Sivut

lauantai 23. toukokuuta 2015

LAUANTAILUKSUSTA


Taitaa olla meikäläisellä keskivertoa simppelimmät nämä luksuksen aiheet, mutta haitanneeko tuo. Vanhassa vara parempi ja hyvät&halvat konstit kunniaan.

Nykyään kun aamuisin ei enää väsytä entiseen malliin, tuntuu että viikonloppuihin on tullut hirmusti lisää tunteja. Ja nimenomaan sellaiseen aikaan, jolloin ennen oli tapana vetää peitto korviin ja herätä vasta kun huvittaa. 

Yrittäjämies on lauantai-aamuisin töissä, ja vielä kotona (toivottavasti pitkään) asuva nuorempi poika vetelee hirsiä yläkerrassa (jos on jo ehtinyt mennä nukkumaan..), joten meikäläisellä on hyvää ja rauhallista aikaa kekkuloida itsekseen.





PH-dieetin aikana tuli otettua Tiinan vinkistä vanha kunnon  konsti eli kuivaharjaus käyttöön.

Joka päivä en sitä jaksaisi tehdä, koska alkaisi tuntua liiaksi rutiinilta, mutta kiireettömään lauantai-aamuun sopii paremmin kuin hyvin. Harjana käytän ihan tavallista luonnonharjaksilla varustettua saunaharjaa, josta kiskoin varren irti.

Kuivaharjauksellahan on tunnetusti paljon hyviä vaikutuksia. Se poistaa kuollutta ihosolukkoa, elvyttää verenkiertoa, vilkastuttaa aineenvaihduntaa, kiinteyttää ihoa, hidastaa sen vanhenemista, poistaa selluliittia ja virkistää kaikinpuolin... Ei siis ollenkaan huono hinta-laatusuhde yhden vaivaisen harjan hinnalla.

Nimensä mukaisesti kuivaharjaus tarkoittaa kuivan ihon kuivalla harjalla harjausta, joka aloitetaan jalkapohjista, joista edetään voimakkain pyörivin liikkein ylöspäin. Ja täytyy sanoa, että jo pelkästään tällä toimenpiteellä ihosta tulee pehmeämpi kuin kehnolla vartalovoiteella rasvattuna.

Tavakseni on myös tullut lämmittää aamulla itselleni sauna. Jotenkin se on ihan eri asia kuin perussaunominen, jolla ei enää ole sellaista juhlavaa merkitystä kuin ennenvanhaan, kun saunassa käytiin vain yhtenä tiettynä viikonpäivänä (joka meillä oli sama kuin siivouspäivä eli perjantai) ja aina samalla kellonlyömällä. (Muistan kuinka nuorena tyttönä ärsytti, kun isällä oli aina löylyistä tullessaan tapana sanoa "Terveisiä saunasta", mutta nyt olen ottanut saman ärsyttävän tavan itse käyttöön :)).

Mutta vaikka iho harjaamalla pehmeneekin, olen liittänyt myös toisen Tiinan vinkkaaman jutun launtai-aamuihini, ja se jos mikä on ihan superihana.




Ostin tämän kylmäpuristetun luomukookosöljyn alunperin ruuanlaittotarkoituksiin, mutta siitä tulikin ihan täydellistä ihonhoitoluksusta.  Eikä tätä pidä todellakaan sekoittaa siihen kovaan kookosrasvakönttiin, joka herkästi tulee ensimmäisenä mieleen. Kyseessä kun on aivan eri tuote ja varsin monikäyttöinen sellainen. Sopii siis paitsi ruuanlaittoon (kestää erityisen hyvin kuumuutta) ja leivontaan, myös ihon- ja hiustenhoitoon. Ja näinpä tässä taannoin sellaisenkin vinkin, jossa kyseisellä öljyllä rasvattiin nahkakenkiä, mutta sitä en taida kokeilla, koska alkaisin kumminkin verrata itseäni vanhaan monoon ja sitä mukaa kadottaisin luksusmielikuvan.

Sanotaan, että "Kun kookosöljyyn kerran tutustuu, siihen myös rakastuu". Ja itselleni on nyt tainnut käydä niin.

Vaikka öljy on purkissa kiinteässä muodossa, se muuttuu lämmön vaikutuksesta juoksevaksi eli tässä tapauksessa heti kun koskettaa ihoa. Ja on muuten ihan älyttömän riittoisaa. Tuli todettua ensimmäisellä kerralla, kun kauhaisin purkista ruokalusikallisen ja ajattelin, että josko sillä vaikka käsivarren saisi öljyttyä, mutta en paljon valehtele, jos sanon, että riitti hyvinkin puoleen kroppaan. Ellei jopa kokonaiseen. Koko naiseen siis..




Öljy on siis todellakin öljyä ja myös tuoksuu voimakkaasti kookokselle. Yhdistelmä, jonka avulla pystyin helposti palauttamaan itseni noin kolmenkymmenen vuoden taakse. Aikaan, jolloin tuli parikymppisenä tehtyä ensimmäiset etelänmatkat ja ostettua kadunvarsien turistikaupoista auringonpaahteessa kiehunutta kookoksentuoksuista "aurinkoöljyä". Jos ei muuten saanut ihoaan poltettua, niin kyseisen suojakertoimettoman öljyn avulla onnistui ennenkuin ehti selkäänsä kääntää. On sitä joskus ollut tyhmä. Joskaan muunlaisia rasvoja ei silloin tainnut olla edes tarjolla.

Ruokaöljyksi tämä on ehkä sieltä arvokkaimmasta päästä, mutta vartalovoiteena käytettynä en pidä noin kymmenen euron hintaa ollenkaan pahana. Sen verran ihanaa ja riittoisaa se on. Ja itse ainakin inhoan nihkeästi levittyviä voiteita, mutta tällä kylmäpuristetulla kookosöljyllä sitä ongelmaa ei ole. Levittyy liukkaasti ja myös imeytyy hyvin. Joskaan ihan heti öljyämisen jälkeen ei kannata normivaatteita pukea päälle. Vaan mikäs sen mukavampaa kuin kiireetön kekkulointi saunatakissa.

Sekä kuivaharjauksen että kookosöljyn hyödyistä oli niin paljon tietoa netissä, etten lähtenyt tähän niitä linkittelemään. Löytyy niin helposti muutenkin.




Luksuslauantain aamupalalla voi nautiskella vaikkapa raakasuklaata ja mansikoita. (Ihan pakko oli tämä kuva tähän kehnon aasinsillan avulla ujuttaa, koska oli mukana siinä maatakiertävälle radalle lähteneessä piirakkapostauksessa. Ja sentään ihan itte nuo suklaat tein. Yhtä kookosta nykyään koko elämä :)).

Siinä vaiheessa kun mies tulee aamukymmenen aikaan töistä, olen ehtinyt käydä saunassa, kuivaharjata ja öljytä itseni, tehdä kasvohoidon, lukea lehden, syödä kiireettömän aamupalan ja tehdä ruuan. Ja jos oikein hyvin käy, niinkuin nyt, raparperipiirakka muhii uunissa. Ennen ehdin hädin tuskin ponkaista auton äänen kuullessani sängystä pystyyn ja näytellä hereilläolevaa.

Iloista viikonloppua! Toivotaan, että sateen ropina kohta lakkaa.



35 kommenttia:

  1. Minä myös tykkään hölvätä kookosöljyllä. Tietääkseni siinä on myös pieni luontainen suojakerroin 3 tai 4. Niissä aurinkorannikon kiehuneissa kemikaalikoktaileissa tuskin kuitenkaan toimi :)
    Kuivaharjaus virkistää koko olemusta, halpa ja helppo kauneudenhoitotuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihmettelinkin, kun sitä suositeltiin myös auringonsuojaksi. Ja siitä just tulikin mieleen ne hirmu ihonpolttoöljyt, mutta niillä ei tosiaan ole muuta tekemistä keskenään kuin ehkä haju.

      Kuivaharjaus todellakin virkistää. Sen olen näitten mun lauantain aamusessioitten aikana huomannut. Lähtee veri kiertämään heti aamusta ja sekös vaan passaa. Vanha konsti siis tässäkin kohtaa parempi kuin se kuuluisa pussillinen niitä uusia.

      Poista
  2. Kookosöljy ollut myös minun rakkauteni jo pitkään. Sisäisesti ja ulkoisesti. Ihailen tarmoasi - huomaan ,että itse olen vähän vanunut, vaikka elämäntavat ovat mielestäni kohdillaan. Meillä täällä kova tuuli ja vettä tulee kuin aisaa. Rakkaimpani asettaa viljelylaatikoita paikoilleen tuolla myrskyssä - alkaa tulla pian kiire niiden kanssa.. mutta kelit eivät ole olleet kohdillaan. Perheen kuopus nukkui koko eilisen illan - heräsi pesulle - nukkui taas ja nukkuu vieläkin - taitaa todella tämä koulunloppumisajankohta viedä voimat.. Olen hortoillut ja ihmetellyt kuinka paljon me todellakin saadaan syötävää tuolta luonnosta ihan ilmaiseksi - mutta hyvin olen alussa tämän innostukseni kanssa. Vuosi sitten kukki omenapuut - nyt hyvä jos silmut auenneet... eivät ole keväät veljiä keskenään. Mukavaa viikonloppua siitä huolimatta :)ps. raakasuklaa myös tuttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsinvitsi. Näyttää vähän siltä, että olen tämän kookosöljyn kanssa pahasti jälkijunassa, mutta hyvä kun edes nyt älysin. On kyllä aika ihanaa.

      Mutta siis oletko alkanut keräillä villiyrttejä? Siis ihan kirjaimellisesti hortoilemaan? Se kuulostaa ihan älyttömän kivalta ja meinasin itsekin yhden vuohenputkireseptin innoittamana käydä vuohenputkia keräilemässä, mutta iski epävarmuus, kun katsoin netistä ensin miltä se näyttää ;) ja sitten luin kaikki varoitukset siitä, kuinka ko. kasvilla on näköisversioita sillä erotuksella, että ovat tappavan myrkyllisiä.. En uskaltanut ottaa sitä riskiä, että heti ekalla kokeilulla tapahtuu jotain peruuttamatonta.. Hui. Mutta siis mielenkiintoista todellakin. Toivottavasti kirjoittelet aiheesta joskus . (Ellet ole jo kirjoittanutkin. Mulla on nyt meneillään taistelu lasiterassin lattian kanssa ja tulin vaan piipahtamaan koneelle sillävälin kun lakanpoistoaine vaikuttaa. Kirvelee silmiä moinen tökötti).

      Kelit ei todellakaan suosi oikein mitään. Tuulivoimaloita ehkä, muttei meitä pienviljelijöitä ;).

      Kaikkea kivaa teille sinne tänäkin viikonloppuna!

      Poista
  3. Kookosöljystä olen kuullut niin paljon suitsutusta, että pitäisiköhän minunkin. Miten täällä ei vieläkään unihalu vähene ja aamulla ei ikinä ole riittävästi tunteja...

    Vaikka olen ollut n.3kk suklaalakossa, maistoin eilen raakasuklaata, koskaan en ole koskaan maistanut. Se meni mielestäni elämänkokemuksen ja havainnon piikkiin. Voi hurja miten hyvää oli, voisin vaihtaa siihen kokonaan jahka pääsen nyt jonain hamana päivänä toivomiini muotoihin>ei tule tapahtumaan varmaan ikinä....

    Kivaa viikonloppua Annukka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sun nyt pitäis Tiia :). Ihastuin varmaan sen takia eniten siihen kookosöljyn koostumukseen, kun sitä on todellakin niin älyttömän helppo levittää. Leviää ihan itsestään ja imeytyykin niin, että ihoon ei jää mitään ylimääräisen kerroksen tuntua. Ja jos se ei ihoöljynä miellytä, niin lopun voi käyttää paistamiseen. Tai niihin vanhoihin monoihin :)

      Musta tuntuu, että eniten virtaa mulle on tuoneet ne jokapäiväiset vihersmoothiet, joita olen tehnyt edelleen päivittäin vaikka se dieetti jo kolme viikkoa sitten loppuikin. Voi kuulostaa huuhaalta, mutta musta tuntuu, että heti kun aamulla sen smoothien nautiskelen, hyvän olon ja energian virtauksen ihan tuntee sisuksissaan. Ja todellakin kiitollisena olen ottanut vastaan ne paremmat yöunet, joiden ansiosta riittää vähempikin tuntimäärä.

      Raakasuklaa maistui ensimmäisen palan osalta omasta mielestäni lähinnä kookokselta, enkä oikein tykännyt mausta, mutta ei mennyt montaakaan palaa, kun mausta tulikin ihan älyttömän hyvä. Oliskohan se pakastaminen vaikuttanut asiaan, kun ekan palan söin heti tuoreeltaan sen jälkeen kun oli jääkaapissa kohmettunut sellaiseksi, että sen pystyi syömään. Ja mikä parasta, ne palaset on täynnä hyviä ravinteita :)

      Ja ihan varmasti pääset niihin toivomiisi muotoihin. Se on selvä peli. (Itse olen tällä hetkellä vähän liiankin ruipelo ja tavoitteena vähän lisätä massaa).

      Kaikkea kivaa Tiia <3

      Poista
  4. Onpas sinulla ollut ihana hemmotteluhetki :)
    Kookosöljy toimii hyvin noin, mutta kokeilepa vielä joskus lisätä sekaan sokeria ja teen seoksella kokovartalokuorinnan - ihan mahtava juttu. Kuorinnan jälkeen vielä lämmin suihku päälle, niin vot, että iho hehkuu. Kookosöljy sopii myös hyvin hiuksien hellimiseen. Kuulun lattatukkaisiin haivenhapsiin, mutta öljykäsittely teki hiuksillekin hyvää.
    Nyt kirmaan pihalle- aurinko pilkahti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa Anu!! Lattatukkainen haivenhapsi kiittää vinkeistä :). Jotenkin olen ajatellut, että kun on muutenkin niin ohuet hiukset, että ne on aina liimana päätä myöden, niin öljy tekee niistä vieläkin liiskautuvammat. Mutta pitääkin heti (tai ei just nyt kun on taistelu terassin lattian kanssa menossa) kokeilla. Samoin kuin tuota kuorintajutskaa. Jos meiltä vaan sattuu löytymään sokeria tästä talosta. Sen kun olen karsinut oikeastaan kaikesta käytöstä, mutta ehkä sitä joku pussinpohja vielä on.

      Aurinko on täälläkin pilkahdellut. Kirjaimellisesti. Ei montaa sekuntia ole näkösällä, kun taas ripottelee vettä ja tuulee ihan hulluna. Oli lentänyt mun silmäterä (hortensia) tuulessa aika pitkälle, kun nostin sen lattiaprojektin takia lasikuistilta ulos. Yhyy. Oli ihan rutussa. Ja niinkun olen koittanut sitä vaalia..

      Puuhakasta lauantaita Anu :)

      Poista
    2. Sokeri on tässä tapauksessa ulkoisesti vallan mainio juttu ja sekin vielä, että tällä konstilla se ei kajetu vyötäisille :D Huulet voi myös kuoria tällä seoksella, joten vähän saattaa lipsahtaa imelä kielen päälle. Sen verran voin todeta, että öljy ei kylläkään kuohkeuta hiuksia, päinvastoin, mutta ihanan tuntuiset niistä tulee.
      Päivä on ollut superpuuhakas, kiitos :) Ja huomenna jatkuu...

      Poista
    3. No se on kyllä totta, että ulkoisesti käytettynä ei ahista vyötäröä :). Tosin just nyt ei niin haittais sekään. Olen vähän turhan ruipelo, joten pieni lisämassa ei olis pahitteeksi. Joskin ottaisin sen mieluummin hauiksiin kuin housunkanttiin :)

      Täällä on meneillään taistelu terassin lattia vs. minä ja mies. Meinas jo kääntyä meidän tappioksi, mutta nyt näyttää paremmalta, kun sinnikkäästi vaan jatkettiin.

      Poista
  5. Iloista viikonloppua, olipa jälleen niin kauniit kuvat! Kivaa kuulla vinkkejä tuosta kookosöljystä, en ole sitä itse vielä mihinkään kokeillutkaan. Täällä on satanut koko päivän lauantain kunniaksi tietty, no toivotaan että huomenna jo paistaa taas aurinko :)

    VastaaPoista
  6. Iloista viikonloppua, olipa jälleen niin kauniit kuvat! Kivaa kuulla vinkkejä tuosta kookosöljystä, en ole sitä itse vielä mihinkään kokeillutkaan. Täällä on satanut koko päivän lauantain kunniaksi tietty, no toivotaan että huomenna jo paistaa taas aurinko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä melko mainio toi kookosöljy. Ja näyttää aiempien kommenttien perusteella olevan suunnilleen kaikilla muilla vakiokäytössä, joten jälkijunassa ollaan :). Mutta hyvä kun edes siellä..

      Vähän ontuva oli toi mun kukkarekvisiitta kuvissa. Pieni katkennut Marketan pätkä, mutta jotenkin niin ihanan kesäinen. Toisin kuin tän päivän keli. Plääh. Välillä näyttää ikkunasta katsottuna, että aurinko paistaa ihanasti ja on lämmintä, mutta ans olla, kun menee ulos. Hrrr..... Tuulee niin että sekin vähä tukka lähtee, jota on enää jäljellä.

      Mukavaa viikonloppua sinne aina niin ihanan kotoisaan Huvikumpuun :)

      Poista
  7. Minäkin muistan ne kookosöljyt tuolta etelän matkoilta, sen hajun. Mutta tuota sinun käyttämää tuotetta en ole kokeillut, vaikuttaa hyvältä.
    Täällä satoi koko aamupäivän, nyt paistaa aurinko mutta on hirveä tuuli. Roskat lentelee pitkin pihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei huvita edes tietää, mitä kaikkea sitä tuli sen härskiintyneen aurinkorasvan mukana iholleen läträttyä. Mutta sen verran harvakseltaan oli mahdollisuus niitä etelänmatkoja tehtyä, että hengissä onneks ollaan :)

      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan öljyä. Jos ei iholla miellytä, niin ei muuta kuin pannulle. On laadukasta kamaa myös siihen käyttöön. Ja Anulla tuolla ylempänä oli ihon kuorintavinkkikin, joten kyllä siitä tosiaan on muuksikin kuin monorasvaksi.

      Tuuli on täälläkin ihan älytön. Saa keräillä tavaroitaan pitkin omaa ja naapurin pihaa. Plääh.

      Mukavaa viikonloppua kumminkin.

      Poista
  8. Niin ihanat kuvat taas täällä <3 Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Pia :). Eilinen tuuli heitteli kesäkukat pitkin pituuttaan ja Marketasta katkeili oksat, joista yks päätyi noihin kuviin. Siitä tuli jotenkin niin kesäinen päivänkakkarafiilis.

      Mukavaa sunnuntaita sulle kans <3

      Poista
  9. Hienoa kun löysit tämän hienon aineen! Monta vuotta olen käyttänyt, ja enpä ilmankaan voisi olla. Sisäisesti ja ulkoisesti. Eilen ostin kilon purkin. Pitäsiköhän tänä iltana laittaa tukkankin, jos olis nyt sellainen rauhallinen ilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oon kyllä ollut ihan pölö, kun en ole aiemmin tätä öljyä noteerannut. Näyttää olevan kaikilla muilla vakkarikäytössä. Syötkö sitä ihan sellaisenaan? Tai siis lisäät johonkin? Vai käytät paistamiseen/leipomiseen?
      Vähän se ajatus arvelutti, että sitä ihan sellaisenaan rupeis lusikoimaan, mutta sellainenkin suositus jossain oli. Urheilijoille kuulemma ainakin hyväksi.

      Seuraavan aamusaunan jälkeen päätyy mullakin hiuksiin. Ei tiedä, jos vaikka alkaisivat yhtäkkiä terveiksi ja kiiltäviksi :). Tosin en usko, että sitä päivää koskaan tulee.

      Poista
  10. Hmm...mitenkäs tuon kookoksen kanssa pääsis sinuiksi, minä kun en tykkää sen mausta enkä hajusta :/
    Ja se on kuulemma just se mitä suussa purskutellaan kakskymmentä(!!!) minuuttia päivittäin(!!!!) ja hampaatkin muuttuu valkoiseksi. Ja puoli kookosta on varmaan imeytynyt samalla elimistöön....

    Mä tairan mennä lämmittään lihapiirakan. Juu, ei o muuta kaapissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei maistu makuna mullekaan ja hajustakin oli vähän traumoja, mutta tästä puuttuu se auringossa kiehuneen härskiintyneen öljyn ominaistuoksu ja on kyllä ihan vimpan päälle hyvää vartaloöljyä. Ei tarvi hinkata ihoon, kun leviää suitsait. Mutta siis tarkoitatko, että just tätä öljyä pitäis purskutella 20 minuuttia suussa? Ei ihan äkkiä kuulosta siltä, että onnistuis. Mutta jos sillä konstilla olis satavarmaa, että saa valkoiset hampaat, voisin vaikka kokeilla.

      Voi että noita sun eväitä :). Mutta hyvä sentään, että jotain löytyy.

      Poista
  11. Voi vitsi, sä olet mulle kyllä inspiraation lähde! Aamusauna on niin ihana, ollaan joulun lisäksi se lämmitetty ehkä kerran,pari vuodessa aamulla. Mutta mikä ettei sitä voisi tehdä useamminkin. Taidankin laittaa sen lämpenemään heti huomenna aamulla. Kookosöljy on tuttu. Toistaiseksi vain sisäisesti. Iholle kerran vähän testasin, mutta aattelin sen olevan liian öljyinen. Raakasuklaata tein kerran ja ihan hyvää siitä tuli, ehkei mitään wau-efektiä silloin. Mutta se onkin vähän totuttelua vaativaa puuhaa, luulen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Maarit :). Itsestä tuntuu, että olen kaikessa niin jälkijunassa ja nää mun "vinkitkin" on mallia esi-isät, mutta kivaa, jos niistä on iloksi. Ja kyllä se aamusauna ohjelmattoman vapaapäivän kunniaksi on jotenkin niin luksusta. Ei näköjään tarvi kummoistakaan poikkeusta normirutiineihin, kun päivästä tulee erityisen kiva.

      Ei mullekaan se raakasuklaa heti maistunut, kun söin tuoreeltaan. Tai siis niin että oli vasta jähmettynyt jääkaapissa. Mutta nyt kun niitä ottaa harvakseltaan pakkasesta, niin maku on muuttunut mieluisaksi. Mutta sen verran jytyä tavaraa se on, että ei yhtä palaa enempää pysty kerralla syömään. Eikä oo tarviskaan, kun siinä on jo paljon ravinteita :)

      En nyt kerinnyt toivottaa hyvää saunapäivää, mutta muuta sunnuntaita kumminkin :)

      Poista
  12. Kookosöljy on juu mullekin tuttu, silloin viime syksynä otin sen ohjelmistoon mukaan, ruuanlaittoon siis. Muutaman kerran olen sillä "rasvannut", mutta Silva hoitaa sillä erityisen innokkaasti kantapäitään :D Laitoin tytölle pienen nokareen ihan omaan purkkiin, niin ei sitten tule hakemaan "jalkarasvaa" keittiön purnukasta. Se voisi olla itsellekin ratkaisu - että ostaisi kylppäriin toisen purkin. Silloin tulisi helpommin tartuttua normibodiloussonin sijasta kookosöljyyn. Mutta sitä suupurskuttelua en ole vielä kokeillut, jostain syystä se ei niin innosta. Paljon kehuja olen kuullut, mutta ehkä vaan kokkailen ja rasvailen kookosöljyllä : )

    Oi ja kuivaharjaus! Siinä olin ihan superahkera pari vuosikymmentä sitten. Vaan näillä vuosikymmenillä siitä vasta hyötyä olisikin, mutta olen ollut kovin laiska harjaaja. Olipas hyvä kun vinkkasit, jospa nyt inspiroidun kaivamaan harjan esiin ; )

    Ihana oli tuo viimeisen kappaleen kertomus lauantai-aamusta! Kuulostaa niin tutulta. Siis se, että pomppaa äkkiä ylös kun toinen tulee kotiin :D Mutta nyt tämän ph-dieetin kautta tavoittelen samanlaista energisyyttä kuin sullakin. Oispa upeaa olla aamuisin pirteä ja tehokas. Toistaiseksi olen vaan ollut kauhean väsynyt, mutta yöt nukun kyllä jo niin hyvin. Ihana asia sekin.

    Paljon terkkuja ja leppoisaa viikonlopun jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli ihan uutena juttuna tuo purskuttelu, josta Pepikin tossa ylempänä mainitsi. Eikä nyt näin äkkiseltään kuulosta ihan hirveän houkuttelevaltakaan, vaikka olenkin yleensä valmis kokeilemaan ihan mitä tahansa, jos sille on mun mielestä hyvät perustelut. Ja ottaisin kyllä mieluusti ne valkoiset hampaat, jotka tolla metodilla sit vissiin on luvassa. Joka aamuinen sitruunavesi on kyllä aika haitallinen hampaille, mutta siitä en oo valmis luopumaan ellei ihan pakko ole. Ei osaa aloittaa aamuja muuten, kun on ollut jo varmaan pari-kolme vuotta vakiona ohjelmassa.

      Kuivaharjaus on kyllä piristävää. Mutta mulle käy niin, että jos jotain tekee joka päivä, se alkaa kyllästyttää ja sitten se jää kokonaan. Nyt kun se liittyy tohon luksuslauantaihin, sitä ihan odottaa. Ja mun olis varmaan kannattanut jatkaa aikanaan myös "sata harjanvetoa päivässä pitää hiukset kiiltävinä"-toimenpidettä. Olis ehkä vähän enemmän tukkaa nyt :)

      Viikonlopusta kehkeytyi hirmu taistelu terassin lattiaa vastaan ja alkuun näytti, että lattia voittaa 6-0, mutta sinnikkyys palkittiin ja lattia joutui taipumaan. Kirjoittelen siitä sitten joskus. Jos ei ehdi tulla miljoona muuta asiaa ennen sitä mieleen :)

      Terkkuja kaikille ja kivaa sunnuntaita <3

      Poista
  13. Hih, kuivaharjauksesta puheen ollen. Harjasin tahi kuorin leukaani yksi ilta niin voimalla, että nyt on keskellä leukaa neliöcentin kokoinen rupi. Oon kuule nätti nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oot sitten rouhinut oikein kunnolla :). Mutta ei se ihme, kun päivät päästään touhuat lapion ja talikon varressa, niin väkisin jää varmaan "voima" päälle muissakin hommissa :D. Mutta ei se oo onneksi niin justiinsa enää nykyään. Nuorempana lovi leuassa olis ollu kokoloppu.. :)

      Kivaa sunnuntaita! Jos yhtään saan veikata, on ollut varsin puuhakas..

      Poista
  14. Kookosöljy täälläkin, päästä varpaisiin jos niikseen tule. Hiuksiin naamiona, latvoihin pienesti pesun jälkeen kun ne ovat todella kuivat. Iholle, etenkin kuiviin käsivarsin ympäri vuoden. Ruuassa en siitä jostain syystä tykkää, mutta ei se haitanne kun kuluu kylppärissä hyvää tahtia sielläkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muka niin hyväkin vinkki itseltä ja nyt mulle valkenee, että olen varmaan ainut muinaisjäänne, jolla ei öljy ole jo käytössä :). Mutta hyvä kun nyt edes älysin. Hiuksiin en vaan vielä ole kokeillut, kun jotenkin tulee sellainen mielikuva, että kun on muutenkin ohut tukka, joka on liimana pitkin päätä, niin öljy vielä entisestään noita ei-toivottuja-ominaisuuksia korostais, mutta aion kyllä kokeilla heti tänään.

      Kiva kun kävit jättämässä viestin ja iloista sunnuntaita! Täällä tuulee aina vaan niin, että pyörii lentelee kaikki puutarhakalusteita pienemmät tavarat pitkin pihaa.

      Poista
  15. Ihanat luksukset sulla!<3 Ja kauniit kuvat! Juuri kuule aamulla makoilin sängyssä, kun muu perhe vielä veteli sikeitä, ja luin Karita Tykän blogia ja siellä oli juuri tuota kookosöljyä kehuttu maasta taivaaseen: 25 tapaa käyttää sitä.:) Oli niin vakuuttavaa, että kaupassa katsoin hyllystä ja tietenkin siinä kohdassa oli tyhjää. Ja nyt sitten sä vielä kehut samaa, niin tässähän alkaa selvästi muodostua sellainen "pakko saada" juttu.:)
    Karitalla oli muuten niin ihania ohjeita siellä blogissa, että alkaa myös tuo raakaleipomukset sun muut kiinnostaa. Viime syksyinen kokeiluni ei ihan mennyt nappiiin, mutta täytyy varmaan kokeilla uudelleen jotain muuta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin olevani kovinkin edistyksellinen ton öljyvinkkini kanssa, mutta kommenttien perusteella me taidetaan Taina olla melkeinpä ainoita, joilla se ei vielä ole vakkarikäytössä :). On kyllä hyvä&halpa kokeilu (ja sen takia varmaan oli kaupasta loppukin...). Suosittelen <3.

      Karita Tykällä on kivoja ja herkullisen näköisiä juttuja (ja ihan älyttömän kauniita kuvia!), mutta monet vaikuttaa mulle kyllä liian työläiltä. (Ja jos ihan rehellinen olen, niin mua vähän hermostuttaa se "Superlemon"-sidonnaisuus, mikä siis tottakai on ihan ymmärrettävää, koska on varmastikin homman sponsori, mutta koska täältä ei ko.tuotteita mistään saa, enkä ole vielä niin vanha kettu näitten raakaravintojuttujen kanssa, että tietäisin, mitä voin laittaa tilalle, kun reseptissä mainittu tuote puuttuu, niin joudun skippaaman reseptin kokonaan).

      Eka raakakakkukokeilu (josta kerroin siinä taivaan tuuliin lähteneessä piirakkapostauksessa) oli kyllä melko epäonnistunut. Paitsi että kakku oli pahaa, se oli myös ihan hemmetin ruma :D. Että ei jäänyt paljon jälkipolville sen paremmin kerrottavaa kuin syötävääkään..

      Poista
  16. Elämässä ei oo koskaan liikaa luksusta. Niin ja terveisiä saunasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo. Kiitti terveisistä :). Arvelinkin, että oot saattanu lauteilla kävästä ;)

      Juu ei voi olla liikaa luksusta. Etenkin kun sitä on niin vähään tyytyväistä sorttia, että järjestyy ihan kotioloissa.
      Ookkonää jo kokeillu öljytä ittes kookoksella? Aika kiva. Siitä sit vaan möksän rantsuun ruskettumaan. Ei vaan. Se on kai vanhanaikasta?

      Poista
  17. Ihanat luksukset olet itsellesi saanut aikaiseksi :) Ihan vähän vihertää kateuden kukkanen täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule Kirsema. Oli niin halvat huvit nää, että ei muuta kuin käyttöön :). Suosittelen :).

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi