Sivut

perjantai 27. toukokuuta 2016

KUVATON VIIKKO

Nyt ei oikein suju. Mikään.

Ei huvita kuvata, ei huvita maalata, ei huvita urheilla, ei huvita olla sohvapottu, ei huvita syödä järkevästi, ei huvita kitkeä voikukkia, ei huvita kytätä kotiloita, ei huvita lukea, ei huvita kirjoittaa, eikä huvita olla näin ankea ja saamaton.

Syytän vuorotellen taivaalta satavaa sankkaa siitepölyä ja vuorotellen miehen viimeviikkoista sakkolappua, mutta kai maar sitä pitää ottaa seuraavaksi peili käteen ja lopettaa ruikutus.



Huijaava heijastus.


Sen verran sain aikaiseksi, että otin yhteyttä pihasuunnittelijaan ja kysyin josko ehtisi pariksi tunniksi pyörähtämään tontilla ja antamaan vähän neuvoja neuvottomalle vielä tämän kesän nimissä. No, arvatenkin olin myöhässä, mutta jos hyvin käy, käynti juhannuksen tietämillä onnistuu. Olis kyllä kiva, koska oikeasti piha tällä hetkellä masentaa. Omenapuut muistuttaa leikkauksen jäljiltä kädettömiä torsoja, kaunis vanha syreeni on samasta syystä pelkkä muisto (koska sattui olemaan äkäisen aidanleikkaajan tiellä) ja kuvassa näkyvä lamohietakirsikka jäi sekin naapurin traktorin alle ja meni poikki. Huoh.

Mistään en kuitenkaan ole uskaltanut valittaa, koska tiedän, että saan jatkossa leikata paitsi omenapuut (jos niissä ikinä enää mitään leikattavaa on), myös toistasataa metriä risuista pensasaitaa ihan itse. Mieluummin pidän suuni kiinni ja luotan siihen, että kyllä ne kaikki vielä takaisin kasvaa. Toisin kuin toissakeväisen tulipalon kuumuuden tuhoamat havut. Näyttää siltä, että osa niistä ei enää toivu, vaan pitää luovuttaa. Osan sain pelastettua ahkeralla hoidolla. Siitä tuli hyvä mieli. Ehkä olisi terveellistä kaivella esiin palonjälkeiset kuvat, niin tulisi taas vähän perspektiiviä asioihin. Alkaisi näyttää nykytilanne sittenkin ihan hyvältä ja loppua tämä jonninjoutava urputus.

Aina ei vaan huvita, mutta onneksi on perjantai. Ensi viikolla uuteen nousuun taas.



44 kommenttia:

  1. Ei-huvita-päiviä on meillä kaikilla. Yleensä kunnon yöunien jälkeen huvittaa taas. :) Mukavaa viikonloppua sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöunilla on kyllä niin vissi merkitys kaikkeen ja tuntuu, että ne on kyllä olleet ihan retuperällä tällä viikolla. Ei sillä, että ei olis huvittanut nukkua, mutta aina ei vaan nukuta :).

      Kivaa viikonloppua! Tänään koitan ryhdistäytyä.

      Poista
  2. Aina ei vain huvita, mutta suunta on ylöspäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei yhtään sovi tämmöinen vetelyys ja epäkohtien tuijottelu, mutta aina ei vaan tosiaan huvita :). Tänään sataa onneksi vettä ja vähän raikastuu ilma. Mulle aiheuttaa se siitepöly niin paljon hankaluuksia. Mutta nyt loppuu valitus ja alan taas positiiviseksi :)

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  3. Noi on niin yleisiä tuntemuksia, ainakin minun kohdallani. Onneksi ne kuitenkin yleensä ovat ohi meneviä.
    Olen muuten suunnitellut aloittavani blogissani postaussarjan, jossa kirjoitan niistä blogeista, joita seuraan. Arvaa kenen blogi on ekana esittelyvuorossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä sitä on ihan lamaantunut ja tulee takerruttua kaikenmaailman turhanpäiväisiin epäkohtiin, vaikka oikeasti asiat on ihan mallillaan, kun tarkemmin ajattelee. Mutta kai maar näitä huonompiakin päiviä tarvitaan. En vaan ihan äkkiä keksi mihin :D.

      Ja voihan kääk, jos arvaan oikein :). Olispa ollut kiva, jos olis ollut joku vähän positiivisempi teksti tässä kohtaa, jos saan kunnian päätyä sun esittelylistalle.
      Kiva idea muuten! En ole käynyt pitkiin aikoihin varsin etsiskelemässä uutta luettavaa, joten tollanen esittely tutussa paikassa kuulostaa mainiolta.

      PS. Se teidän kasvari on tosi hieno! Kävin eilen kurkkaamassa, mutta tuli jotain väliin ja jäi kommentti laittamatta.

      Poista
  4. Aina ei huvita ja se on ihan ok. Kukaan ei ole aina iloinen (paitsi Elastinen) :D Mukavaa viikonloppua, toivottavasti se huvi sieltä löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoi hymyilyttää toi Elastinen, kun heti tuli niin elävästi mieleen se hammasrivistö :).

      On ollut kyllä kaikinpuolin vetelä viikko. Kekkilä huutaa tyhjyyttään ja terassin tuolien maalaus on kesken ja mikään ei huvita, mutta kyllä se tästä taas iloksi muuttuu, kun niin päätän. Eli än yy tee nyt!

      Poista
  5. Minäkin olen aivan alamaissa tänään. Kohta pistän uudet lenkkarit jalkaan ja lähden ennen töihin menoa vähän metsään samoamaan. Eiköhän tämä taas tästä.
    Kivaa perjantaita anyway.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsä auttaa aina! Se on vissi homma. Vaikka kuinka vihaisena menis sinne sisälle, niin aina tulee paremmalla mielellä pois.
      (Samalla kun kirjoitan tätä, näen tosta mun sivupalkista, että oot kirjoittanut wilmasta, joka pelkkänä sanana nostaa mun niskakarvat pystyyn. Vieläkin, vaikka omien poikien wilma-ajoista on jo vuosia. Hrrrr. Ihanaa, että enää ei tarvi niitä lueskella. Mutta tuun kurkkaamaan, mitä olet kirjoittanut).

      Ja todellakin kivaa perjantaita joka tapauksessa ja kaikesta huolimatta!

      Poista
  6. joskus olta niitä "huonoja" hetkiä, sitten nauttii enemmän niistä valopilkuista elämässä. Mullekin metsä on se paikka, jonne menen kun ketuttaa - on aina ollut - nykyisin siinä on myös vesielementti mukana kun suht lähellä kotia on pieni lampi

    Joka tapauksessa mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla vaikuttaa heti olotilaan, jos en liiku tai jos syön mitä sattuu. Silloin huononee yöunetkin ja kun ei nuku kunnolla, on vaan väsynyt ja vetelä olo, joka on tyhmin olotila, mitä tiedän. Mutta tästä otetaan taas suunta ylöspäin. Metsän kautta :)

      Kiva kun poikkesit ja iloista viikonloppua!

      Poista
  7. Ompa kivaa tai siis ei kivaa, että löytyy joku toinenkin jota ei huvita. :( Olen lomalla, siis töistä, mut mikää ei meinaa huvittaa. Oon ja ihmettelen, kuuntelen ja olen pikkumiehen kanssa. Mut vasta kun mies tulee kotiin saan jotain aikaiseksi. Toki kun allergia on päällä, on inho ja vetelys kuin sisältäpäin syövä tauti.
    Mut koitetaan ensviikolla uudelleen Annukka!
    Peukkuja viikonloppuun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No plääh. Aina kiva kun on muitakin samassa veneessä, mutta olotila on kyllä varsin mälsä. Eikä tosiaan vähiten siitepölyallergiasta johtuen. Tuntuu, että koko pää on vaan yksi tukkoinen möykky, jota on pakko kuljettaa mukana, vaikkei jaksais oikein sitäkään.. Onneksi sade vähän helpotti. Nyt ei oo enää tasaisen keltaista joka paikass, vaan sellasia veden mukanaan tuomi keltaisia lauttoja. Ihan kuin revittyä lasivillaa.

      Ei muuta kuin uuteen nousuun tosiaan ja peukkuja meille <3

      Poista
  8. Ei aina tarvi jaksaakaan. Sitä paitsi koivun siitepöly vei ainakin minulta kaikki voimat. Yöllä ei saanut nukuttua kun henki pihisi.

    Kyllä se siitä, kesä tulee kumminkin, suunnittelijalla tai ilman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tykkää yhtään tästä olotilasta, kun aamusta asti vaan on ihan vetelä olo. Mutta eiköhän viikonloppu pelasta :). Ja ruokiksella poikkesin torilla yrttiostoksilla. Nyt on paperikassit täynnä vihreää. Laittelen niitä illalla multiin, joten eiköhän siitä olo kohene. Ja sade onneksi kuljetti enimmät siitepölyt jonnekin. Tai siis kaduilla noi näyttää keltaisina lätäköinä olevan, mutta eivätpähän pöllyä.

      Kesän tuloa ei tosiaan voi estää vaikka olis piha kuinka ankealla mallilla. Ja jahka tästä piristyn, hommaan edes kesäkukkia.

      Poista
  9. Arvaa onko ollut viime aikoina samoja fiiliksiä!!!?!!...energiat pääsääntöisesti ihan nollassa ja fiilikset ihan pakkasella. Yksikin ylimääräinen asia tuntuu ylipääsemättömältä..ja kaikki tekemättömät työt ottaa pattiin... En tiedä mistä johtuu... siitepölyallergiasta vai siitä kun jouduin aanantaina koekaniiniksi pomon määräyksestä töissä ja piti mennä tilaan, joka 'rempattu' vesivahingon jäljiltä, ihan vain kokeilemaan saanko edelleen oireita...15 min jälkeen menin kysyy pomolta että riittääkö, kun tämä koekani näyttää ja kuulostaa nyt tältä! Riitti kuulema ja ei tartte siinä tilassa enään työskennellä...Olo ollut supervetämätön siitä lähtien...

    Toisaalta ironisen helpottavaa, ettei aurinko paista siihenkään risukasaan joka päivä <3 Mutta kyllä se vielä paistaa! Ihan varmasti <3
    Tsemppihali :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh. Tää on niin tyhmä olotila, kun ei tosiaan edes tiedä, mistä johtuu. Ja vielä kun on niin lämmintä ja aurinko paistaa ja kaikkea. Luulis, että päinvastoin, virtaa piisaa ja mieli on iloinen, mutta nyt on vaan koko ajan ihan vetelä plääh olo. Eikä toi siitepöly tosiaan helpota. Ja jos nhyt oikein ymmärrän, niin sut on laitettu vähän niinkuin homekoiran virkaa toimittamaan. Huh. Mutta onni sentään, että jäi vaan tuohon testiin. (Vaikkakin siis arvelen, että siellä olet joutunut aiemmin tekemään töitä. On kyllä ihan kamalia ne homeongelmat. Tuoreessa muistissa on vielä poikien tarha-ajat homepäiväkodissa. Ei tervettä päivää nähty. Tarhantätiparkoja kävi sääliksi. Ja nyt on nuorempi poika armeijassa ja asuu homeisella kasarmilla. Voi sitä yskän määrää, kun tulee kotiin).

      Kyllä se taas kohta paistaa! Kävin ruokiksella torilla ostelemassa vähän yrttejä ja nyt pakotan itseni istuttelemaan niitä Kekkilän laatikkoon. Josko siitä vaikka tulis virtaa.

      Parempaa viikonloppua <3

      Poista
    2. Tässä maassa taitaa olla enempi homeisia yleisiä rakennuksia kuin terveitä?
      Meilläkin lapset kävi homepäiväkodin ja nyt poika on homekasarmilla Parolassa, mutta onneksi aika vähän on kammassa enään piikkejä, mutta kyllä on ollut pojalle ( ja äidille) rankka vuosi, siis oireilujen vuoksi, meinas jo vaikuttaa psyykkeeseenkin ( varsinkin äidin) kaikki sairastelu keuhkokuumeesta ja sairaalareissuista lähtien...itse armeijassa olosta poika on tykännyt :)

      Poista
    3. Hmmmm. Parolassa se on meidänkin poika. Ja keuhkokuumessa oli myös. Sanoi kyllä, että osastolla oli hyvä olla, kun siellä oli niin raitis ilma. Mutta heti kun palas "kassulle", alkoi sama alusta.. T. Annukka (tää saattaa tulla mun vanhan blogin profiililla, kun kirjoitan puhelimella)

      Poista
  10. Turnausväsymystä on täälläkin ilmassa! Itselläni meinaa yöunet jäädä jopa alle 7 tunnin, ja se on auttamatta liaan vähän. Mutta kun nämä toukokuun illat on mun mielestä ihan liian kauniita nukkumiseen!! Aamulla kyllä sitten maittais uni, vaikka olen normaalisti kovin aamuvirkku. Hoh hoijaa! Onneksi on viikonloppu..Vaikka töitä on tällekin viikonlopulle ihan riittävästi, niin ainakin aamulla voi nukkua rauhassa.

    Mutta kyllä se mieliala siitä taas nousee ja perspektiivi asettuu kohdilleen. Ei kai elämä voisi olla ainaista päivänpaistetta.;)Joka tapauksessa lämmin rutistus/halaus täältä.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan, että sulla tosiaan turnausväsymys painaa päälle, kun on viimeiset loppurutistukset töissä taas tältä keväältä meneillään. Mutta aattele, kuinka ihanaa, että kohta pääset pitkälle lomalle! Mun tarttis vielä heinäkuun lopulle asti jaksaa odottaa, mutta sit voi olla poikkeuksellisesti peräti kolme viikkoa putkeen lomaa normaalin kahden sijasta. Ehkä.. Olis ihan huippua.

      Itse meen nukkumaan aina kymmenen tai viimeistään puol yhdentoista aikaan, mutta olen niin surkea nukkuja, että se on ihan sama, montako tuntia siellä sängyssä pyörin, kun ei tuu niitä yhtäjaksoisia unia. (Etenkään nyt, kun on niin kuuma, mitä siis ei saanu mainita ;)). Kateeksi käy miestä, joka nukkuu muutaman tunnin kuin tukki ja on aina aamulla aikaisin pirteä kuin joku hitsin käki.

      Vetelyys on osittain itse aikaansaatua, kun en oo pariin viikkoon juurikaan kiinnittänyt huomiota siihen mitä syön, vaan mennyt helpoimman eli työpaikkaruokalan kautta ja se kostautuu aina. Pitäis vaan pysyä niissä omissa sapuskoissa, jotka itselle parhaiten sopii. Riittäis virtaa liikkumiseen. Sekin kun vaikuttaa, jos se jää väliin.

      Ei muuta kuin uuteen nousukiitoon ja iloista viikonloppua Taina <3

      Poista
  11. Nuo "ei huvita päivät" on niin ...;) --- onneksi ne tulee ja menee :) mutta tuttua on :)) Mukavaa viikonloppua- huvitti tai ei <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Ne on just niiiin ..... :). Ja nyt oli peräti koko viikko, mutta tänään jo helpotti, kun kävin torilla ostamassa kassit täyteen yrttejä. Heti piristi.

      Lokoisan kivaa viikonloppua teille sinne Anne <3

      Poista
  12. Siitepöly on kyllä kamala vitsaus allergiselle. Toivottavasti sadekuurot helpottavat vähän oloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti ihan kammottavaa, kun ei kulje henki mitään kautta. Mutta onneksi tosiaan satoi sen verran, että lähti pölyt lauttoina liikenteeseen. Näytti ihan samalta se kaduilla vellova siitepöly kuin sinilevä järvissä. Erona vain väri..

      Poista
  13. Se on niin, että välillä on vaan saatava ne ruikutuspäivät pitää! Nimittäin aika vähällä pääsee, jos ruikuttamalla asiat selviävät;)
    Valoisia päiviä - toivottavasti myös ilman ruikutuksia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyä näin o! Ja tää oli tosiaan vaan tällainen tilapäinen ruikuttamista vaille valmis - olotila. Tänään oli taas ihan erilainen päivä ja virtaakin piisaa, kun sade vei pahimmat pölyt mennessään.

      Iloisia olotiloja sinulle Lady <3

      Poista
  14. No voihan harmitus. Toivottavasti virtaa tulee pikimmiten takaisin.
    Sitä odotellessa Risto Rasan runon mietteet ja ajatukset täältä sinne.

    "Mutta ei me kuule masennuta, tällaista meidän olomme vain on.
    Ei se koskaan suju niinkuin pääskyseltä,
    joka suu ammollaan liitää hyönteisessä ilmassa".

    Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua sinne ♥︎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli jo :). Eilinen torireissu auttoi, kun löytyi kassit täyteen tuoreita yrttejä, jotka tänään laittelin Kekkilän multiin. Nyt vaan ihailen ja nuuhkin sitä ihanaa laatikkoa.

      Kiitos kivasta runosta. Ei tässä tosiaan mitään pääskysiä olla :).

      Ja iloista viikonloppua <3 (Kävin muuten kaivelemassa sun arkistoja, kun etsin tietoa kurkkujen kasvatuksesta :). Jos en pärjää, laitan sulle viestiä..)

      Poista
  15. Pöh. Nahkea suksi on ihan tyhmä suksi. Suksen syytä, ei sinun.

    Piristävää viikkaria <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Eikä oo tietääkseni ees sukuvika se, ettei suksi luista :).
      Mutta nyt olen jo ihan piristynyt, kun ilostutin itseäni ostamalla eilen torilta hirmu kassilliset tuoreita yrtintaimia, jotka tänään istutin terassille. Olen jotenkin ihan liekeissä niistä ja siitä ajatuksesta, että voin vaan avata keittiön oven ja käydä sieltä napsimassa kaikenlaista käyttöön. (Kun vaan keksin sen käytön ensin :D)

      Piristävää ja rentouttavaa ja mitäkaikkea teille kans <3

      Poista
  16. Tervehdys vaan sinne pirteälle Annukalle. Hyvä, kun suksi taas luistaa 😊

    VastaaPoista
  17. Aina ei tartte huvittaa, jos ei huvita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ni. Ja välillä auttaa, kun vähän valittaa. Paljon ei viitsi, koska ei oikeasti ole mitään kunnon syytä. Nyt oon taas normaali :)

      Poista
  18. No höh, sulle on iskenyt kevätmasennus :(. Veikkaan, että se menee yhtä nopeasti pois kuin tulikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mikä takapakki oli, mutta yrttishoppailu auttoi ja nyt on taas virtaa :)

      Poista
  19. Tosi hienoa kuulla (mun kannalta), että muillakin on näitä ei huvita päiviä. No, onneksi ne on ollu vain päiviä. Ainoa mikä silloin huvittaa on maata sohvalla, syödä jotain epäterveellistä ja kattoa tv:stä hömppää. Joskus sekään ei huvita.
    Uuteen nousuun!
    - TarjaL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kyllä munkin kannalta hienoa, että on reilu meininki ja veteliä päiviä muillakin :). Se on vaan niin mälsä olotila, kun ei tosiaan huvita edes se sohvalla makoilu. Mutta heti kun vähän sai urputtaa, niin alkoikin tuntua siltä, että eihän tässä muuta tosiaan kuin uuteen nousuun :). Kiva kun taas jätit viestin.

      Poista
  20. Voi ei. :-( Toivottavasti uusi viikko on tuonut paremmat fiilikset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fiilikset on tällä viikolla ihan tapissa :). Heti kun saa vähän valittaa, kaikki muuttuu paremmaksi :).

      Poista
  21. Upeita kukkakuvia! Huomenna alkaa hyvä viikko! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovitaan niin :). Hyvää viikkoa sulle kans <3

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi