suhteen osaan ottaa vähän turhankin lungisti ja skipata sen, jos ei huvita :) Mutta kyllä esim. joulusiivous aina tehdään yhdessä.

      Ruokahommelit on sitten ihan oma juttunsa, niissä mä en edes halua apua, koska tykkään tehdä itse. Arkena siinä ei ole mitään ongelmaa, mutta kieltämättä just esim. jouluisin se itse tekeminen onkin sitten usein ollut liikaa ja uuvuttavaa, kun tekemistä on ollut niin paljon. Tänä jouluna kaikki meni kuitenkin onnellisesti, tein niin vähän itse, että en uuvahtanut. Laatikotkin, jotka oli tarkoitus tehdä itse, loppujen lopuksi ostin valmiina lähialueen tuottajatilalta. Jonkun paikallisen mummelin tekemiä ja olivat itse asiassa parempia, kuin mun tekemät!

      Hei, toi on hyvä idea tehdä mehut ohjeiden mukaan. Mä olen ollut vähän turhan "kyllä mä itse osaan" -tyyppi tässä(kin) asiassa. Itse asiassa just muistin, että mullahan on semmoinen mehukirja, jospa mäkin rupeisin sieltä kokeilemaan ohjeita. Jaetaan onnistuneita ohjeita sitten yhdessä! Hyi kauhee, kun tuli heti paha maku suuhun, kun mainitsit tequilan... sitä tuli kokeiltua nuoruudessa pari kertaa pikkaisen liikaa, eikä silloin todellakaan ollut mitään mehua seassa :D

      Kaikkea hyvää sullekin, jatketaan taas viimeistään ensi vuoden puolella <3

      Poista
  12. Se on taitolaji, osata olla tekemättä mitään. Kuulosti niin kivalle teidän joulu hössöttömyys. Kyllä se rauha vähemmälläkin tulee, eiks just niin? Toi tontun tarina jäi kyllä kaivelee, söpö on hän, mut mistä eksynyt. Hei, entäs jos sulla onkin joku salainen ihailija?

    Mitä Ukko tykkäs lahjasta? Oli varmaan suu muikeena, ja vielä led-näyttö! Huikeeta, kyllä se pukki tietää.

    Kuvissa joulu näytti kauniille, yksinkertainen on parasta.

    Mahtavaa uutta vuotta myös sinne ja kiitos kuluneesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Joutenolo on taitolaji, jonka meillä osaa suvereenisti ukkeli, mutta meikäläisellä o vielä paljon opittavaa. Painaa varmaan vieläkin se lapsuudessa opetettu "joutenolo on syntiä", vaikka kaiken järjen mukaan pitäis jo näin melkein 100-vuotiaana päästä eroon moisista lapsuusjutuista.

      Mutta siis voi että, kun tuli hyvä mieli tosta, että aattelit, että mullakin vois olla ihailija. Ei tullut itselle mieleenkään, mutta olishan se aika ihanaa. Joku James Bond tai jotain..

      Ukkeli ei vielä ottanut sen kummempaa kontaktia uuteen imuriin, mutta luulen kyllä, että jahka musta orhi pärähtää käyntiin, niin kyllä niistä vielä hyvät kaverit tulee. Ja nuorempi poika oli tyytyväinen, kun sai omaan huusholliinsa meidän vanhan imurin, kun omasta ei kuulemma taipunut se varsi mistään kohtaa, vaan piti aina mahallaan imuroida sängynalunen. Pojasta imuri paranee kai tai jotain :)

      Kiitos, kun olet mukana mun elämässä ja kaikkea ihan parasta sulle nyt ja aina!

      Poista
  13. Ihanan rennon kuuloinen joulu, hyvä sinä! Kyllä muuten vaan nauratti tuo miehesi kommentti faneista, että uskaltaako uloskaan mennä :D Ja kaunis oli teidän joulun kattaus ja ihanan tunnelmallinen tuo kahvikuppi kuva. Että hyvinhän se kattaminen sujui ilman meikäläistä :)

    Ihanaa uutta vuotta ja kiitos tästä kuluneesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rentous oli kyllä ihan ton mun mieskolmikon ansiota. Eikähän ukkelikaan päätynyt fanilauman vietäväksi. Voi olla, että asiaa auttoi, että oli pukeutunut iänikuisiin mustiin toppavaatteisiinsa, jotka näillä täkäläisillä pimeillä keleillä ei paljon taustasta erotu :)

      Kattauksesta tykkäsin itsekin, kun muistin nuo lasilautaset, joita on jemmassa (tai siis ehjinä) tasan neljä kappaletta kumpaakin. Isommalle porukalle ei sitten oli onnistunutkaan, vaan olis tarvinnut kaivaa tonttulautaset esiin ja sitten taas olis pitänyt vaihtaa verhot jaajaaa :D. Ei vaiskaan.

      Kiitos tosiaan kuluneen vuoden "kirjeenvaihdoista" ja kaikkea hyvää ja onnellista teille Uuteen Vuoteen <3

      Poista
  14. Kuullostaapa hyvältä sinun joukun aikasinja pään nollaus, se tekee ihmiselle välillä NIIN hyvää! Minäkin lepäilin ja nautiskelin, luin joululahjakirjaani ja olin vain. Nyt on sitten kolmena päivänä käyty salilla ja voi kun tuntuu hyvältä sekin pitkästä aikaa! Millaisen mehulingon sait? Meillä on ollut sellainen puheissa hankkia, mutta kun ei oikein ole niistä mitään kokemuksia, mielelläni siis kuulisin niistä!

    Ihanaa loppuvuotta ja erittäin hyvää alkavaa vuotta ja toivottavasti nähdään alkavana vuonna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin niin toivonut, että nollapäinen olotila olisi kestänyt vähän pidempään, mutta täällä sitä jo taas kiristellään hermoja :D. Ei vaiskaan, ei nyt sentään, mutta olen tässä taas jo ehtinyt murehtia vähän yhtä sun toista. Eilen enimmäkseen sitä, kun pidin vapaapäivän, enkä sitten kumminkaan osannutkaan olla, mutten myöskään tehdä mitään. Katselin vaan kelloa ja mietin, etttä nonni, kohta pääsisin töistä ja sama olis ollut mennä sinne, kun en kerran osannut käyttää vapaatani yhtään sen viisaammin. Plääh.

      Salilla oon minäkin pariin otteeseen käynyt ja ekalla kertaa oli tosi vahva olo. Ihan sellainen, että ikäänkuin kaikki syöty kinkku olis siirtynyt suoraan lihaksiksi :D. Eilen taas en jaksanut oikein mitään, kun en ollut sinä päivänä syönyt kunnolla.

      Mun mehulinko ei oikeastaan ole linko, vaan sellanen puristin, jossa on ihanan hiljainen ääni ja joka puristaa sillai nätisti ja huolellisesti. Ja ylimääräiset tulee kanssa nättinä pakettina toisesta tuutista ulos. On Witt by Kuvings'n Slow Juicer, jos huvittaa kuukkeloida. En osaa verrata muihin, kun ei ole kokemusta, mutta plussaa tulee pienestä koosta ja hiljaisesta äänestä. Ja lopputuloksesta. Ihan hitsin hyvää tuoretta mehua.

      Vanha vuosi käy vähiin ja nyt on ihan sellainen olo, että mieluusti sen jo vaihtaakin. Kaikkea hyvää teillekin ja toivottavasti tosiaan nähdään <3. Sehän on vaan järjestelykysymys.

      Poista
    2. Vaikuttaapas hyvältä tuo laite... osaatko sanoa, mitä numeroita sinulla siinä on, näyttää olevan nimittäin aika montaa mallia...

      Poista
    3. Käyttöohjeen kannessa näytti olevan merkintä M6 B6100.

      Poista
    4. Ainakin www.ecosto.fi löytyy suomenkielinen kuvaus

      Poista
    5. Kiitos, olin hätäinen ja laitoon sulle jo postiakin... sori😉.

      Poista
  15. ihan lukematta muiden kommentteja edellä totean, että oli toivomuksen täyttymys, kun tännekin kirjoitit tunnelmistasi - kaikki tuntuu niin tutulta, enkä keksi siihen mitään sen kummenpaa selitystä kuin ikä - sitä vanhemmiten ikäänkuin parantaa juoksuaan... me vietimme joulun ensimmäistä kertaa pois kotoa kuopuksen luona - ihana kokemus sekin, ja näki selvästi, että perinteet jatkuvat, vaikkei mitään ääneen toivottukaan -

    hyvää uutta vuotta teille sinne P-järven rantaan täältä O-järven rannalta!

    hannah

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kivasti kirjoitettu. Kiitos siitä Hannah.

      Varmaan sitä tosiaan iän myötä osaa ottaa rennommin. Etenkin, kun sitä ikää on tullut myös muille perheenjäsenille siinä sivussa. Olkoonkin, että tavallaan oli kivaa aikaa sekin, kun pojat oli pieniä ja sitä joulujännitystä ja touhua oli enemmän, niin olen kyllä oikeastaan ihan hitsin helpottunut ja tyytyväinen, että nyt on nyt.

      Kuulostaa kivalta tuo joulun vietto perheen nuorimman luona. Siinä tavallaan vähän niinkuin osat vaihtuu, mutta silti ollaan yhtä ja samaa perhettä <3.

      Toivotan kaikinpuolin onnellista ja hyvää uutta vuotta teille sinne O-järven rantaan täältä ei-ihan-P-järven rannasta, mutta siihen suuntaan :)

      Poista
  16. Kuulostaa siltä, että teillä on ollut mukavan stressitön joulu. :-) Tuommoinenhan sen joulun pitäisi ollakin!

    Tekisi mieli kirjoittaa pidemminkin, mutta ukkeli ärähti tuossa, että rupesitko sinä nyt bloggaamaan, joten täytyy vissiin taas mennä. Mutta onnellista loppuvuotta sinulle ja vieläkin onnellisempaa uutta alkavaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta viserrä. Tämmöinen (tai siis pitää sanoa, että semmoinen, koska olen taas ikävä kyllä palannut omaksi tylsäksi itsekseni..) olotila justiin pitäisi joulunpyhinä olla. Tuntui tosi mukavalta.

      Juu, ei parane hermostuttaa ärähtelevää ukkelia, kun teillä on siellä varmasti paljon kaikkea mielenkiintoisempaa tekemistä ja näkemistä :).

      Kaikkea hyvää ja parasta sinulle ja ukkelillesi ja tulkaahan kunnialla takaisin kotiin sieltä <3

      Poista
  17. Ihana postaus Annukka!<3 Huokuu täydellistä rauhaa ja hyvää mieltä.
    Suloinen tuo salaisen ihailijan lahja, sopii niin hyvin teidän kotiin, että on varmasti joltain tutulta ihailijalta.:D

    Kaikkea ihanaa ja hyvää teille näin uuden vuoden kynnyksellä Annukka!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole tälle edes mitään sen kummempaa selitystä, mutta ensimmäinen, joka tuli tontusta mieleen, olit sinä :). Ehkä sen vihreänvalkoisen värin takia. Taitaa olla meidän molempien lemppareita.

      Vuoden ensimmäinen päivä ei ole mun osalta ollut kovin virkeä (liikaa skumppaa vissiin eilen :)), mutta kyllä se tästä taas iloksi muuttuu.

      Voitaisko tehdä sellanen uudenvuodenlupaus, että järkätään joku kiva pikku (kerho)tapaaminen :) ? Olis kiva <3

      Poista
  18. Tuli niin seesteinen olo tätä lukiessa. Ja samalla tunsin riemua myös omasta joulustani, joka meni monilta osin joulun jälkeisiä päivia myöten aika samalla tavalla kuin sinulla :). Lautapelejä pelattiin täälläkin (ihan oikeasti, mutta enpä muistanut siitä somepäivittää, heh) ja lahjoiksi annoin valmiiksi varattuja paikkoja&lippuja elokuviin, joissä kävimme eri päivinä porukalla yhdessä. Aivan ihanaa ja leppoisaa. Ymmärrän tosi hyvin ihmetyksen, että "missäs huono omatunto?!" Kumma kyllä, omatunto on täälläkin jäänyt näemmä työpaikan pöydälle, kun ei ole yhtään vaivannut välipäivinä ;). Oli vissiin niin hektistä ennen joulua, että nyt uskaltaa vetää ansaittua lonkkaa useamman päivän.

    Aamukahvihetki on ihan paras. Itse heitin koko astiaston noin vuosi sitten myyntiin, kun kyllästyin malliin "perus" (joita ehdin siihen mennessä inhota 20 v.) ja nyt saa mieskin juoda kahvinsa paremman makuisesta kupista, kun tuli hommattua uudet. Tuo kuppisi on niin kaunis, enpä ole H&M:n astioita tainnut edes huomata katsella... No, tänä jouluna on viivytty kahvihetkillä pitkään, mutta ei kyllä ole ollut noin upeita kattauksia kuin sinulla! Myös katajakoristelu muuten askeettisessa joulupöydässänne on niin mun makuuni. Otan tämän idean vastedes lainaan meillekin, kun Idurissa onneksi kasvaa katajaa vaikka muille jakaa. Ihanaa, leppoisaa laskettelua kohti Uutta Vuotta, Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan olla sittenkin toivoton tapaus, kun pyhien lumous ja rauha haihtui samantien, kun erehdyin menemään heti Tapaninpäivän jälkeen töihin. Olisin ihan hyvin voinut olla poiskinm kun on käyttämättömiä kesälomapäiviä, mutta ajattelin, että menen tekemään yhtä hommaa, joka vaatii ihan täydellistä keskittymistä ja mieluiten hiljaisuutta. Mutta kävikin niin, että koko talo (siis se rakennus, jossa mun työpaikka) oli ihan tyhjä parkkipaikkaa myöten. Ei ollutkaan yhtään kivaa, enkä päässyt siinä hommassa oikein eteenpäin, josta tietenkin seurasi stressi :). Pöllö mikä pöllö.

      Oikeastaan aika hassua, että yksi vaivainen kuppi voi tehdä niin iloiseksi. Ja nimenomaan yksi. Jos olisin ostanut monta, niinkuin ennen oli tapana, vähän ajan päästä olisin taas tuskaillut, että kun on noita yksiä ja samoja kuppeja kaappi täynnä :). Nyt toi on tavallaan sellanen luksusyksilö, joka on kiva kaivaa esiin.

      Kattaus oli mun omastakin mielestä kaunis, vaikka näyttääkin tosiaan aika askeettiselta ilman ruokia :). Muistinpahan vaan sitten jälkeenpäin, että jaaniinjuu, mullahan on niitä vartavasten tähän tilaisuuteen pakastettuja puolukanvarpuja pakkasessa. Nooo, ens kerralla.

      Kaikkea hyvää ja onnellista Pilvi koko teidän porukalle <3. Musta tuntuu jotenkin ihan hirmu kivalta, että pääsee tavallaan taas aloittamaan puhtaalta pöydältä. En kylläkään tiedä mitä, mutta jotain ihan varmasti :)

      Poista
  19. Ihana postaus, ja niin mukavan kuulloinen joulu teillä!
    kattaus on kaunis, ja kaikki vaikuttaa juuri niin leppoisalta kuin jouluna kuuluukin. :)
    Lautapeliturnaukset on oikeasti ihan parhautta, miellä kyllä joulu meni yhden jos toisen pelin äärellä, myös sen muuttuvan labyrintin. :)
    Ihanaa vuodenvaihdetta Antsulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä joulusta teki varmaan spesiaalin sekin, että nyt oli eka vuosi, kun kuopuskin asuu omillaan (tosin vaan parin kilsan päässä) ja tuli varta vasten kotiin (siis tänne kotiin) joulunviettoon. Ja vanhemmalla tosiaan oli peräti viikon joulutauko pelihommista, joten oltiin poikkeuksellisesti kaikki porukalla. Varmaan mun aika meni enimmäkseen siihen, että vaan jotenkin niin nautin siitä poikien läsnäolosta ja siitä sovusta ja rauhasta. Ei enää lennelly ne pelikortitkaan, vaikka tuli tappio :)

      Kaikkea parasta ja onnellista Taina ja koko sun sakki siellä <3. Toivottavasti tänäkin vuonna nähdään jossain kohtaa. Edes pienesti.

      Poista
  20. Onnellista uutta vuotta 2018 sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sulle ja sun perheelle Taru <3

      Poista
  21. Ompas sulla muuten ihanat kahvikupit! Kuten tiedät, mulla ei ollut lomaa, mutta se ei haitannut. Tavallaan on olllut ihan hyvä pitää kiinni työstä, koska ihan tuli pelko hanuriin, että jos pitäisin nyt pidempää breikkiä, putoaisivat kaikki jo opitut asiat päästä tosta noin vaan. Niinpä olen nauttinut rauhallisesta työnteosta, ajasta ajatella. Tein pari etäpäivää ja sekin oli virkistävää. Sain paljon aikaan. Kiitos Annukka tästä vudoesta ja oikein hyvää uuttavuotta 2018 sinulle ja perheellesi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli yksi ylimääräinen vapaa, jonka pidin perjantaina ennen joulua, mutta menin kanssa heti Tapanin jälkeen takaisin töihin. Ei olis ollut pakko, kun mulla on vielä kesälomaa pitämättä, mutta menin kumminkin vähän samalla ajatuksella kuin sinä, että olis rauha tehdä ja keskittyä, mutta olikin niin rauhallista ja hiljaista, kun ei ollut ketään muuta koko isossa rakennuksessa, että ei siitä mun tekemisestä tullutkaan yhtään mitään :). Ihan plörinäksi meni siis, enkä ollut yhtään aikaansaava niinkuin sinä.

      Vähän mietin, että onko mitään järkeä ostaa vaan yhtä kahvikuppia, mutta oli siinä. Nyt se on selvästikin mun oma luksuskuppi, joka on kiva ottaa esiin, kun siltä tuntuu. Ei tarvinnut montaa euroa pulittaa siitä ilosta.

      Ajattele, että tänä (tai siis nyt pitää jo sanoa viime, koska vuosi on jo vaihtunut) nähtiin ekaa kertaa, mutta samalla peräti kahdesti. Mulle tulee niistä kerroista vieläkin sellanen hirmu lämmin olo, kun niitä mietin. Ja ihan tosissaan toivon, että me joku kerhokeikka vaikka jo keväällä kekataan. Että ei muuta kuin iloisiin jälleennäkemisiin <3

      Poista
  22. Just niin kivan kuuloiset vapaat! Ja tuo kattaus on niinku kaimas sanois: pöööööfekta!

    Täälläkin pelattiin muuten aattona muuttuvaa labyrinttia. Annukka pelas iskän, mumman ja tätinsä kanssa. Sillä välin minä leikin Aamun kanssa legopoliisitalolla.. eli nuokuin sohvalla Aamun hokiessa: "No, leikiksä ny jo vai et?" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa että pööööfekta :D. Tartteekin lainata tota kaimalta, koska kuulostaa niin pööööfektalta ilmaukselta :D.

      Joulu oli tänä vuonna ihan ylikiva, ja varmaan se johtui eniten ihan siitä, että me kun asutaan ukkelin kans nykyään kaksin, niin oli niin superia, kun pojat tuli jouluksi. Tai siis nuorempi aina vaan päiväseltään, kun asuu samalla kylällä, mutta silti. Ja vanhemmalla oli pelihommista peräti viikon vapaa. Nyt kävi Uuden vuoden kääntymässä, mutta joutu taas äsken lähtemään ajeleen takaisin. Ja minähän sitten hermoilen siihen asti, kunnes pistää viestin, että on perillä. En vaan totu.

      Jaa niin, että leikiksä ny jo vai et :D:D. On kyllä ihan supermuikkelit sulla siellä.

      Poista
  23. Kuulostaa niin seesteiseltä ja houkuttelevalta. Jotenkin ehkä varovasti toivoisin, että oppisin itsekin ottamaan noin rennosti ilman hirveää suorittamisen pakkoa. (Ensi vuonna?)

    Aivan mielettömän kaunis kahvikuppi. Takuulla maistui ihanalta, olkoon ruisleipää tai pipareita. =)

    Makoisaa ja ihanaa tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku ihme taika tässä joulussa oli kyllä. Kiitos siitä kuuluu tolle mun mieskolmikolle, ja erityisesti vanhemmalle pojalle, jolla oli peräti viikon joulutauko ja joka tuli kotiin jo tiistaina ennen joulua. Otti hommat haltuunsa ja hoiti kaiken oleellisen. Meillä kun ei niin hirveästi muutenkaan ole mitään "pakollisia" juttuja. Kuusi ja kinkku on must, ja niistäkin jälkimmäinen on jo vuosia tilattu valmiiksi paistettuna ja siivutettuna. Ei voi mennä pieleen. Toisin kuin silloin, kun meikäläinen on paistopuuhissa :D.

      Kahvikuppi on todellinen stara <3. Ostin vaan yhden, niin säilyy siinä se luksusfiilis. Kaikki, mitä on paljon, alkaa niin herkästi tympiä. Eikähän meidän kaappeihin edes mahdukaan, kun siellä on miljoona niitä tylsiä perusmukeja, joista aion kyllä hankkiutua eroon.

      En nyt oikein taida tässä kohtaa uskaltaa kysyä, mitä teidän kylppärille kuuluu. Toivottavasti jo parempaa. Kaikkea hyvää ja vielä parempaa tähän vuoteen Vivi <3

      Poista
  24. Ihanaa, ihanaa, ihanaa että sulla on ollut noin rentouttavat vapaat! <3 Tekstistä oikein huokuu sellainen levollisuus, kuten sanoitkin tuossa alussa. Niin kaunis oli tuo teidän kattauskin, ihan sun näköinen sanoisin, vaikkei sillai tunnetakaan. :)

    Teidän mennyt joulu kuulostaa kyllä niin mukavalta! Itse kaipailen kovasti tuollaisia lautapeli-iltoja. Meidän perheessä ei ole kauheasti koskaan pelailtu, tai ei ainakaan varsinaisen lapsuusajan jälkeen, eikä meillä taida missään mitään pelejä ollakaan enää. Tuon muuttuvan labyrintin kyllä muistan niiiiin hyvin, sitä tuli jonkun verran pelattua lapsena. Olen sitten aina ihan onnesta soikeana kun pääsee vaikka serkkujen kanssa jotain joskus harvoin pelaamaan! :D Kaksistaan Jussin kanssa kun ei oikein ole mitään mieltä pelata, tai kun olisi kiva että ois vähintään se kolme henkeä. No, saapa tuosta yhden tavoitteen ensi vuodelle: enemmän monopolia ja vähemmän telkkaria! :D

    Ihanaa ja onnellista uutta vuotta Annukka! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna <3.

      Jos joulu olis aina näin rauhoittava ja jotenkin voimaannuttava, voisin hyvinkin kääntää takkia ja alkaa jouluihmiseksi, jollainen en oikein ole kokenut olevani :). Mutta kyllä se taika oli siinä, että oltiin pitkästä aikaa kaikki porukalla yhdessä, eikä kellään ollut kiire mihinkään. Yleensä mun tarvii viikonloppuaamuina päästä heti aamupalan jälkeen ulos, koska olen niin raitisilmariippuvainen. Mutta nyt ei ollut mikään hoppu edes sinne. Mieskin sitä jo ihmetteli ja kysyi, että "Eiks sulta muka lopu jo happi" :D.

      Ei meilläkään ole noita pelejä pelailtu vuosikausiin, mutta nyt oli varmaan sitten just oikea aika lautapelien paluulle, kun pojat on riittävän "vanhoja" siihen. Välimallin teinivuosina oli ihan eri mielenkiinnon kohteet kuin Afrikan tähden metsästys isän ja äidin kanssa :D, vaikka se meistä varmaan kivaa olis ollutkin.

      Kiitos menneestä (kuulostaa hassulta, mutta vuosi ehti jo vaihtua) vuodesta ja kaikkea hyvää ja onnellista tähän vuoteen Anna <3. Toivottavasti siitä tulee sulle hyvä.

      Poista
  25. Kaunis kattaus ja ihana tuo uusi kahvikuppi. Oikein rentouttavaa ja onnellista uutta vuotta, Annukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu ja kukkaisan kaunista ja onnellista tätä vuotta <3. Toivottavasti saadaan pitkästä aikaa kunnon kesä.

      Poista
  26. Ihanaa uutta vuotta sinulle ! Ai että nauraa hykertelin, kun postaustasi luin 😊
    Jotenkin voin niin samaistua tuohon "en tehnyt mitään" oloon. Jouluvalmistelut meni täälläkin suitsait yhdessä tyttöjen kanssa joulu tehden ja sen jälkeen ollaankin oltu ja nukuttu - sielun kyllyydestä. Nyt vasta sitä on tajunnut, kuinka väsynyt onkaan ollut. Pohdintaan menee myös ensi vuoden joulun viettopaikka. Mieli tekisi lähteä vaihteeksi lomailemaan ja pois joulun sutinoista. Siispä siinä yksi haave tälle vuodelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anu ja onpa kivaa nähdä sua täällä piiiiiitkästä aikaa. Olenkin ehtinyt kaivata, mutta arvellut samalla, että tauko lienee uusien työkuvioiden mukanaan tuomaa juttua. Mutta ihanaa, ettet ole kokonaan kadonnut.

      Nukkuminen vapaalla on kyllä ihanaa, kun voi mennä pötkölleen aina, kun siltä tuntuu ja just siihen aikaan kun tuntuu. Itse kanssa nukun miljoona kertaa paremmin, kun tiedän, että aamulla ei kello soi, vaikka yleensä silti herään luonnostaan ihan samoihin aikoihin. Sillä erotuksella, että vapaaehtoisen heräämisen jälkeen on virkeä, pakollisen ei läheskään aina.

      Lomailu jossain joulun aikaan voisi tosiaan olla mukavaa. Meillä se ei onnistu, kun ukkeli on yksinyrittäjä alalla, jossa työt on joka päivä tehtävä. Ja nykyään on niin hitsin hankalaa saada ammattitaitoista tuuraajaa, joka suostuu tulemaan muutamaksi päiväksi. Tulee vaan aina mielipahaa, kun yritetään, joten ollaan luovuttu ajatuksesta.
      Eläkkeellä sit :). Jos sellainen aika joskus koittaa.

      Kaikkea hyvää tälle vuodelle Anu ja kiva tosiaan, kun olet täällä <3

      Poista
  27. Hyvää Uutta vuotta 2018 ja kaikkea mukavaa muutenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Tarja :). Toivotaan, että tästä tulee hyvä vuosi meille kaikille <3

      Poista
  28. Oi, miten kaunis selkeä kattaus ja jouluvalmistelut kuulostivat mainioilta. Lapset osaavat olla fiksuja! Hyvän mielen uutta vuotta Annukka! terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojista polvi paranee :). Ja tytöistäkin tietty.

      Hyvää mieltä sulle kans Tuija ja kaikkea muutakin hyvää <3

      Poista
  29. Voi, Annukka, teidän joulu kuulosti juurikin niin onnistuneelta <3 Ja näytti myös! Parasta on just noin - perheen kanssa kaikessa rauhassa!
    Meilläkin oli aatto ja päivä niin. Tapanina sitten ajettiin kotiseudulle välipäiviksi äitien kanssa "leikkimään". Oli sekin hyvin tarpeellista ja palkitsevaa - ja mukavaakin, mutta jo huomattavan paljon haasteellisempaa. Kelitkin kun olivat niin huonot molempiin suuntiin ja nukkuminen tietty niin paljon heikompaa, kun oli poissa omasta sängystä...Uutena vuotena oli tarkoitus lähteä Helsinkiin, mutta peruimme koko jutun ja löhösimme kotona kaikessa rauhassa. Mikä oli loistoidea!
    Hyvän uuden vuoden toivotukset vielä tätäkin kautta - halit myös <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia C <3.

      Oli kyllä ihanan rauhoittavat pyhät. Olisin toivonut olotilan kestävän vähän pidempäänkin, mutta ikävä kyllä, muutuin taas tahtomattani omaksi itsekseni, kun palasin heti Tapaninpäivän jälkeen töihin. Kesseli mikä kesseli.

      Huonoilla keleillä pimeässä ajaminen on tosi stressaavaa. Itse en edes yritä, mutta pelkkä apukuskin paikalla istuminenkin tietää jatkuvaa kokovartalojännitystä, kun säikyn ihan kaikkea. Koitan kumminkin näytellä rauhallista, ettei tule sanomista :).
      Ja kyllä sitä nykyään arvostaa tosiaan kaikkein eniten sitä omaa sänkyä. Mutta tärkeän reissun silti teitte. Ei niitä tilaisuuksia loputtomiin kumminkaan tule.

      Meidän uuden vuoden vietto meni niin, että mies nukahti joskus 22-23 välillä ja minä sitten itsekseni roikuin hereillä niin kauan, että näin kaupungilla ammutut raketit. Siinäpä se sitten :).

      Kiitos haleista ja toivotuksista ja samat sinne <3

      Poista
  30. Kuulostaapa ihanan rauhalliselta ja rentouttavalta joulun ajalta. Ihanm parasta kun saa vain levätä.

    Upeaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Ihan superia, kun aamulla ei tarvinnut lähteä mihinkään. Eikä päivällä, eikä illalla :)

      Upeaa uutta vuotta oli upeasti keksitty, joten toivotan sitä samaa sulle ja koko perheelle Satu <3

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi