Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2016

KUVAVIIKKO, OSA 5


Parempi puoli piirakkaa päivässä kuin poliisit perässä..

Pidin perjantaina vapaapäivän ja nikkaroin kasaan Kekkilän viljelylaatikon, joka oli torstai-iltana vihdoin ja viimein mystisesti ilmestynyt perille. Ei onneksi niin huonossa kunnossa kuin reissussa rähjääntynyt paketti antoi ymmärtää.

Hieman huvitti tuo kauniilla kuvalla varustetun laatikon teksti "Lisää vain multa". Pari muutakin hommaa kun oli ennen sitä tehtävä :)




Levittelin verstaan kerniliinan päälle (ettei tipahtele ruuvit rakoihin) aurinkoiselle terassille ja voin sanoa, että tunti tovi jos toinenkin vierähti ennenkuin oli palikat kasassa. Sen verran vankkaa tekoa oli, että ilman apukäsiä oli haasteellista saada tiukat nurkkaliitokset naputeltua suoraan kulmaan, mutta niin vaan onnistui. Tuntipalkoille en tosin olisi päässyt. Enkä saanut laatikkoa jaloilleen ilman apua. Mutta hieno tuli! Alakulman kuvassa vielä köynnöstukea vailla, mutta sekin on nyt paikoillaan. Rosmariini on rekvisiittaa.

Kuvassa pilkottavista terassin matoista ajattelin hankkiutua eroon. Ostin ne vähän hätiköidysti viime keväänä, mutta en ole koko aikana oikein tottunut niihin. Ihan kauniit, mutta ei sovi meille. Vaan voipi olla, että jahka lataan 30 litraa multaa tuohon tyhjänä 25 kg kiloa painavaan lootaan, matto on paikallaan ja pysyy..


Lauantaina iski totaaliahdistus, kun miestä rasittavuuteen asti vaivannut autokuume äityi siihen pisteeseen, että mistään ei kuulemma tule enää mitään, jos ei nyt HETI lähdetä johonkin autoliikkeeseen koeajamaan kiikarissa ollutta mallia. Huoh. Ei ole montaa asiaa maailmassa, jota voin sietää vielä vähemmän kuin autokauppoja. Niissä kun ei ole vielä ikinä ollut mitään muuta kuin hävittävää. ("Autokauppa nyt vaan ON semmosta" sanoo mies...)

No. Lupauduin mukaan, jos ajetaan Espoon tai Helsingin sijasta Tampereen naapuriin Ylöjärvelle. Kaikkiin kun on meiltä liki sama matka, mutta jotenkin ajatus pääkaupunkiseudun ruuhkaisista autoliikkeistä  ahdisti vielä tuplasti enemmän.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että meitä palvellut myyjä oli niin kertakaikkisen normaali  ja rauhallinen ja ystävällinen, että se taisin loppujen lopuksi olla minä, joka painostin miestä (omaani siis) kaupantekoon. Ihan vaan siksi, että myyjä ei yrittänyt myydä mitään, joten ostaminen alkoikin kiinnostaa siinä määrin, että ajettiin sitten sillä uudella (tai siis käytetyllä, mutta meille uudella) autolla kotiin. Loppui ukkelin kuumeilu siihen paikkaan, eikä tarvi jatkossa myöskään miettiä mihin rahansa käyttää, koska niille on nyt melkoisen pitkäksi aikaa osoite tiedossa.

Siinä määrin ehti kuitenkin pehva päivän aikana puutua autossa istumisesta, että innostuin illemmalla hortoilemaan sateen raikastamassa lähimaastossa ja siinä sivussa keräilemään Vuohenputkia Voikukkapellon Netan piirakkareseptin innoittamana.





Pariin otteeseen kyllä laitoin Netalle kännykällä otetun kuvan varmistaakseni, että keräilyn kohteena todellakin on Vuohenputki, eikä mikään myrkyllinen näköiskasvi. Onni on näppärät yhteydet ja itseäni viisaammat blogiystävät :).

Pekonipiirakkana miehelle markkinoimastani tortusta katosi samantien puolet "ruohoineen" päivineen. On sen verran jo tottunut viherpöperöihini. (Pakko kyllä myöntää, että itse kuulostelin nukkumaan mennessä oloani sillä silmällä, että tuntuuko se sittenkin jotenkin oudolta. Että josko vaikka kuitenkin tuli syötyä myrkkykeisoja.. No ei tullut, koska olin hengissä, kun heräsin..)

Seuraavana päivänä mies syyllisti minut siitä, että painaa kaksi kiloa enemmän kuin ennen piirakansyöntiä. No kuka käski syödä puoli torttua..

Netan alkuperäinen resepti ja kauniita kuvia löytyy täältä. Itse oikaisin ja hain lähi-Siwasta valmiin piirakkapohjan. Ensi kerralla teen gluteenittoman version, kokeilen pekonin tilalta kinkkua ja vaihdan kerman johonkin kevyempään niin ei tarvi ukkelin valitella vyötäröään. 


Sunnuntaina piti sataa kaatamalla vettä, mutta ei satanut. Yöllä kyllä ja aamullakin, mutta lopun päivää oli ihan superhyvä ja happirikas ulkoilukeli, joka vietettiin enimmäkseen kentällä. 

Illemmalla hämmästyin, kun kotona raotin harsoa potturuukkujen päältä ja huomasin, että helatorstaina multiin laittamani siemenperunat työnsivät jo varsia mullan pinnalle.



Jos ei pottua helluntaina, niin ei koko kesänä..


Toivottavasti nämä nyt on ihan todellisia, eikä mitään valepottuja, jotka vaan käyvät näytillä, mutta mullan alta ei ilmestykään mitään. 


Maanantaina kävin pitkästä aikaa puntilla. On jäänyt parin viime viikon aikana väliin, ja sen kyllä huomaa.  Taukoilu ei kannata.  Josta tulikin mieleen, että on jäänyt raportoimatta marraskuussa aloittamani lihaskuntorempan tulokset. Kaatui siihen, kun olisi pitänyt ottaa itsestään kuvia, joka tuntuu olevan meikäläiselle mahdoton tehtävä.

Liikuntakeskus, jossa käyn, on paitsi ihan superi, myös sijainniltaan mainio, koska on suoraan työpaikkani yläpuolella. Tosin sinne päästäkseen pitää ensin kävellä 48 rappua alas, kiertää ulkokautta nurkan taakse ja kävellä 60 rappua ylös.





Vaan mikäs noita on kävellessä. Vanhan tehdasrakennuksen teräskaitein koristeltu portaikko kun on varsin komia. Ja toimii hyvänä kuntomittarina. Jos pistää puuskuttamaan jo mennessä, takana on liian pitkä tauko.. (Olen tämän joskus aiemminkin kirjoittanut, mutta laskinpa taas huvikseni, että olen kuluneiden viimeisen 19 työvuoden aikana askeltanut noin 1,7 miljoonaa tämän talon rappusta pelkästään töihin (ja alakerran veskiin ja ruokalaan) ja takaisin.

Koska oli valmiiksi hiki, leikkelin salilta kotiin tultuani nurmikon, joka olisi pitänyt leikata jo ajat sitten. Olipahan melkoisen tiukkaa tavaraa, koska oli puolen polven korkuista ja sateen jäljiltä märkää. Siinä oli bridgestrattoni kovilla. Ehkä seuraavalla kerralla tilaan palvelun postilta, hehhee. (Oikeasti olen alkanut tuntea sympatiaa postilaisia kohtaan kaikenlaisen humpuukin johdosta).

Tiistaina olin ihan ryytynyt, eikä huvittanut töitten jälkeen tehdä mitään. Siispä päätin mennä metsään. Se auttaa aina. Etenkin jos sataa.

Kamerakin oli mukana, mutta ei huvittanut kastella sitä. Eikä pilata tunnelmaa ottamalla kuvia, jotka eivät kuitenkaan olisi vastanneet totuutta. Oli niin kertakaikkisen vehreää ja raikasta.

Metsäkeikan jälkeen iski pakottava tarve tehdä raparperipiirakkaa, vaikka tiesinkin, että menekki tulee sattuneesta syystä olemaan varsin nihkeää.




Keskiviikkona kärvähtikin sitten käämit ihan totaalisesti. Syy siihen löytyy allaolevasta kuvasta.




Kun mies tuli tuon sakkolapun kanssa kotiin, laskin ensin mielessäni kolmeentuhanteen, jonka jälkeen käytiin seuraava Kaurismäki-tyyppinen keskustelu.

Minä: "Otit sitten sakot?"

Mies: "Niin tein."

Muuta ei sinä iltana puhuttukaan.

Yö meni valvoessa, koska olin oikeasti ihan järjettömän vihainen noista sakoista, ja vihaisena ei pysty nukkumaan. Ei meinaan ollut ensimmäinen kerta, kun tuli vastaava viidensadan euron lovi kassaan, jossa ei muutenkaan ylimääräistä ole. Grrrr! En tyhmempää tiedä. Edes autokauppa ei ole yhtä järjetöntä.

Siinä mielentilassa ei torstai-aamuna sen kummempaa tarvittu kuin että kahvi oli loppu, ja koko päivä oli sitä myöten pilalla.

Myöhemmin, kun oltiin taas jotenkuten puheväleissä, homma olikin kääntynyt niin päin, että se olikin poliisi, joka oli miehen mielestä syyllinen sakkoihin, eikä hän itse ollenkaan.

Liikkuva poliisi kun oli kuulemma röyhkeästi hämännyt miestä ajamalla sinivalkoisen poliisimoottoripyörän sijasta siviilipyörällä, eikä näin ollen antanut miehelle mahdollisuutta tunnistaa itseään poliisiksi. Ja matkanopeussäädinkin oli kuulemma miehellä ollut päällä, joten ei olisi pitänyt olla edes mitään syytä sakkoihin. No ei kai, jos rajoitus alueella olisi ollut 100 km/h, mutta kun sattumoisin oli 80, niin sataanviiteenkilometriin tunnissa säädetty rajoitin tiesi ylinopeutta 25 km/h ja 12 päiväsakkoa, á 40 euroa. Ja kaikki ihan vaan polisiin syytä...

Että semmosta. Grrr.




Ei lohduta edes tiistaina metsästä keräämäni kielot. Eivät näköjään aio aueta.

Parempaa viikonloppua! Auton avaimet saattavat nyt mystisesti kadota vähäksi aikaa..


76 kommenttia:

  1. Kyllä mullakin palais käämit tuollaisista sakoista. Onneksi vielä ei ole tullut ensimmäistäkään sakkoa meidän taloon.

    Sä siit sait jo tuon laatikon, mietinkin sitä juuri tässä viikolla. Mä en oo vielä saanut pöytää, mutta ehkä se meille joskus kotiutuu, kun itse haetaan liikkeestä.

    Vuohenputkea löytyis niin kotoa kuin mökiltäkin kukkapenkeistä eli saa tulla keräämään talven varastohin.

    Tää alkaa nyt leipomaan kesän ekaa raparperipiirakkaa, soommoro ja kivaa viikkistä 😄☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan, että olin kuumana. Oli sattumoisin kolmas samansuuruinen sakko ukkelilta. Ei onneksi ihan lyhyen ajan sisällä, koska siinä olisi mennyt kortti ja sitä myöten työt ja leipä. En vaan kertakaikkiaan käsitä, miksei sitä voi ajaa rajoitusten mukaan. Tai edes olla kärryillä siitä, mikä se rajoitus milloinkin on. Grrr. Mutta kyllä nyt tuntui oppi menevän vihdoin ja viimein perille. Ehkä...

      Juu, laatikko tuli viime viikon torstai-iltana. Sattumoisin justiin silloin kun en ollut kotona. Eli en päässyt koskaan näkemään mysteeripostimiestä livenä :)

      Ilman Nettaa en olis tajunnut/uskaltanut noita Vuohenputkia alkaa keräilemään, enkä edes tiennyt, missä sellasia kasvaa, mutta meidän tontin naapurissa on metsä-/puistokaistale, jossa on hyvät apajat. Nokkosiakin näytti olevan ja tekis mieli kokeilla niitäkin.

      Hyviä leipomuksia ja kivaa aurinkoviikkistä sulle kans :)

      Poista
    2. Mä muuten ihailin tota sun terassin mattoa, onko mistä? Ja onko muovia? Mulla olis tollaiselle tilausta, niin kuin monelle muullekin asialle...

      Poista
    3. Meillä olis kaksi uudenveroista myynnissä :). On Elloksen Rachel-matto. Koko 160x230 cm. Ei oo muovia, vaan sellasta luonnonmateriaalin oloista, mutta polypropeenia.

      Ostin ne viime keväisten valmistujaisjuhlien alla, kun piti saada jotain nättiä suojaa sinne lattialle, enkä oikein löytänyt sellasia 100% mieluisia niin lyhyellä varolla (en tosin ole löytänyt vieläkään). Tykkään niistä kyllä, koska kuvio on kiva, mutta jotenkin näkisin meillä esim. leveitä raitoja mieluummin. Tai jonkun suoraviivaisemman kuvion.

      Poista
    4. Laitapa Annukka mulle meiliä satulinnablogi@gmail.com... Hierotaan kauppoja ja olis yks toinenkin juttu 😋

      Poista
  2. Voi kurja tuota sakkoa, mutta ihana viikko kuvina silti <3. Ja nam, kiitos kun muistutit raparperista, voisikin pyöräyttää pikku piirakan viikonlopuksi. Aurinkoista viikonloppua Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano. Uhkasin ampua ukkelin ens kerralla, jos vielä tuo yhdenkin sakon kotiin.. :D. Toi oli jo kolmas samansuuruinen, eikä sitä rahaa tosiaan ole roskiin revittäväksi, mihin tota vois ihan suoraan verrata.

      Mun piti aamulla ottaa pala sitä tekemääni raparperipiirakkaa, mutta kappas vaan, kun oli sekin jo kadonnut :). Ei muuta kuin uutta uuniin. Raparperia piisaa.

      Kiva kun kävit ja iloista aurinkoviikonloppua <3

      Poista
  3. Voi kurjuus tuota sakkoa, tuollaiseen ylimääräiseen rahanmenoon meillä ei olis kyllä varaa, toisaalta meillä sen varmaankin saisin minä, isäntä ajaa AINA rajoitusten mukaan, tai jopa alle (mikä sekin on muuten varsin ärsyttävää!). Mutta kun luki tuon kertomuksesi sakon saamisesta, niin kyllä minäkin kallistuisin siihen, että poliisin syytä koko juttu!

    Ihana tuo laatikko kyllä on, jos mä joskus saan sen kirppispöydän aikaiseksi ja sieltä jotain tuottoa, niin tuollaisen mäkin kyllä ostan!

    Kauniita kuvia olet napsinut. Tuota vuohenputkipiirakkaa täytyis kyllä kokeilla, nimittäin aineksia on kyllä piha täynnä, vaikka niitä aika rankalla kädellä juuri viikolla nypinkin... Ja raparperia kyllä tuuppaa niin vauhdilla, ettei taas ehdi käyttää...

    Ihanat nuo sun työpaikan rappuset, kyllä noita kelpaa kuitenkin tallustella ja niin kuin laitoit, niin aika hyvä kuntomittari!

    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläpä muuta sano. Mulla NIIIN menee hermot niihin ylinopeuksiin. Oli jo kolmas samansuuruinen sakko parin vuoden sisällä. Sillä summalla oltais lämmitetty taloa vuoden päivät. Tai tehty joku kiva matka tai jotain. Nyt sitten kärvistellään taas, että saadaan sakot maksuun. Grrrr. Mies on aina ihan kuumana, kun olen kyydissä ja koko ajan naputan nopeudesta, mutta näköjään se on ainut keino välttää noi typerääkin typerämmät sakot.

      Laatikko nököttää nyt nättinä terassilla, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi ostaa siihen täytettä. En oikein osaa päättää, mitä kaikkea haluaisin siinä kasvattaa. Varmaan se päätös syntyy siinä vaiheessa, kun kaikki taimet tältä keväältä on myyty :). No, aina siihen voi istuttaa kukkia. Nätiltä näyttäis sellaisenakin.

      Näistä mun kuvaviikoista ei oikein meinaa tulla sellaisia, miksi olin ne alunperin ajatellut. Valokuvaamisen harjoitteluksi meinaan. Nyt tulee vaan räpsittyä siinä tekemisen ohella jotain ja tekstiä tulee liikaa, kun en vaan osaa karsia tarpeeksi. Mutta kiitos kun jaksat lukea :)

      Kokeile ihmeessä putkipiirakkaa! Oli ihan hyvä sillä valmiilla pohjallakin tehtynä. Ja nopea. Ja helppo. Netta suositteli sitä varten keräämään niitä kaikkein pienimpiä yksilöitä. Sellasia, jotka vielä melkein supussa.

      Ilman niitä 1,7 miljoonaa käveltyä rappusta mulla ei varmaan olis näin vahvat jalat :D

      Iloista viikonloppua!

      Poista
  4. Annukka, sun pitää ymmärtää, jos Ukolla on uusi menopeli alla , niin tottahan sitä haluaa hieman testailla. Miehet nyt vaan on semmosii ;) Ja onhan toi nyt ihan törkeetä poliisilta, tuollalailla naamioitua ja hämätä ihmisiä.

    Hauska tää sun kuvaviikko. Näin saa huomata, että kaikkee sitä tapahtuukin vaikka voisi äkkiä luulla, että mitään ei elämässä tapahdu ( noin niin kuin mulla ainakin. )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt et kuule yhtään ala puolusteleen Ukkelia :D. Grrrrr. Lupasin ens kerralla ampua sen, jos vielä tulee ykskin ylinopeussakko. Toi oli nimittäin jo kolmas samansuuruinen. Ei onneksi niin lähekkäin tullu, että lähtis kortti ja sitä mukaa työ ja leipä. Mutta kyllä niin pistää kuumottaan tommonen. (Joskin pakko myöntää, että se meidän uus auto ON vanhaan verrattuna aika sähäkkä lähtemään :)).

      Ja totta. Kuvia katsoessa tulee sellanen olo, että jotain sentään tälläkin viikolla tuli tehtyä. Ees leikattua nurmikko :). Ei vaan meinaa nyt se mun alkuperäinen ajatus siitä valokuvaamisen harjottelusta toteutua, kun räpsin vaan ja sorrun kirjoittamaan liikaa. Mutta ei se oo niin justiinsa. Kai..

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Toi Kekkilän hässäkkä on ihan mielettömän kaunis!!! Mäkin haluan! Ja vitsit noi rappuset on mageet :D

    Kurja juttu tuo sakko, mulla kun maailma on kaatunut kaksi kertaa pelkästä parkkisakosta... Uskon siis että ketuttaa, itsellänihän ei olisi edes varaa maksaa tuollaisia (siitä syystä en kyllä aja ylinopeuttakaan). Aurinkoista viikonloppua, toivottavasti se sujuu hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko, että mulla on aika vahvat jalat :D. Jos talossa olis hissi, niin olisin saattanut sitä kyllä joskus ihan vaan vaihtelun vuoksi käyttää, mutta ei (onneksi) oo :). (Tää on Finlaysonin vanha Kutomorakennus).

      Kekkilä on kyllä kiva. Vielä kun keksisin, mitä siihen istuttaisin. Ja miten saan kaikki säilymään hengissä. Mutta hyvä alku kumminkin...

      Ja arvaa vaan kuinka ketuttaa toi sakko. Se kun ei tosiaan ollu ensimmäinen lajiaan. Grrr. Ihan hirvee summa! Olis ollut muutakin käyttöä. Ja jos siihen lisää miehen aikasemmat kaksi samansuuruista sakkoa, niin niillä olis tosiaan maksanut vuodeksi talon lämmityksen. Tai käyny golflomalla jossain. Nyt on sama kuin olis revitty roskiin.

      Eiköhän tästä vielä hyvä viikonloppu tuu, kun minä pidän auton :). Iloa ja aurinkoa sulle!

      Poista
  6. Haha maailman fiksuin autokauppias, psykologinen taktiikka toimii eli älä myy, niin myytkin, en kestä! <3 Hih oot super. Sakoista, kyllä teillä molemmilla taitaa olla tosi paha mieli.. Ukkeli sai kerran traktorin ohittamisesta keltaisella viivalla niin isot sakot, että vieläkin itkettää. Sanotaanko, että eteläänhän me niillä rahoilla olisimme päässeet. Uuh.

    Hirmuisesti halauksia viikonloppuun ja hei muuten nuo portaat ovat kauniit ja tooosi kätevät, jalat saa lämmittelyt heti alkuunsa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin ihana se autokauppias. Just kohta eläkkeelle jäämässä oleva gentlemanni. Ja vaikka tunnistin hyvin myymättömän myyntityylin (koska käytän samaa itse leipätöissäni eli talokaupassa), niin kyllä se vaan meikäläiseen uppos :). Mikään lipevä myyjä-myyjä ei olis samaan pystynyt, koska niin paljon autokauppoja inhoan. Mutta en tosiaan ihan niin paljon kuin noita turhaakin turhempia sakkoja! Ihan hirvee ja ihan turha summa. Grrrr. Ei naurata vielä pitkään aikaan.

      Jalkoja on tosiaan tänne työpaikalle ja takaisin (tää on Finlaysonin entinen Kutomorakennus) 19 vuoden ajan könytessä tullut lämmiteltyä mennen tullen :). Noi puntti- ja jumppakäynnit siihen päälle. (On muuten jännä juttu, kuinka jalat tottuu tiettyyn askelkorkeuteen rappusissa. Nää mun työraput ei tunnu missään, mutta heti jos kiipeän saman verran rappusia, joissa onkin eri jako tai korkeampi tai matalampi nousu portaassa, niin menee klapit sekaisin :))

      Ukkelille ei halauksia irtoa, mutta sulle lähetän :)

      Poista
  7. Mä niin symppaan sun miestä!!!!
    Mäkin sain ihan samasta syystä sakot tässä muutama hetki sitten, navi näytti, että nopeusrajoitus oli 100, ajoin vähän päälle. Olikin vielä talvinopeusrajoitukset.....
    Ihan oli sekin poliisin syytä!!!

    Eli nyt vaan hyvittelemään GR:ää, häntä varmasti harmittaa ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kommenttia en aio miehelle näyttää :). Samanlaisia rallitalleja molemmat :)

      Mies on pitkään jauhanut tutkanpaljastimen ostamista, mutta olen ollut sitä vastaan, koska mun mielestä autolla ihan hyvin voi myös ajaa rajoitusten mukaan (jos sattuu tietämään, mitä ne milloinkin on..), mutta nyt alan pikkuhiljaa kallistua sille kannalle, että ehkä se sittenkin löis leiville ostaa se vehje. Vaikka sakot siitäkin kai saa, jos sellanen autosta löytyy. En tiedä, mutta kyllä ketuttaa tosissaan. Ja pitkään. Tuntuu, ettei oo edellisistäkään sakoista kuin tovi. Ja sitä edellisistä. Tai sit mun muisti on näissä asioissa poikkeuksellisen pitkä...

      GR saa luvan hyvitellä mua. Eilen aloitti siivoamalla ja tänään odotan, että on vähintään viinit kylmässä kun meen kotiin :). Niillä pääsee pienesti alkuun, mutta vielä tarvii se ylimääräinen viissatanen jostain taikoa..

      Poista
    2. Sun kirppisrahastosta?? ;-D

      Poista
    3. No just :). Sen verran kovan homman olen niitten rahojen eteen tehnyt, että ihan yhdellä kaasupolkimen painalluksella niitä ei haaskata :).

      Poista
  8. Onnea uudesta autosta. Harmi noista sakoista :(
    Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei alkanut nyt kovin hyvin tän auton tarina :). Vanhasta kokemuksesta tiedän, että menee toooooosiii kauan ennenkuin pystyn unohtamaan noi sakot ja lakkaan miettimästä sitä, mitä kaikkea muuta tollasella summalla olis voinut tehdä. Grrrr. Aina tarttis olla mukana kyydissä nalkuttamassa nopeuksista. Tiedän, että ukkeli sitä inhoaa, mutta näyttää olevan ainut konsti välttää sakot.

      Iloista viikonloppua kukkaistytölle :)

      Poista
  9. Laatikko näyttää tosi hienolta. Vaivan väärtti!
    Voisipa tehdä raparperipiirakkaa. Se on kevään ehdoton herkku. Meidän puska vaan on vielä turhan pieni hyödynnettäväksi. Pitää siis odottaa.
    Autokaupoillahan kävi hyvin kun sinun ei enää tarvitse mennä. Meillä on se tylsyys vielä edessä. Kakkosauto on pian pakko hankkia. Mieluummin ostaisin jotain muuta :).
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatikko on kyllä ihana. Ja tukeva. Vielä kun osaisin päättää, mitä siihen lopulta laitan :). Ei mahda mahtua puoletkaan niistä, mitä olen meinannut..

      Meilläkään ei varsinaisen raparperipenkin raparpereista riittäisi varsia käytettäväksi, mutta siellä missä niitten ei pitäisi kasvaa (eli salaojien tarkistuskaivoissa :)), oli varret jo ihan pitkiä ja paksuja. Ja ilokseni ei löytynyt kotilon kotiloa lehtien alta. Viime vuonna niistä oli todellinen riesa, mutta ehkä ahkera keräily ja hävittäminen on tuottanu tulosta. Kopkop...

      Ja juu. Autokaupoilla tosiaan kävi siinä mielessä hyvin, että ei tarvi enää mennä :). Jos olis ollut toisenlainen myyjä, olis saattanut olla uusi keikka edessä ja hirmu ahdistus. Nyt ahdistaa vaan sakko, jossa onkin aihetta ihan riittämiin. Murr.
      Ilman autoa ei oikein pärjää, mutta olen jo ajat sitten päättänyt lopettaa sen laskemisen, mitä sillä ajaminen oikeasti maksaa. Tai pelkkä pihassa pitäminen. Tulee vaan suotta vihaiseksi, joten parempi keskittyä iloisempiin asioihin. Niinkuin nyt vaikkapa perunanvarsiin :)

      Iloista viikonloppua!

      Poista
  10. Jätä sakko maksamatta, ukko istuu pienen kakun ja oppii jotain + sie saat lomaa ukosta ja sen ei tartte hetkeen pelätä sinun kuristusotetta :D Selvästi 3 x Win !!!

    Laatikko on niiiiin hieno!!! Kannatti odottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vielä kerran tulee sakko, otan tän sun vaihtoehdon käyttöön :). Nyt tein niin päin, että maksoin sakon heti pois (ukkelin tililtä), ettei tarvi enää ikinä nähdä sitä. Sakkolappua siis :). Ja mieskin ymmärsi pysyä pari päivää pois näkösältä, koska joskus pelkkä katse voi tappaa ja sillai :D

      Laatikko on nätti ja jämäkkä. Vielä kun keksin mitä siihen istutan, niin pääsee tositoimiin.

      Iloista viikendiä!

      Poista
  11. Mä niin komppaan sun tuntemuksia sakoista! Mä olisin meuhkannu vähintään 10 min. ukolle. Eihän se mitään olis auttanu, mut mä kuumenen niin nopeesti ja sitte se on siinä. Mä en olis pystyny tuohon viileyteen, hatunnosto! Mun ukko on saanu pienempiä sakkoja (kameralla otettuja)pari kolme ja saman verran kirjallisia huomautuksia. Ne mä olen osannu ottaa viileesti, tyyliin asioitas! :D
    Hieno laatikko sulla, mun ukko värkkäs puusta samantyylisen jo joku vuos sitte. Hyväst yrtit siin on kasvanu.
    - TarjaL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joku olis kaatanut mun päälle vettä siinä kohtaa, kun laskin siihen kolmeentuhanteen, niin sihinä vaan olis kuulunut :D. Kävin kyllä niin kuumana, ettei mitään määrää, koska tää oli jo kolmas samansuuruinen sakko, jonka ukkeli on ottanut. Luulin jo, että olin ne edelliset unohtanut (ja olinkin), mutta nyt muistui kyllä taas kaikki rötökset kerralla mieleen. "Hyvä, ettet teinikalenteristakin kaivanut syntejä esiin" sanoi mies :).

      Että kiva kuulla, että teilläkin olis ukko saanut kuulla kunniansa :D. (Aina kun oon kyydissä, tarkkailen mittaria ja hoen, että "nyt ei oteta sakkoja" ja vaikka tiedän, että mies vihaa sitä, niin onpahan vaan säästynyt eräätkin eurot sillä keinoin. Toinen keino on se, että ajan itse.)

      Laatikko on kyllä hieno, mutta nyt tarttis vaan osata päättää, mitä siihen istutan ennenkuin on kaikki taimet tältä keväältä myyty :). Ja ihan varmasti olis ajanut saman asian itsetehty versio (ja tullut taatusti edullisemmaksi), mutta palkitsin itseni nyt tolla, kun olen niin hyvin "tienannut" kirppismyynnillä. Tuhat turhaa tavaraa ulos ja yks Kekkilä tilalle :)

      Kiva kun jätit viestiä. Näistä tulee aina iloinen mieli. Ja hyvää viikonloppua!

      Poista
  12. Kekkilän laatikko on kyllä nätti. Hyvää kannatti hieman odottaa? Kauniita kuvia. Paitsi tietysti tuo sakko. :o Olisi minuakin hieman kismittänyt. Aurinkoista viikonloppua kuitenkin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatikko on kyllä melkoisen kiva ja jämäkkä. Vielä kun tosiaan keksin, mitä siihen laitan, niin homma edistyy :)

      Sakko kyllä kiristää korvienväliä ihan tosissaan. Olin jo ne edelliset ehtinyt unohtaa, mutta nyt palautui nekin mieleen. Grrrr.

      Mutta kiitos samoin aurinkoista ja kaikinpuolin kivaa viikonloppua sulle kans <3

      Poista
  13. No voi ei. Sakot on kyllä turhimmat kuluerät, mitä tietää voi. Mutta onneksi pottu nousee ja työpaikalla on noin ihanat portaat, mitä kävellä ylös ja alas:) Joo ja toi Kekkilän loota on muuten tosi jees!
    Iloa viikonloppuun kaikesta huolimatta ja juuri ehkä sen takia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano. Ei turhempaa voi olla kuin yhdellä polkimen painalluksella hankittu ylimääräinen viidensadan meno. Vaikka siis sehän oli se poliisi, joka oli syyllinen...

      Voi olla, että mulla ei olis ollenkaan näin vahvat reidet ilman niitä 1,7 miljoonaa rampattua rappua :). Ja siihen kaikki liikuntakeskuskäynnit kaupanpäälle, niin on siinä jonkun verran tullut treeniä jo pelkästään niissä. Hyvä vaan. Tykkään muutenkin mieluummin kävellä portaita kuin käyttää hissiä, jonka odotteluun yleensä menee sama aika kuin siihen rappujen kiipeämiseen. Ja täällä sellaista ei edes (onneksi) ole.

      Loota on tosi jees ja Postillekin olen jo leppynyt :). Miehelle en vielä.

      Puuhakasta aurinkoviikonloppua <3


      Poista
  14. Ai ai, minä olisin lennosta lähtenyt heti autokappaan. Mieluiten sellaiseen missä myydään Volvoja. Tykkään. Mutta juuri hulluuteni tietäen en voi niihin mennä, koska ne perskutin autot maksaa paljon. Harmi noi sakot, eikä mikään pikkusumma :(

    Kaunis kukkalaatikko. Onko se puuta kokonaan? Kannataisi ehkä laittaa muovi tms pohjalle ettei vesi pilaa sitä. Vai multa vaan sisään, heh, pikkujuttuhan se :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahus. Oisit saanut mieluusti mennä mun puolesta, kun olit valmiiksi vissiin lähempänäkin ja merkkikin oli oikea ;).
      Mulla oli tällä kertaa yksi tiukka ehto sille auton ostolle ja se oli se, että mikään muu kuin valkoinen väri ei kelpaa. Ja sellainen siellä Ylöjärven ystävällisen palvelun liikkeessä oli, joten homma oli sitä myöten selvä. Hyvä peli se on, ei käy kieltäminen, vaikken olekaan pätkääkään autoihminen. Mutta harmillisen kalliiksi tuli ensimmäinen poistuminen kotinurkista. Grrrr.

      Kukkalaatikko on kunnon jämäkkää puutavaraa. Ei huoju, eikä heilu. Ja sinne sisälle tuleva muovikin (joka kuvan ottamisen jälkeen on nidottu paikalleen) oli mitoitettu ihan nappiin sellaiseksi valmiiksi laatikon muotoiseksi. Että vaikka oli aika hintava, on myös kunnolla tehty ja sitä arvostan. ja kun tuli niillä kirppistienesteillä hankittua, niin hintakaan karhista. Etenkään kun oli alle kolmasosa sakkolapun summasta..

      Mutta nyt se on tosissaan siinä "lisää vain multa"-vaiheessa :). En kaksisille palkoille olis ainakaan tätä ensimmäistä kootessani päässyt..

      Poista
  15. Voihan hittolainen millaset sakit. :/ Meillä oli saman kokoinen sähkölasku tammikuussa... Ihan kauhee määrä rahaa!!

    Voi harmi kun matot ehdittiin jo varata. Mä iskin heti silmät niihin...

    Monenlaista ohjelmaa on sun viikkoon mahtunu. Hyvää viikonloppua ja aurinkoisia terveisiä täältä meidän aitan rappusilta, tulin äsken töistä ja piti heti tulla aurinkoon istuskelemaan hetkeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja siis sakot eikä sakit... :D

      Poista
    2. No älä muuta sano! Hirvee summa sähköstä(kin), mutta sillä sai sentään jotain vastinetta rahoille toisin kuin tässä tapauksessa, kun oli ihan sama kuin jos olis repinyt sataset roskiin. Ai että mutta oon kyllä niin kiukkuinen siitä, enkä tiedä, millä vuosikymmenellä pystyn taas unohtamaan asian. Edellisen vastaavan jo ehdin unohtaa, mutta nyt sekin tuli takaisin mieleen.

      Pidän sut mielessä mattojen suhteen, jos vaikka Tuija ei niitä haluakaan. Ne on oikeesti tosi nätit, mutta ei vaan sovi meille. Jotkut simppelimmät paremminkin.

      Jotenkin tuntuu, että kertakaikkiaan mitään ei ikinä tapahdu, kun tarvii repiä potusta asiaa :D. Mutta jotenkin kiva kumminkin tarkkailla omaa elämäänsä päivä kerrallaan-näkövinkkelistä.

      Kiitos aurinkoterkuista! Taidan kanssa kohta pistää pillit pussiin ja livetä pihalle nauttimaan kelistä. Näyttäis olevan nättiä täälläkin.

      Hyvä kuulla, että maltat istahtaa ja nauttia. Iloista viikonloppua <3

      Poista
  16. Tämä ihminen täällä on ihan pihalla, niin pihalla kun vaan olla voi. Ei tule siis enää paljon kirjoteltu sen enempää kommentteja kuin omia päivityksiäkään :) Nytkin äkkiä vaan ruokakaupan kautta pihalle. Tai ihan oikeasti käyn kotona hakemassa sen verran tavaraa mukaan, että saan olla ihan pihalla koko viikonlopun, no josko yöt sentään mökissä. Mutta siis tulinpahan nyt vaan kommentoimaan, jotta, meillä tapahtuisi murha, tappo tms. jos mies tulisi tuollaisen yllärin kanssa kotiin :D Jotenkin saatan ymmärtää tuon kaurismäkeläisen sananvaihdon jälkeisen käsinkosketeltavan hiljaisuuden joka ei kuitenkaan tainnut paljonkaan mieltä rauhoittavaa retriittiä muistuttaa. Voi noita miehiä.... Onneksi meillä ei enää ole autoa :)
    Älyttömän upeat nuo miljoonarappuset, sielu lepää josko jalat ei niinkään. Ollapa enemmän tuollaisia rappu"käytäviä".
    Ja voi sun pottuloisia! Nehän voi suorastaan loisteliaasti, odotas vaan muutama viikko! Oliskohan sittenkin pitänyt laittaa... No, laitoin sentään jotain papuja ja myistaakseni tilliä ruukkuihin ja jotain olisi kai vielä ruukuttamattakin.

    Ahaa, nyt bussi tulee keskustaan, joten heippatirallaa Annukkainen ja pirteää, aurinkoista viikonloppua. Mailan varressa? Keli ainakin kohdillaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jotain sellasta olen aavistellutkin, että siellä on saattanut elämä taas muuttaa ihan pihalle :). Niin se on kyllä täälläkin. Mitä nyt välillä käydään sisätiloissa filmaamassa pätkä kaurismäkeläistä... (Ja juu, ampua lupasin minäkin ukkelin, jos vielä yksikin sakko tulee. Tää kun oli jo kolmas lajiaan. Mutta eiköhän ne nyt ollut tossa. Hope so, koska on sattumoisin sen alan yrittäjä, että ilman autoa ei ole yritystäkäänm, joten suotavaa olis, että kortti säilyy...)

      Potut kasvaa reuhottaa ja ne on jo ihan eri näköisiä kuin kuvassa. Tai siis ne varret. Multaan on vielä turha kurkistella. Ja äsken kävin pelaamassa kisaa tutun puutarhurin kanssa ja lupasi tuoda mulle puutarhaltaan kaikenlaista, kun laitan vaan listaa toivotuista yrteistä tulemaan. Jess. Nyt pitäis osata päättää, mitä kekkilässä alan kasvattelemaan. Kaikkea tekis mieli, mutta ehkä kantsii aloittaa helpoimmista lajikkeista. Mitä ne sit ikinä onkin. Tilli ois ainakin kiva, koska vois sit laittaa noitten pottuloitten päälle. Nam.

      Heissulivei ja puuhakasta pihailua sinne! Ja oikein arvattu noi mailan varret. Oli ihan superihana pelikeli tänään. Naama on sen mukainen, kun ei muistunut aurinkorasva mieleen..

      Poista
  17. Voi muru sinua! Taas on naurettu vedet silmissä! Eikä vain pilaktakseni vaan ihan syvästä myötätunnosta....Nyt siis naurattaa kaikki....
    Ihan ensiksi, minä haluan noi matot...käy meille :) wink, wink....tilasin hobbyhallista matot yli viikko sitten eikä VIELÄKÄÄN ole tullut!! postimiehillä menee vissiin nyt kaikki aika ruohonleikkuuseen....
    Meillä on sama kuume miehellä x2/vuosi...ja nyt on keksinyt että minä tarvitsen uuden auton! Sanoin, että jos maksat, niin kelpaa.....siihenjäi se jutustelu. Minä inhoa autokauppoja, kun minua yritetään kusettaa, paitsi vakkari myyjäni, mutta sillä ei nyt kuulema ole minun tyylistä autoa ( mitä sitten sillä tarkoitaakaan???)
    Meillä mies ei edes usklaa enään kertoa kun saa sakot :/
    Ilo viikonloppuusi...hieman jäi kaivertelemaan tuo vuohenputki piirakka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä muakin joskus taas naurattaa :). Toistaiseksi menee vielä hampaitten kiristelyn puolelle. Murrr. Olis ollut parempi, ettei munkaan mies olis kertonut sakoista mitään. Oli ollut kuulemma hänellä mielessä piilottaa paperi, että välttyy kohtauksilta, mutta teki sitten kumminkin sen virheen, että tunnusti rehellisesti.

      No pahus. Matot näyttäis sopivan kaikille muille paitsi meille :). Ne on kyllä kivat. Ja varmaan ne sun tilaamatkin sitten joskus tulee, kun maltat ootella, että postimies ensin soittaa kahdesti.. Tolle Kekkilällekin luvattiin 7 pv toimitusaika, mutta vähän reilu kaksi viikkoa meni. Ei sillä, että sillä olis niin kiire ollut, mutta kun kumminkin maksoin silloin heti, niin olishan se kiva, että vastaavasti toimitusaika pitäis paikkansa. Eikä tarvis itse kissojen ja koirien kanssa mysteeripostimiestä paketteineen metsästää.

      Autokaupat on ihan hanurista. Paitsi että nyt on kyllä pakko myöntää, että tuli ensimmäistä kertaa sellanen, jolla ajaa ilokseen, kun pääsin itse vaikuttamaan valintaan. Tähän asti on vaan tuotu joku pihaan ja minä sitten olen sopeutunut siihen, vaikka olis ollut ihan ylisuuret penkit ja huono ajoasento meikäläiselle, kun en mikään pitkä tai muutenkaan iso ihminen ole. Nyt on sellanen ihan mun kokoinen :)

      Kokeile ihmeessä vuohenputkipiirakkaa. Oli hyvää. Ja nopea tehdä, mikä on mulla aina edellytys sille, että ylipäätään edes kiinnostun :)

      Iloista viikonloppua sulle kans Satu

      Poista
  18. Menisi käämi täälläkin tuollaisesta sakkosummasta. Huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei paljon tehnyt mieli miestä päähän taputella. Ainakaan kovin hellävaraisesti :)

      Kiitos kun kävit ja kivaa viikonloppua!

      Poista
  19. Meillä oli melko hiljaista kun mies sai "vaan" 170 € rikesakon ylinopeudesta. Mulle sekin oli jo liikaa!!!
    Muutama vuosi sitten mies sai pienen sakon kaupunialueella ylinopeudesta. Hän kertoi minulle että sakko oli vähän pienempi kuin normaalisti, siis hän kuvitteli hurmanneensa naispoliisin ja siksi sakko ei olisi ollu täysmääräinen. No, totuus kyllä hurmaamisesta selvisi myöhemmin kun juttelimme tuttavapoliisin kanssa joka joutui tuottamaan miehelle pettymyksen kun kertoi että ihan normaalin suuruisen sakon oli saanut;) Miesten on ilmeisesti vaikea ymmärtää heti totuutta näissä autojutuissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki sakot on kyllä niiiin turhia kuin olla voi. Mutta hehheee. Kuulostaa niin tutulta tuo, kuinka sakkoja muka on siitä alkuperäisestä summasta poliisi hyvää hyvyyttään pienentänyt. Samaa selitystä on mullekin tarjottu jo kahteen kertaan. Ja hurmuriperiaattella tottakai, kuinkas muuten :). Mutta vaikea olis kuvitella, että tuosta enää päiväsakon määrä voi niillä tuloilla kasvaa, jotka tiedän miehellä olevan. Tässä kun ei kumminkaan mitään ministerin palkkoja nautiskella..

      Välillä tuntuu, että miesten on vaikea ymmärtää ylipäätään yhtään mitään :). Onneksi sentään joskus..

      Poista
  20. No onpa tosiaan hieno laatikko! Hyvä että löysi perille. Jäin miettimään, että mullakin oli joskus aikoinaan useana vuonna rosmariini parvekkeella. Mitäköhän varten, kun en edes pidä rosmariinista?

    Meillä on autoasia toisinpäin – olen yrittänyt hienovaraisesti vihjailla, että eikö semmoinen punainen Audi tai musta Bemari olisi kiva, mutta eipä ole mies innostunut. :-D Alkaa olla auto jo sen ikäinen, että sillä ei ole enää mitään jälleenmyyntiarvoa, ja pian voi kaikenlaisia yllätyksiäkin tulla. Toistaiseksi kaikki on mennyt suht hyvin, mitä nyt syksyllä hajosi bensapumppu. Onneksi oli Liikkumisturva voimassa, ja hinausauto tuli hakemaan parkkipaikalta.

    Voi ei. 500 euroa sakkoihin ei ole kyllä mikään mieltä ilahduttava asia, kun olisihan sille rahalle muutakin käyttöä. Mä olen kyllä vähän samoilla linjoilla miehesi kanssa, että kyllä ne poliisit enempi syyllisiä ovat, varsinkin jos vielä hämäävät viattomia kansalaisia sillä, että ajavat siviilipyörällä. :-) Mulla on yleensä suhteellisen raskas kaasujalka (aina on sellaiset 20-30 km/h ylinopeutta), että suorastaan ihmettelen, että en ole saanut ikänäni kuin yhden ylinopeussakon... Toki on tullut myös yksi vakava varoitus ja yksi kehotus vaihtaa kuskia, mutta niitä ei lasketa. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle rosmariini päätyi ihan siksi, kun oli niin tuuhea ja halpa :). Ajattelin, että ei tule kallis kokeilu, jos päättää heittää veivinsä, mutta vielä on hengissä ja toivottavasti pysyykin. Tykkään sen ulkonäöstä ja hajusta. Vielä en tiedä, mihin sitä käyttäisin ja miten, jos käyttäisin. Mutta ehkä se selviää siinä kohtaa, jos mulle yhtäkkiä ilmestyy lisää sellaisia kykyjä, joita mulla ei ole ennen ollut ja alan yhtäkkiä hirmu kokiksi ja maustelen ruuat itsekasvattamillani yrteillä. Se olis niinkuin seuraava tavoite nyt, kun olen jo oppinut leipomaan valmispohjasta piirakoita :)

      Ja toihan voiskin olla sopiva käänteispsykologia, joka tepsis mieheen, että alkaisinkin yhtäkkiä itse kärttämään uutta autoa. Ja mielellään just tollasta tehokasta ja kallista menopeliä. Ja nimenomaan punaista :D. Voi olla, että yhtäkkiä lakkais kauppa kiinostamasta ja vanha oliskin ihan hyvä vuodesta toiseen.. Hmmm. Ehkä kokeilen. On kuitenkin hyviä kokemuksia mm. siitä, että olen sanonut miehelle, että "no en ala edes opettamaan sua mankeloimaan, koska on sen verran hankala homma.." ja kas, ei ole sen koommin itse tarvinnut mankeloida lakanoita :D. Tai pestä ikkunoita..

      Poliiseilla sais kyllä joku roti olla touhussa, koska alkaa muakin jo sieppaamaan noi sakot, joista kaksi kolmesta on tullu nimenomaan siviilipoliisien antamana. Mutta helpoimmalla pääsis, kun vaan kiltisti ajais sitä nopeutta, mikä taulussa seisoo. JOS sattuu olemaan kärryillä siitä, mikä se on.. Ja voin kyllä kuvitella, että teikäläinen pystyy ihan oikeasti saamaan poliisit vaikka perumaan aikomansa sakon. Ihan vaan olemalla oma itses :)

      Poista
  21. Ihana Annukka ja loistopostaus!<3 Näitä on ihan superhauska lukea! Laatikko näyttää sekä tukevalle, että kauniille. Olen monet kerrat huudellut Kekkilää. Olisin niin mielelläni Kekkilän koekäyttäjä!;)

    Mun mies on kerran myös ottanut tuollaiset sakot, mutta tiesin, että häntä itseään harmitti niin paljon jo muutenkin (ei huomannut rajoituksen vaihtumista, istuin itse kyydissä...), että yritin vain lohdutella. Minkäs sille mahtaa. Ai, ai, kyllä se kuitenkin oli niitten poliisien vika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Taina :).

      Pelasin tän päiväisen kisan mun vanhan golftutun kanssa, jonka kanssa ei olla vuosiin satuttu samaan ryhmään ja hän on sattumoisin kauppapuutarhuri, joka silloin kun viimeksi tavattiin, kasvatti ruusuja ja sittemmin tulppaaneja, mutta nykyään päätuotteena on babypinaatti ja kaikenlaiset yrtit, tomaatit ym. ja kun otin oman innostukseni puheeksi, lupasi ens kerralla tuoda mulle mitä haluan, kun kaikkea kumminkin kuulemma aina jää yli tarpeen. Jess! Kuulosti niin kivalta. Nyt vaan pitäis osata päättää, mitä toivon. Pääsee Kekkilän kaunis laatikko tositoimiin. JOtenkin niin ihana ajatus, että vois ihan oikeasti vaan tulla tosta keittiön ovesta ulos, napsia tuoreet yrtit laatikosta ja ottaa käyttöön. Ja jotenkin mulla on nyt hirmu luotto siihen, että se myös onnistuu. Tavaranraivaus kun on tuonut muitakin uusia ulottuvuuksia tullessaan. Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, mutta totta se on. Viherkasvitkin nykyään kukoistaa täällä, missä ne aina ennen ruskistui ennenaikojaan.

      Ja juu. Jos mies olis edes jotenkin ääneen sanonut, että kaduttaa se ylinopeus, olisin voinut olla vähän ymmärtäväisempi, mutta ei. Varmaan ne sakot häntäkin kismitti, mutta ei kyllä ääneen ainakaan yhtään katunut. Muuta kuin sitä, että tuli näyttäneeksi mulle sen sakkolapun...

      Vaikka oli kiva päivä tänään kentällä, niin kyllä olisin niin mieluusti lähtenyt sun kanssa sinne, minne ehdotit. Olis ollut taatusti kiva reissu. Mutta myöhemmin sit <3

      Poista
    2. Oih..etkö sinäkään päässyt lähtemään...voi Taina parka joutu menee ihan yksin!! <3
      Mutta ensi kerralla tuppaudutaan kumpikin kyytiin, halus tai ei ;)

      Poista
    3. Mietinkin, että mahdatko olla Tainan matkassa, mutta eilisestä Tainan messupostauksesta asia selvisikin. Olis kyllä ollut ihan huippua nähdä kaksi kärpästä yhdellä iskulla :). Ja messualue kaupanpäälle. Mutta ens kerralla tosiaan sit. Mikä se sitten ikinä onkin se seuraava tilaisuus.

      Poista
  22. Taas mää hykertelen iteekseen näille sun jutuille. <3
    Ei toi ihan "lisää vain multa" laatikko ole, mutta varmasti hyvän sadon saat! :) Noita voi olla kyllä vähän haastava rehata mukana kesäreissulle kuten tomaatti-amppeleita, vai kuin se meni.. ;)
    Itse oon kanssa jännittänyt koska se eka sakko napsahtaa kohdalle, tälläkin viikolla reilu 700 km tuli työajoa.. mulla on aina navigaattori päällä joka kertoo mikä on rajoitus ja koska tolppa lähestyy. Se on toisaiseksi ollut toimiva, mutta juuri noita siivili poliiseja jännitän,joskus saattaa se kaasujalka olla raskaampikin kun kotiin haluaisi päästä..

    Mun puntilla käynti on jäänyt vähän tauolle kun on sitä ja tätä ja kaikkee ja seliseli.. kyl mä tästä ryhdistäydyn. Mut hyvä sä!

    Aurinkoista viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Taina <3.

      En nyt muista, onko siitä varsin ollut puhetta, mutta mieshän siis on kuljetusalan yksinyrittäjä, joten noi sakot sais senkin puolesta jäädä ottamatta, koska kolmesta (vai miten se nykyään meneekin) lähtee kortti ja sitä mukaa työt ja elanto.
      Ajaa kumminkin 6 päivää viikossa työlenkkiä rapiat 500 kilsaa päivässä ihan maltilla, mutta ans olla, kun ollaankin henkilöauton ratissa, niin kaasujalka on ihan eri luokkaa. Itse käyttää sanontaa "Kun koko päivän kopilla köröttelee kuuttakymppiä, niin ei huvita henkilöautolla hissutella..". Pareen kyllä olis, koska seuraavasta sakosta lähtee paitsi kortti, myös eukko :D.

      Ja juu. Kekkilä ei mahda nyt lähteä lomareissuun niinkuin perunat ja tomaatti viime kesänä :D. Sen verran paljon painaa.

      Kyllä sää sinne salille sit ehdit. Monta vuotta taukoa oli mullakin, mutta nyt tuntuu kivalta, kun on päässyt rytmiin ja tulokset kyllä puhuu puolestaan. Ei sillä, että olis edelleenkään muskeleita esiteltäväksi asti, mutta yhtään ei tarvi työtuolissa kiemurrella, kun ei selkä tai niskat tai mikään kolota, kun on lihakset kunnossa. Ja pallokin lentää ihan eri malliin kun on kroppa kontrollissa. Kivaa.

      Rentouttavaa viikonloppua kuorikekuormalaisille <3

      Poista
  23. Laatikosta tuli hieno!
    Ai kamala noita sakkoja!!! Ihokarvat nousevat pystyyn tuollaisesta summasta :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kiva. Ja vielä kivempi sitten, kun siinä kasvaa jotain :). Kunhan ensin keksin mitä..

      Ja kyllä nousi täälläkin tukka pystyyn noista sakoista. Pakko oli jäähdytellä laskemalla mielessään siihen kolmeentuhanteen. Ja vielä toisenkin kerran. Grrr.

      Poista
  24. Kiitos taas kaikille paljoista kommenteista :). Vastailen illemmalla, kun olen kotona. Nyt pakkaan mailat takakonttiin ja lähden pelaamaan yhden kisan alta pois. Näyttäis tulevan kaunis päivä. Jess!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea kisaan Annukka! Ja parempaa ja parhautta viikonloppuun <3 <3 Tosi nätti tuli kovan onnen viljelylaatikosta! Ja ens kerralla ostatte ukolle mopoauton, ni loppuu kertakaikkiaan toi sakkojen keräily ;)

      Poista
    2. Kiitos paaaaaljon Taru :). En nyt ihan voittokannuun päässyt tällä kertaa kiinni, mutta kivasti meni kumminkin ja keli ja seura oli kohillaan. Toisenlaisiakin kierroksia kun joskus on. Jos paitsi pelaa ihan paskasti (anteeksi kansankielinen ilmaus :))., sataa kaatamalla vettä, on plus viis astetta lämmintä, tuulee pohjoisesta ja peliseura on valittavaa tai muuten rasittavaa sorttia, niin tulee eräätkin kerrat mietittyä, mihin muuhun sen rapiat neljä tuntia olis voinut käyttää... Nyt ei tarvinnut :)

      Kovan onnen Kekkilä pääsee toivottavasti jonain päivänä tositoimiin. Jahka nyt ensin jahkailen sen kanssa, mitä siihen istutan.
      Ja juu. Mopoauto on seuraavana hankintalistalla :). Joskaan sitäkään ei saa vissiin ilman korttia ajaa ja tätä menoa on kohta kortittomat ajat käsillä..

      Iloa ja valoa ja kaikkea kivaa taas teille toivotan minä <3

      Poista
  25. Toi laatikko on kyllä siisti.
    Mä hermostun jo pienemmistäkin sakoista, ei ihme että sä noista.
    Ootkos jo osallistunu kastehelmi arvontaan.
    Oikein hyvää lauantai päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pisti tosissaan hermostuttamaan. Enkä tiedä, minä vuonna pystyn noi sakot unohtamaan niin, etten enää mieti "mitä muuta sillä rahalla olis saanut...". AInakin kolme Kekkilän viljelylaatikkoa :)

      Kiitos samoin kivaa lauantaita! Ja arvontaan osallistuin jo siellä aika alkupäässä. Peukut on itselleni pystyssä :)

      Poista
  26. Kyllä ymmärrän sinua niin .. aikamoinen rahamäärä :// Grrrr!!!! Mukavaa lauantai-iltaa siltikin - ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ymmärryksestä Anne :). En tiedä, minä vuonna pystyn ton unohtamaan, mutta toivottavasti joskus.

      Leppoisaa sunnuntaita!

      Poista
  27. Onpa kyllä komiat portaat! Me oltiin hetki sitten häämatkalla ja siellä piti meidän majoituspaikasta kävellä 167 porrasta alas rannalle (ja rantapäivän jälkeen tietty takas ylös) kyllähän se meinasi koville, ottaa mutta todettiin, että voipahan sitten hyvällä omalla tunnolla ottaa vähän rommipunssia rantabaarista ;)

    Ja voi vitsi noita sakkoja, ymmärrän täysin! Tuo on kyllä niin turhaa rahanhukkaa... Silläkin riskillä, että olen nalkuttava vaimo, huomautan kyllä miehelleni jos auto meinaa ylinopeuteen kiihdyttää.. "Ei viitsis kyllä ottaa sakkoja!" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Häämatka kuulostaa kivalta! Paljon Onnea teille! Omasta vastaavasta reissusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 23 vuotta, vaikka tuntuu että oli vasta just äsken. Ei onneksi kovin monia sakkoja ole mahtunut tuohon väliin, vaikka pitkä aika onkin :)

      No teidän ei varmaan tullut kovin montaa kertaa päivässä poikettua rannalta majapaikassa :). Sen verran rappuja kumminkin, mutta rommin ja auringon voimalla jaksaa.. :)

      Ja juu. Mulla on kanssa tapana kyydissä ollessani hokea, että "nyt ei oo varaa ottaa sakkoja" ja vaikka tiedänkin, että mies sitä inhoaa, niin taitaa olla ainut toimiva konsti.. Heti kun selkäni käännän, niin jo on taas siviilipoliisilta terveisiä..

      Kiitos viestistä. Oli kiva kun poikkesit. Ja iloista sunnuntaipäivää!

      Poista
  28. Voi maailma, olipa mainio viikkopostaus. Sorry, mutta minua hymyilytti.
    Ja ensin haluan onnitella uudesta autosta. Ja toiseksi, harmittelen noita sakkoja. Poliisin vika se oli :)
    Jos ja kun joskus vielä ehdin piirakkaa tekemään, niin tuo ohje kuulostaa hyvältä.
    Meillä mökkiremppa jatkuu. Jotain olen kuitenkin minäkin oppinut, tuon kokoamisen taidon. Melkein kahdestaan koottiin kipparin kanssa uusi keittiö. Ja eilen taas terassipöytä uudelle terassille, joka saatiin puhkomalla seinä.
    Ihanat piirakat odottakoon vielä tovin.
    Kiitos kivasta postauksesta ja aurinkoista sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaan kiva, jos hymyilyttää Tuula :). Mua ei vielä, mutta ehkä joskus sitten taas, kun unohdan ton sakon. Ja sen poliisin, kenen vika se oli...

      Mökkiremppa kuulostaa tosi kivalta! Tykkään niin kaikenlaisesta nikkaroinnista. Ja mitä enemmän itse tekee ja onnistuu, sitä enemmän se motivoi tekemään lisää. Mulla tosin pysyy työkalut paremmin kädessä kuin piirakkavuoka :). Mutta sitä palkitsevampaa kun joku hyvällä halulla syö ne meikäläisenkin tekeleet. Joskin oli niin hyvä ohje se Netan resepti, että ei voinut epäonnistua.

      Kiitos kivasta kommentista ja iloa remppaan ja muutenkin!

      Poista
  29. Sorry, mutta naurattaa tuo sakkojuttu :) Olen pahoillani! Itse mietin aina yllättävän rahanmenon ilmaantuessa, että raha on tehty liikkumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa :). Mua ei naurata vieläkään, mutta ehkä mun kannattais ottaa toi sun positiivinen ajattelumalli käyttöön :)

      Poista
  30. Ihana on tuo viljelylaatikko. Sakot sen sijaan ei niin ihana juttu. - Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi, tosi kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla. - Mukavaa loppuviikkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anneli ja kiva nähdä sua täällä :).

      Laatikko on kiva. JOskin se on edelleen tyhjä, kun en ole vielä keksinyt, mitä siihen laittaisin. Tänään ajattelin pyörähtää torilla katsomassa tarjontaa, kun täällä on kukkamarkkinat. (ja koitan samalla olla miettimättä, mitä kaikkea sieltä olisi niillä sakkorahoilla saanut... Grrr. Ei meinaa ollenkaan laantua harmitus).

      Iloista viikonloppua ja kiitos viestistä! Tulen kurkkaamaan puutarhaan sopivassa välissä.

      Poista
  31. Vautsi mikä kukkalaatikko. Näyttää tosi kivan kepeältä. Sakot on kurjia ja pelkään aina itsekin noita peltipoliiseja. Tienpäällä kun tulee jonkin verran oltua ja jos ajatus yhtään herpaantuu niin avot se on siinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkalaatikko toivottavasti saa joku päivä myös jotain sisäänsä :). Toistaiseksi on vielä jahkailun asteella. Kesäkukat näyttäis kauniilta, mutta mulla on aikomus kumminkin laitella siihen yrttejä, kun on sopivasti tässä keittiön oven takana. Tuntuu kivalta ajatukselta, että vois siitä vaan aina käydä napsimassa. Mutta tätä vauhtia jos tää mun homma etenee, niin varmaan ehtii kanervat ja pallokrysanteemit taimikauppoihin ensin...

      Sakot on kyllä niin turhia kuin olla voi. Etenkin noin järjettömän isot.

      Iloista viikonloppua!

      Poista
  32. Pakko kommentoida vielä tähän sun aikaisempaan postaukseen, että juttujemme samankaltaisuus sai uuden lisän - taidan ottaa myös isännältä auton avaimet veks.
    Juu, saimme myös poliisit peräämme viime viikon reissullamme... Vaikka muutaman kerran siinä juuri ennen taisin vauhdista naputtaakin... Ei tiä itkiskö vai nauraisko??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi dääämmm!! Vaikka samankaltaisuus on kivaa, niin tän oisit kyllä voinut jättää väliin. Tai siis mies olis voinut. Niin turhaa kuin olla voi.
      (Auto on ollut siitä lähtien mun käytössä. Tuun sillä töihinkin, vaikka yleensä kuljen pyörällä. Ihan vaan sillä, ettei vaan sattuis mitään :)). Kyllä se itkun puolelle vielä ainakin menee. (Olen tässä viikon varrella keksinyt sata asiaa, mitä muuta sillä rahalla olis saanut..)

      Poista
  33. Siis, sehän on aina jonku toisen vika. Se on selvä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Miehellä on ollu sellanen sääntö, että kahdeksan kertaa saa syyttää jotain muuta kuin itseään (pätee yleensä golfkentällä, kun peli ei kulje), mutta sen jälkeen tarttee jo katsoa peiliin. Ja nyt olis pareen katsella ihan joka peilistä, ettei enää yhtään poliisia pääse yllättämään :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi