Sivut

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

MUSTAA JA VALKOISTA



Nauran auringolle-blogin Matkatar innosti osallistumaan mustavalkokuvahaasteeseensa, jonka aiheena on tällä kertaa "Teksti". 

Ja kuinka ollakaan, sopivat kohteet löytyivät ihan nurkan takaa.












Sanotaan, että joskus täytyy mennä kauas, että näkee lähelle. Nyt kävi päinvastoin. Viimeisen kuvan aihe löytyi työpöydälläni auki olleesta kartasta.  Ja työpöytäni puolestaan löytyy kahdessa ensimmäisessä kuvassa esiintyvän vanhan tehdasrakennuksen seinien sisältä.

Ja vaikka haaste koukuttikin tähyilemään lisää tekstejä kameran linssin läpi, päätin, että tällä kertaa kolme on hyvä

Matkattaren haaste on kaikille avoin. Osallistukaa tekin! 
Tutustumaan pääsee allaolevasta linkistä.







36 kommenttia:

  1. Vau miten hienot kuvat, kiva kun tulit mukaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä olen huono osallistumaan mihinkään, vaikka kivoja haasteita onkin liikkeellä, mutta nyt sattui kamera olemaan oikeaan aikaan oikeassa kassissa :). Tää oli mukavan erilainen tehtävä. Ja ensimmäinen kerta, kun kokeilin kuvaamista mustavalkoasetuksilla. Osallistun varmasti jatkossakin. Joten kiitos tästä!

      Poista
  2. Hienot kuvat ja tätä haastetta kyllä ihailin joskus aikaisemmin. Musta-valkokuvat on jotenkin niin kauniita tämän kaiken kuvatulvan keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tuija. En ole koskaan aiemmin kokeillut mustavalkoasetuksilla kuvaamista, mutta se oli itseasiassa sillä kelillä helpompaa kuin värikuvien ottaminen. Oli jo valmiiksi niin mustavalkoista.

      Jaa niin. Tervetuloa takaisin "maan" pinnalle :)

      Poista
  3. Hienot kuvat! Mustavalkoiset kuvat on mukavaa vaihtelua, täytyiskin itsekin koittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin ihme kyllä itsekin. Ehkä siksi, ettei tarvinnut edes yrittää saada värejä kuvaan. Oli niin sumppu keli, että se olis ollut paljon haastavampaa.
      Että paas kuule koittain ny! Aikaakin on vielä yli viikko ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Outi.

      Tuo vanha tehdasalue on aika hieno miljöö. Joskin oon jo vähän tullut sille sokeaksi, kun 20 vuotta on jo tullut noita vanhan tehtaan portaita kiivettyä eestaas. Mutta nyt oli kiva katsoa linssin läpi vähän niinkuin uusin silmin.

      Poista
  5. Musta ja valkoinen on stylee. Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks. Otin juosten :). Oli niin hitsin kylmä viima, että jäätyi näpit matkalla lounaspaikasta takasin toimistolle. Ei voinut jäädä säätelemään.

      Turvallista matkaa!

      Poista
  6. Hienot kuvat. Kyllä mustavalkoisissa kuvissa on tyyliä. Pitäisi enemmän ottaa sellaisia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli. Tänään tulis ulkona mustavalkokuvia, vaikka koittais ottaa värillisiä.. Niin synkkä on keli, kun lumikin otti ja lähti vesisateen mukana. Plääh.

      Poista
  7. Heippa, todella upeat kuvat !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No heippa Tuulanneli ja kiitos. Tää oli mulle ihan uusi kokemus, kun en ole tainnut koskaan aiemmin mustavalkoasetuksilla kuvata. Oli oikeastaan aika kiitollista, kun maisema oli jo valmiiksi niin väritön.

      Poista
  8. Mustavalkoiset kuvat ovat ihania!
    Voi että, olet siis töissä Tampereella? Siellä pyörin aika usein muutama vuosi sitten kun mieheni oli vielä siellä töissä. Olisipa silloin jo "tunnettu"; olis ollut kiva tavata.
    Niin, onhan tuo kuva Tampereelta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustavalkoasetuksilla kuvaaminen oli mulle ihan uusi kokemus. Aika hauska itseasiassa, kun ei tarvinnut edes yrittää saada väriä kuvaan. Olis ollut sillä kelillä vaikeaakin. Ja tänään vielä vaikeampaa, kun maisema on ihan musta.

      Mutta joudun tuottamaan sulle pettymyksen ja kertomaan, että kuva ei ole Tampereelta, jossa kyllä olen käynyt syntymässä ja muuten tulee poikettua aika useinkin. Tämä mun kotikaupunki (joka kuuluu asioihin, jotka olen pitänyt täällä blogissa "piilossa" ja aion pitää vastakin, on kyllä vähän niinkuin Tampereen pikkuveli. Entinen teollisuuskaupunki tämäkin ja perustettu aikanaan nimenomaan tuon Finlaysonin puuvillatehtaan ympärille. Työllisti parhaina aikoina muistaakseni parituhatta "pumpulienkeliä" ja muuta työntekijää. Että nyt tämä jää arvoitukseksi, johon kyllä löydät netistä vastauksen ;)

      Poista
    2. OK. No jos se sitten on se kaupunki, josta ovat ne veljekset lähtöisin jotka laulavat noista pumpulienkeleistä. Ehkä.

      Poista
    3. Saat tästä kymmenen pistettä ;)

      Poista
  9. Kyllä tuo kyltti aina sykäyttää. Mullakin on niin kamala ikävä Tampereelle, että pitää kaikki sinnepäin viittaavat jutut katsoa. Vaikka onhan tuolla Firmalla ollut muuallakin tehtaita :)
    Ihaillut olen pitkään jo, miten hienosti ovat uusiokäyttäneet vanhoja tehdasrakennuksia.

    Hienosti olet kuvannut, tosiaan pitäisi useammin kuvata mustavalkokuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasinkin, että kyltti saattaa viedä ajatukset Tampereelle, joka on munkin mielestä kiva kaupunki. Sellainen sopivan "tavallinen". Mutta niinkuin Kristiinalle tuossa pykälää ylempänä jo tunnustinkin, niin nämä aikanaan täynnä ahkeria "pumpulienkeleitä" olleet rakennukset eivät ole Tampereella, vaan vajaan 100 kilometrin päässä sieltä. Jääkööt kaupunki arvoitukseksi, jolle kyllä löytyy varmasti aika helpostikin ratkaisu netistä.

      Mutta on kyllä hienoa, että näitä vanhoja rakennuksia on otettu uusiokäyttöön, eikä tuhottu ja rakennettu tilalle uutta. Kuvan rakennus on vanha kehräämö, jossa on varmaan pitkälti toistasataa yritystä nykyään. Ja alueen muissa punatiilirakennuksissa paljon lisää.

      Ja kiitos! Oli aika kiva kokeilu tuo mustavalkoasetuksilla kuvaaminen.

      Poista
  10. Hienoja mielenkiintoisia kuvia!
    Kuviin sopii mustavalkoisuus, kun on historiaan ajatukset vieviä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja totta. En itse osannut ajatella asiaa tuolta (historian) kannalta, kun olen niin tottunut näkemään nuo seinät punatiilisinä. (20 vuotta tulee kohta täyteen työskentelyä noiden seinien sisällä).
      Tuli tuosta mustavalkoisen ja historian yhdistelmästä mielleyhtymä vanhaan kunnon mustavalkoiseen kuvaputkitelkkariin. (Tai siis eihän se nyt vielä historiaa voi olla köhköh, kun omassa nuoruudessa sellainen just vasta nökötti olohuoneen nurkassa...)

      Kiva kun poikkesit!

      Poista
  11. Kivat kuvat! Mulle kävi samalla lailla, että kuvien kohteet pomppasivat silmieni eteen, ei tarvinnut kuin kaivaa kamera ja napata kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tein sen virheen, että kävin katsomassa Matkattaren omat kuvat ensin ja sen jälkeen ajattelin, että en keksi mitään yhtä kivaa, mutta jäi kuitenkin haaste takaraivoon ja ratkaisu löytyikin tosiaan lähempää kuin luulinkaan. Yleensä ei ole kamera töissä mukana, mutta nyt sattumoisin oli.

      Minäpä lähden tästä heti katsomaan sun kuvia. Kiva kun kävit!

      Poista
  12. Vanhat tehdasrakennukset ovat niin kuvauksellisia ja tuon Finlaysonin logo klassikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin hassua, kuinka erilaiseksi mustavalkoasetus muutti seinät, jotka on tottunut näkemään punatiilisinä. Tavallaan historiallinen, mutta tavallaan vähän pelottavakin fiilis.

      Logo on tosiaan klassikko. Sääli vaan, että sitä ihan oikea Finlaysonia ei enää ole :(

      Kiitos kun poikkesit ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  13. Todella hienot kuvat, etenkin tuo Finlayson!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Riitta! Mustavalkoasetus oli aika armollinen sillä kelillä. Värejä olisikin ollut vaikeampi saada kuvaan.

      Poista
  14. Puhuttelevat ja ajatuksia herättävät kuvat Annukka. Tykkään! Mustavalkoisessa on sellaista dynaamiikkaa, jota värikuvissa ei ole. Tykkään tästä Matkattaren haasteesta, mutta viime aikoina Kukkailottelu on vienyt ison osan mun blogiajastani, ja haasteet on jääneet enimmäkseen väliin.:/ Kerran otin jo kuvatkin valmiiksi, mutta postaus jäi kirjoittamatta. Tää syksy on ollut työntäyteinen.

    Ihanaa viikonloppua sinulle!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! Jos ei olisi sattumoisin ollut kamera juurikin sinä päivänä mukana töissä, kun Matkatar kommenttikentässä vinkkasi haasteesta, olis varmasti jäänyt kuvat ottamatta. Nyt tuli aiheet vastaan vähän niinkuin vahingossa muutaman sadan metrin vakiomatkalla työpöydän äärestä lounasruokalaan. Olen niin huono osallistumaan haasteisiin. Vähän (paljon) hävettää, etten ole saanut yhden yhtä kukkailottelukuvaa aikaiseksi. Aina on vääränä päivänä väärät aiheet mielessä. Mulla siis. Ja olenkin ajatellut, että olet kyllä niin tunnollisesti hoitanut sitä Kukkailottelua ja arvaan, että ihan taatusti ottaa paljon aikaa. Iso hatunnosto viitseliäisyydestä! Mulla olis varmasti koosteet jääneet tekemättä. Ja vaikket mun neuvoja kaipaa, eikä tää miksikään neuvoksi ole tarkoitettukaan, niin ihan sun itses kannalta ajattelen, että kukaan ei varmasti pistä pahakseen, jos Kukkailottelu jää talvitauolle ja palaa (jos siltä tuntuu) taas keväällä. Saisit vähän hengähtää, vaikka tiedänkin, että teet sitä ihan ilottelun ilosta, etkä väkipakolla.

      Ja mun täytyy tunnustaa, että oli jäänyt kokonaan sun jälkimmäinen kommentti edelliseen postaukseen huomaamatta, joten vastasin siihen vasta äsken. Pahoittelut.

      Ihanaa loppuviikonloppua sulle kans Taina <3. Taidan tästä lähteä haravoimaan... Nurmikkoa en lupaa enää leikata. Plääh näitä kelejä.

      Poista
  15. Tosi upeat kuvat! Tamperekin hienosti edustettuna! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anna! Hauskaa, että Finlaysonista on tullut niin monelle mielleyhtymä Tampereelle, mutta joudun tuottamana pettymyksen ja paljastamaan, että nämä kuvat eivät ole sieltä ;). Samanlainen entinen teollisuuskaupunki kyllä tämäkin, mutta pienemmässä mittakaavassa. Ja sääli, että aidosta ja alkuperäisestä Finlaysonista ei ole täällä(kään) enää muuta jäljellä kuin logo. Kaikki valmistus tapahtuu muualla. Harmillista. Ennen tehdas työllisti parikin tuhatta henkeä.

      Kiva kun poikkesit. Hyvää loppuviikonloppua!

      Poista
  16. Kauniit kuvat! Ja hyvä kamerapostaus edellisessä. Palaan näihin sinun kirjaamiisi neuvoihin, jos minulla on joskus järkkäri, varmasti! Mukavaa marraskuuta Sinulle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hyvä Mieli :). Laitoin varmuuden vuoksi perusohjeet talteen, että on sitten paikka mihin palata, jos/kun oppi taas karkaa omastakin päästä.. Tänään oli tarkoitus jatkaa harjoituksia, mutta satoi vettä koko päivän, joten vaihdoin kameran haravaan.. Voi kökkö näitä kelejä. Viikko sitten lunta ja nyt taas nurmikko vihreämpi kuin kesällä.

      Leppoisaa loppuiltaa!

      Poista
  17. Vau, miten upeita kuvia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina <3. Rakennus on kyllä upea, vaikka sille on itse tullutkin jo vähän sokeaksi, kun 20 vuotta olen joka aamu taapertanut portaat ylös työpaikalle. Mutta kiva oli katsoa vähän eri silmin kameran linssin läpi. Näyttää mustavalkoisena niin erilaiselta.

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi