Sivut

tiistai 11. lokakuuta 2016

KOLMEN K:N KUULUMISET

Voihan rähmä.

Päässä on sen tuhannen aihetta, joista tekee mieli kirjoittaa, mutta aikapula ottaa ja  heittää kapuloita rattaisiin.

Silti en suostu käyttämään sanaa "kiire", koska en edelleenkään koe, että siitä on kohdallani juuri koskaan kysymys. Ennemminkin siitä, että pakollista (työ) ja vapaaehtoista (kaikki muu) tekemistä on enemmän kuin valoisaa aikaa, ja on yksinkertaisesti pakko tehdä valintoja. Ja koska töissä on ollut meneillään tiukasti aikataulutettu täydellistä keskittymistä vaativa rupeama koneen ääressä, on iltaisin ja viikonloppuisin ollut ihan vaan oman pääkoppani ja kaikesta näytön tuijottelusta kuivuneiden silmien takia pakko valita vastapainoksi jotain ihan muuta kuin lisää koneella vietettyjä tunteja.

Kamerasta kaivelin viime päivien vähäisiä kuvavarastoja ja niistä näkee, että vapaa-aika on mennyt pitkälti kolmen K:n merkeissä eli...

... Kentällä













Näiden kotimatkalla bongaamieni "Taivaan urkujen" (en ollut itse aiemmin tuota sanontaa kuullut) takia meinasin yhtenä iltana jäädä auton alle,  mutta en sitten onneksi kuitenkaan




Keittiössä...


Vihervarastojen täydennystä.


Gluteeniton tomaatti-mozzarella-lasagne. Maistui myös miehille.


Päivän keittoainekset. Tai paremminkin koko viikon, 
koska ei ollut ruuhkaksi asti jonoa soppakattilan ääressä. 
Yksin sain syödä.



Kaveriksi keitto sai Kirppikseltä ostamani kauniin lautasen










Samaiselta kirpparilta löysin myös muutaman kivan lasin ja lusikan. Puolukat sen sijaan poimin kentän reunamilta maljakkoon jo yli kuukausi sitten ja ovat aina vaan ihan tuoreen näköisiä. 






On ollut jo pitkään mielessä, että haluaisin ostaa jotain uusia kivoja astioita vanhojen tylsien tilalle, mutta koska ei ole löytynyt mitään riittävän mieluisaa (ja riittävän järkevän hintaista) sarjaa, jota huvittaisi keräillä, olen päätynyt bongailemaan yksittäisiä kivoja juttuja kirpparilta. On alkanut eriparisuus jotenkin viehättää enemmän kuin se, että samoja valkoisia Teema-lautasia ja mukeja on sen sata kappaletta kaapissa, kun syöjiä ja juojia meillä on tällä hetkellä korkeintaan kaksi kerrallaan. Enimmäkseen yksi, koska on ukkelin kanssa niin erilainen päivärytmi (ja eri sapuskat). 



Pakurikahvia & puolukoita


Kahvikuppien ostoneuroosin ratkaisin sillä, että en osta kupin kuppia, koska en oikein ole kirppisten "Myrna"-tyyppiä. 

Sensijaan kaivelin kaapista "rippiastiastoon" (Tokmannilta aikanaan ostettu halpa, mutta nätti Heirolin sarja, jonka hommasin vanhemman pojan rippijuhlia varten 8 vuotta sitten, kun olin tullut luvanneeksi, että silloin juodaan kahveet oikein kupeista..) kuuluvan kupin, joka näyttää silmääni ihan uudelta ja tosi kivalta, kun vaihdoin sille kaveriksi aiemmin ostamiani kirppislautasia. Tulee uutta hohtoa vapaapäivän aamuihin. 

Samalla olen testaillut joitakin itselleni uusia juttuja kuten tuota kupissa olevaa pakurikahvia, johon olen lorauttanut teelusikallisen MCT-öljyä (linkki ei ole mainos, vaan laitoin sen tuohon ihan vaan siltä varalta, että jotakuta kiinnostaa tuon öljyn ominaisuudet tai lattemaisen luomukahvin ohje). Ainut miinus on pakurikahvin hirvittävä hinta, jonka takia taitaa jäädä kokeilun asteelle ja siirryn tavalliseen luomukahviin, jota näyttää löytyvän markettien hyllyistä järkihinnalla montaa eri sorttia. Öljyn sen sijaan pidän valikoimissa. Tosin tänä aamuna lorautin sitä kahvin sijasta vihersmoothieen. Ei väliä, mihin sitä laittaa.  Mutta nämä on näitä omia testailujani, joiden hyvät vaikutukset olen huomannut, mutten tyrkytä kenellekään, vaikka viime aikoina olenkin ollut ihan liekeissä hiljattain katsomastani "30 päivän ihmiskoe"-ohjelmasta.  
Sen vaan sanon, että jos tuntuu, että "kroppa jumittaa", on ainakin omalla kohdallani usein kyse siitä, että on jäänyt (hyvien) rasvojen saanti liian vähälle. Usein auttaa jo se, että muistaa syödä muutaman Saksanpähkinän tai mantelin, joita itselläni on yleensä aina työpöydällä käden ulottuvilla.   

Mutta koska tässä piilee nyt se vaara, etten malta kuitenkaan jättää tuota Ihmiskoe-aihetta tähän, on parempi, että lopetan ennenkuin innostun :).   Eikähän se edes alkanut K:lla. Paitsi se koe..

Iloista mieltä ja hyvää oloa itse kullekin! Palailen, kun olen saanut jonkun päässäni pyörivistä aiheista suodatettua sanoiksi. 



25 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kiva kuulla sinusta! Mun syksyn kuvaamiset on olleet niin minimaalisia, koiralenkillä kun ei kamera ole kaikkein kätsyin ja olen ollut pikku-ukon vanhan luurin varassa tähän asti, mutta nyt isäntä lahjoi synttäreiden kunniaksi uudella luurilla, joten saan edes vähän laadukkaampia kännykkäkuvia.

    Ihana on tuo sun vihreäsatsisi tuossa kuvassa!

    Vai että pakurikahvia, kuullostaa mielenkiintoiselta. Pähkinöitä meillä menee ihan kohtuullisen paljon, tykkään niistä ihan älyttömästi, yritän aina hillitä syömistä, ettei menisi yli.

    Mukavaa viikon jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitpas nopea! En melkein ehtinyt "julkaise"-nappia painaa, kun oli jo tää sun viesti täällä odottamassa. Kiitos :)

      Juu ei ole kamera kätevä myöskään golfkentällä, jos meinaa samaan aikaan pelata. Nuo ekat sinitaivaskuvat olen kylläkin (juosten) ihan kamerakameralla ottanut, mutta iltakuvat on kännykkäkuvia. Sekin on joku maanantaiversio, joka yleensä päättää simahtaa aina kesken kierroksen just silloin, kun tekis mieli joku kuva nopeasti napata.

      Mulla on taas nuo vihreät olleet jonkun aikaa valikoimissa, kun tiesin, että on paras konsti saada itselleen hyvää energiaa takaisin. Ja sen Ihmiskokeen tehneen Tomi Kokon innoittamana päätin kokeilla myös tota mulle uutta öljyä. Aivot kun tarvii sitä rasvaa heti aamusta, että ajatus luistaa :).
      Pähkinöissä piilee kyllä se vaara, että niitä tulee syötyä liikaa. Etenkin suolapähkinöitä, mutta se on taas toinen juttu se, koska ei lasketa pähkinöiksi laisinkaan ;). Ne terveelliset saksanpähkinät taas on mun makuun niin rasvaisia, ettei edes pysty montaa syömään. Mutta kuorimattomia manteleita, joita mulla nytkin on tossa vieressä pieni pussillinen, tekee kyllä mieli rouskutella menemään.

      Reipasta viikkoa sinne kans! Ja myöhästyneet synttärionnittelut <3

      Poista
  2. Ihmiskoe... Aikamoista!
    Upeita auringonlaskusta otettuja kuvia, taivaan urut on uusi ilmaus myös minulle.
    Eri pari astioita olen itsekin alkanut suosimaan <3
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä varsin hyvä ohjelma. Eikä siinä sen kummemmasta ollut kyse kuin että henkilö, jolla on ihan päinvastainen ruokavalio (pitkälti sellainen kuin mulla), alkoi kuukauden ajan syömään virallisten ravitsemussuositusten mukaan, lihoi, muuttui väsyneeksi ja kadotti energiansa. Mutta se oli tehty kärjistämättä ja mitenkään provosoimatta erittäin asiallisesti ja siinä haastateltiin myös niitä virallisten suositusten kannalla olevia asiantuntijoita (jotka tosin ei kaikki esiintyneet kovin asiallisesti).

      Instaan kun laitoin nuo pilvikuvat, niin siellä joku tiesi, että kyseessä on "Taivaan urut". ja niiltähän ne kyllä näyttää.

      Sun tarttis lähteä mun kanssa kirppikselle. Bongaisit varmaan heti sata kaunista lautasta, kun itse en aina näe :)

      Iloista ja valoisaa tätä viikkoa sulle kans Outi <3

      Poista
  3. Onpa komeat maisemat kentällä. Vaikka en lajia harrasta, niin voisin kävellä noita maisemia ihaillen :)

    Ai kahviakin siitä pakurikäävästä tehdään, olen kuullut vain teestä. Puolukoista olen huomannut saman, kerätessäni niitä otin pari oksaa maljakkoon ja siinä ne töröttää edelleen.

    Ja nyt on sitten ihan pakko mennä tuon linkin mukaan ja tutkia sitä ihmiskoetta... Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En meinaa millään tottua tähän sun uuteen profiilikuvaan :). Vaikka siis ihanan vihreä on, mutta tuli se entinen "naama" vuosien varrella niin tutuksi. (Ja olis kyllä syytä tuo omakin kuva vaihtaa, mutten ole saanut aikaiseksi).

      Ja juu. Kentällä kävely on terapeuttista ihan just noitten maalaismaisemien takia. Väylät kulkee vuoroin pellon reunaa, vuoroin metsän keskellä ja joen rannassa. Ei mitään keinotekoista. Siellä kyllä mieli lepää vielä ja erityisesti näin syysiltaisin, kun on ollut niin huippuhieno syksy! Eilenkin oli ihan tyyntä ja aurinko paistoi. Mutta viikossa on kyllä päivä lyhentynyt jo paljon. Sen huomaa siitä, millä väylällä aurinko tipahtaa alas.

      Se Ihmiskoe teki muhun vaikutuksen sen takia, että vastaa mun omia kokemuksia ihan täysin. Ja oli mun mielestä asiallisesti tehty, eikä päähenkilö hyökännyt niitä testaamiaan virallisia ravintosuosituksia vastaan, vaan avasi asiallista keskustelua siitä, olisko jo aika kenties muuttaa jotain vai vieläkö mennään Pohjois-Karjalaprojektin innoittamana maailman tappiin. Voi ihmiset sitten hyvin tai huonosti. Mutta en käynyt siitä sen enempää vaahtoamaan, vaan jatkan hissunkissun valitsemallani tiellä :)

      Kiva kun olet "elossa" taas!

      Poista
  4. Sinä se saat niin kauniita kuvia vaikka omenoista ja parsakaalista. :-) Mä en tajuaisi tuollaisia edes kuvata, kun näkisin siinä vain omenan ja parsakaalin. :-D

    Mun täytyy tunnustaa, että olen suhtautunut todella epäluuloisesti tuohon ihmiskoe-juttuun. E ole dokumenttia katsonut, vaan mielipide perustuu ihan siihen, mitä olen muualta lukenut, eli hyvin on pätevät perustelut. :-D En muutenkaan tykkää tuollaisesta, että kun yksi kokeilee jotain ja toteaa sen itselleen epäedulliseksi, niin silloin muka suosituksissa on vikaa. Ehkä ne eivät vain sovi jostain syystä hänen kropalleen? Ravitsemusasioissa ei ole mun mielestä muutenkaan yhtä oikeaa mallia, joka sopisi kaikille, kun eihän meidän kropatkaan toimi kaikki samalla tavalla. Toisaalta minua vähän huvitti, kun dokumentti herätti aikoinaan niin kovaa polemiikkia ja melkein kiistelyä asiasta. Miksei vain voitaisi hyväksyä, että yksi voi sopia yhdelle ja toinen toiselle? Itse asiassa taidanpa katsoa tuon dokumentin, niin saan vähän järeämpiä perusteluja mielipiteelleni. :-D

    Iloista mieltä sinullekin! <3 Toivottavasti kuullaan taas sinusta pian. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi mun vihreä kori näytti omaan silmään niin kivalta, että oli pakko ottaa kuva. Se kun oli ihan vilpittömästi mun sen päivän ostoskorin (tai siis muovikassin oikeasti..) sisältö, vaikken kaupassa tiedostanut, että kaikki oli niin vihreää. Ja parsakaali on siitä kiva kuvattava, ettei lähde karkuun :D.

      Sepä siinä ohjelmassa olikin mun mielestä niin hyvä, että Tomi Kokko ei yrittänytkään kumota niitä ravitsemussuosituksia (joita en itsekään allekirjoita, koska jos syön pelkästään niiden mukaista ruokaa, maha on koko ajan turvonnut ja olo tukkoinen ja väsynyt), vaan ainoastaan testasi, miten ne häneen vaikuttaa ja sitten koitti saada aiheesta asiallista keskustelua aikaiseksi. Mutta osa niistä ravitsemussuositustyypeistä oli aika hyökkäävästi vain ja ainoastaan omalla kannallaan ja vetosi siihen, ettei ole olemassa mitään "tieteellistä näyttöä" siitä ja tästä... No en minä ainakaan kaipaakaan mitään tieteellisiä näyttöjä, vaan kuuntelen ihan vaan sitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja mistä tulee hyvät energiat ja mistä taas pelkästään ähky ja väsy.
      Ei siis ollut mitenkään provosoivaksi tarkoitettu ohjelma, eikä sitä ollutkaan. Mielenkiintoinen vaan. Mutta silti en aio kokeilla paluuta rasvattoman maidon, lihan, perunamuusin ja tuoreen ruisleivän pariin tai turpoan palloksi ja lähden lentoon :D. Paitsi että todennäköisesti painaisin niin paljon, ettei pallo jaksa liikkua.

      Nää on näitä, mistä joku aina pillastuu. Ja toiset (minä) innostuu liikaakin, mutta onneksi osaan jo olla hissunkissun :).

      Kiitos toivomuksista. Kyllä mulla tarkoitus olis vähän useammin kirjuutella, mutta kenttä on vienyt vielä voiton. Kuulumisiin siis <3

      Poista
    2. Ai niin, ja jatkan tähän vielä, vaikka tämä ei aiheeseen kuulukaan (tai tavallaan kuuluukin), että olen nyt juonut neuvosi mukaan joka aamu huoneenlämpöistä vettä sitruunan kanssa (kaksi lasillista jopa!), ja hyvin on vatsa toiminut. :-) Appivanhempien mukaan veden pitäisi olla kattilassa lämmitettyä, mutta niin lämmintä vettä en pysty mitenkään juomaan. Kiitos siis vinkistäsi! Luulen, että tästä tuli mulle uusi tapa. :-)

      Poista
    3. Jess! Kiva kuulla. Se on kuulunut mullakin valikoimiin vissiin jo 15 vuotta, enkä osaa enää siitä luopua. Onneks ei tarviikaan :)

      Poista
    4. Taas tuli toi vanha lamppupääprofiili, kun luurilla kirjoitan. Mutta sama minä kumminkin

      Poista
  5. Upeita kuvia. Olen harrastanut eriparisuutta koko ikäni, siis astioiden suhteen :) Kuulostaapa ihmiskokeesi tehokkaalta ja näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulle olis kyllä vaikea kuvitella niitä tylsiä Teemalautasia ja mukeja, joita itse olen suosinut. On jotenkin ollut sellainen ajatus vissiin, että näyttää ruoka sitten värikkäämmältä. Tai jotain. Tai sitten olen vaan niin tylsä tyyppi :)

      Mutta siis se Ihmiskoe oli juurikin päinvastainen kuin nää mun nykytouhut. Siinä henkilö, joka on tottunut syömään itselleen sopivaa ravintoa (joka on hyvin pitkälle samanlaista kuin mullakin, mutta varmasti vielä monipuolisempaa), vaihtaa kokeeksi kuukauden ajaksi virallisten ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon ja testaa, miten käy. (Huonosti). Oli tosi asiallisesti ja provosoimatta tehty. Siksi tykkäsin. Etenkin kun allekirjoitan ne samat tuntemukset. Mutta sen verran vanha ja viisas jo olen, etten ala kenenkään kanssa väittelemään. Jatkan itse valitsemallani tiellä ja siinä se :)

      Poista
  6. Aivan ihanat kuvat. Niin hienot kenttämaisemat. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anneli. Meillä on kiva kotikenttä (siis tarkoita sitä, jolla enimmäkseen pelaan), kun on ihan aidossa maalaismaisemassa, jossa kuljetaan välillä pellon laitaa ja välillä metsän keskellä. Ei mitään väkisin tehtyä siis. Siellä mieli lepää.

      Kiitos samoin mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  7. Niin näyttää kivalle ja fressille. Mä aloitin sen aamutehovihreäjuoman nauttimisen. Laiton viikon tarvittavat vihreet pakkaseen ja sieltä teen smoothien ( aika näppärä näin, mut ei tietysti se ihan paras vaihtoehto. Tuoretta pitäisi olla.) Mun on pakko myös rajoittaa koneella istumista silmien kuivumisen takia, höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä! Kyllä se on ihan yhtä hyvä kuin tuore, kun tuoreena pakastat. Ei ole mitään vetelää herne-maissi-paprika-pakastetta, vaan jämäkkää vihreää.
      Ja uskotko, että nyt kun olen taas muutaman viikon joka päivä, muutoksia paitsi tuntuu, myös näkyy. Iho on sellanen heleä (niinkuin nyt vaan 51-vuotiaalla voi olla :D) ja kynnetkin vahvat ja kauniit. Sellaiset, joihin olen tottunut, mutta jotka meni ihan huonoon kuntoon ja repaleisiksi, kun olin vaan stressaantunut ja ankea ja söin huonosti.

      Ja olen ihan satavarma, että se on se MCT-öljy (joka siis on tiivistettyä kookosöljyä, mutta sellasta, jota ei saa kuumentaa) on vaikuttanut silmiin niin, että ne ei enää kuivu yhtä helposti. Teelusikallisen laitan joko kahviin tai smoothieen ja siinä se. Mutta sitä kokeilua on takana vasta reilu viikko, joten en vielä mene vannomaan, vaan jatkan samaan malliin.

      Kyllä meistä vielä hyvät tulee, kun puputetaan sitä vihreää. Semppiääää!

      Poista
    2. No aina pitäis lukea, mitä kirjoittaa ennenkuin painaa tota julkaise-nappulaa...

      Eli piti kirjoittamani, että nyt kun olen taas muutaman viikon joka päivä tehnyt niitä vihersmoothieita, muutoksia paitsi tuntuu.... jne.

      Poista
  8. Kiva kuulla sinusta!
    Voi, miten ihania kuvia. Taas kerran. Jäin tuijottamaan taivaan urkuja ja auringonlaskua.
    Mukavaa lokakuista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidettiin käydä suht samaan aikaan toistemme luona vieraisilla :). En huomannut vielä tätä, kun kävin jättämässä sulle viestiä.

      Mutta siis kiitos paljon Tiina! On ollut niin mahtavia päiviä ja iltoja, että ulkoilu on vienyt voiton kirjoittelusta. Kohta kun toi arki-iltaisin kentällä kiertelyn hauskuus loppuu. Viimeistään silloin, kun kellot siirretään talviaikaan ja tulee niin pian pimeä, ettei enää töitten päälle valoisaan aikaan kerkiä pelaamaan. Sitten on edessä jokasyksyinen "tyhjiö" kunnes sitä taas sopeutuu siihen, että on keksittävä jotain muuta tilalle.

      Mulla taitaa nyt olla mehulingon hankinta seuraavaksi vuorossa. Sen verran alkoi taas sun postauksen jälkeen houkuttaa.

      Iloista ja energistä viikkoa Tiina ja kiva kun kävit <3

      Poista
  9. Herkullisen näköistä keittoa ihanalla lautasella. :)

    -Ruut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruut :). Ja Hosuli kans...
      Keitosta tulee hyvää energiaa jo pelkästään värin perusteella. Ja ON hyvää kans. Etenkin kauniilta lautaselta syötynä.

      Kiva kun kävit(te) ja iloista päivää!

      Poista
  10. Voi miten kauniita kuvia. Jäin noihin maisemiin kiinni ja melkein pakahduin. Minäkään en käytä kiire sanaa, paitsi yhtenä päivänä käytin vahingossa. Välillä aikaa on liian vähän tekemiseen nähden, mutta kiire ei ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju :). Tuli hyvä mieli tästä.

      Ainut milloin mulla on oikeasti kiire, on silloin, jos pitää juosta, ettei myöhästy bussista. Tai jotain. Muussa tapauksessa on vaan paljon tekemistä, muttei mitään kiirettä. Valinnan vaikeutta ehkä.

      Arvasin, että ymmärrät :)

      Poista
  11. Mukava kuulla sinusta. Todella upeita kuvia. Pohjoisen metsässä olen nähnyt yhden pakurikäävän puussa, mutta en lähtenyt sitä irroittamaan. Siitä olisikin saanut hyvän kilohinnan :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentistasi