Sivut

tiistai 12. toukokuuta 2015

BANNERI VAIHTUU KUIN PAITA

Se olis nyt niinkuin siinä. 

Ehkä ei kuitenkaan ihan vielä kannata leipätöitä jättää ja alkaa bannerintekijäksi. Ei mahtais päästä palkoille. Kokonainen päivä meni tuhertaessa, mutta ihme kyllä, olen tyytyväinen. Alkuun tosin vähän pelkäsin, että tulee liiankin tyylikäs meikäläiselle (hehheh), mutta ei onneksi tullut. Sopii puuhullulle. Puun tilalla tosin oli ensin vanha käpy kuvastamassa kirjoittajaa, mutta vaihdoin nyt kumminkin vähän elävämpään.

Nyt ei enää ihan niin paljon harmita avata blogia, kun vähän edes selkiytyi. Loppu saa odottaa. Paitsi että Instagramin ja Pinterestin kuvia sain sentään ladattua sivupalkkiin. Kävi niin helposti, etten edes huomannut, miten sen tein. Vaikeimman kautta kun tekee, niinkuin yleensä, niin jää edes joku muistijälki korvien väliin. Nyt ei jäänyt.

Tätä vähän ihmettelen. Hervottoman suuri Äitienpäivähortensia, jonka värin sain valita itse. Tietääkseni tykkään eniten vaaleanvihreistä ja valkoisista, 
mutta kassalla vielä käännyin ympäri vaihtamaan tähän. 
Hmmm. Muuttunut persoonallisuus?

Jälleen yksi turha jahkailun aihe siis hoidettu pois päiväjärjestyksestä. Laitetaan samaan listaan kuin kuluneen viikon aikana tekemäni keittiön ovien maalausremontti, terassien ja portaiden pesu ja puuöljykäsittely, vanhojen sitkeiden ruusupensaiden kaivaminen juurineen ylös maasta, satametrisen pensasaidan alustojen perkaus ja kattaminen ja lehtokotiloiden massamurhaus. Jaa niin. Ja perunoiden istutusastiatkin tuli hankittua. Ja kokonaista 9 siemenperunaa :D. Suurviljelijän arki siis edessä. Miestä vähän hymyilytti meikäläisen siemenperunoiden niukkuus, mutta Marttojen sivuilta luin, että kolmesta potusta voi saada 5-6 kg satoa, joten kyllä siinä vielä ukkelilla hymy hyytyy, kun kesällä pöydät notkuu oman maan perunoista. Ehkä kalastelen vielä sillit kylkeen. 

Lasikuistin lattian hionta ja öljyvahaus on seuraavana listalla. Sitä varten tarvin sen verran apuja, että saan rakennuskonevuokraamosta riittävän järeän hiomakoneen kotiin asti. Jos ei ala kuulua, niin kai sitä voi kadunviertä pitkin sen verran työnnellä, ettei jää homma siitä kiinni.  

Jos ei näillä hanskoilla istutushommat suju, niin ei millään.

Niin kivaa, kun joskus voi olla tyytyväinen omiin tekemisiinsä, eikä vaan päivästä ja viikosta ja kuukaudesta ja vuodesta toiseen tule jahkailtua kaikkea sitä, mitä pitäisi/haluaisi tehdä, mutta ei tee. Ja omalla kohdallani on selvääkin selvempää, että kaikki on vain ja ainoastaan ravintomuutoksen ansiota. Tulee nukuttua yöt nykyään niin hyvin, että virtaa piisaa töitten päälle vaikka mihin. Harvinainen, mutta niin toivottu olotila. 

Nyt vaan huolestuttaa se, että kaiken muun kummallisen ohella sininen väri on alkanut houkuttaa. Ja se on tämän Unelmien Talo&Koti-lehdessä näkemäni kuvan syytä. 



Indiskan verhot, joita aloin mielessäni hahmottaa lasikuistille. Siitäkin huolimatta, että meille ei enää ikinä tule mitään sinistä.. Mutta ei kai verhoja lasketa..? 


87 kommenttia:

  1. Kaunis banneri! Ihanan selkeä ja jotenkin raikas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jossu <3. Mua niin alkoi tympiä ne mun sekalaiset mitenkutenkyhätyt versiot, joiden tekemiseen meni hirveästi aikaa, mutta lopputulos oli yleensä sitä huonompi, mitä kauemmin tuhersi.
      Puhelimella tästä uudesta tosin ei oikein saa selvää, mutta nyt ei pysty venymään parempaan :)

      Poista
  2. Aijjai meillä vielä terassi odottaa pesijäänsä. Tars lähteä öljyostoksillekin..

    Ihana hortensia, määkin tahdon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua niin ahdisti meidän terassi, kun se raukka jo halkeili ja oli muutenkin niin surkeena. Ja kun sain aikaiseksi sen jynssätä puhtaaksi, niin eihän sitä voinut enää ilman öljyä jättää. Nyt on niin hyvä mieli, kun sadevesi helmeilee siinä pinnalla sellasina isoina lätäköinä, eikä enää imeydy puuhun. Vähän niinkuin olisin joku suurikin hyväntekijä :)

      Mua vähän toi hortensia ihmetyttää, kun aiemmin en oo tykännyt koko lajista ja nyt meni jo värikin vaihtoon.. Mutta ei muta ku hortensiakaupoille ja maksaja matkaan :)

      Poista
  3. Siis verhoja ei tietenkään lasketa :)
    Banneri näyttää oikein kauniilta.
    Nauratti kyllä se vanha käpy :)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, ettei sunkaan mielestä lasketa :). Aina sitä on pikku joustovara hyvä olla...

      Ja kiitti banneritykkäyksestä. Olen kyllä itsekin tyytyväinen, vaikkei se ihan nappiin mennyt sen suhteen, että näkyy kyllä hyvin isolla näytöllä, mutta puhelimella ei just ollenkaan. Mutta ei riitä nyt kyvyt parempaan.

      Iloista Helatorstai viikkoa sulle kans kiva Outi! t. Vanha käpy

      Poista
  4. Banneri on oikein hyvä ja hei, mä ostin paikallisesta Rautiasta samat hansikkaat, silläkin uhalla ettei ihan ole minun lempiväriäni, mutta pianhan ne ovat mustat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks Sanna :). Eikähän toi neon-pinkki ihan munkaan väri ole, mutta mulla näyttää nyt tosiaan olevan muutenkin jotain värihäiriöitä tänä keväänä, joten menkööt samaan piikkiin. Edellisvuoden limenvihreät hanskat jo onkin ollu mustat pidemmän aikaa. Josko noista pinkeistä tekis sellaset juhlaversiot, joilla ei koskis maahan ollenkaan. Olis nättinä vaan :)

      Poista
  5. Hah! Sellaista se on. Salakavalasti alkaa hiipiä väriä, jota ei ole voinut aikaisemmin ajatellakaan.:) Kauniit verhot. Banneri on mahdottoman hieno ja kaunis. Nyt sulla ja Katilla on tuollaiset tyylikkään koruttomat, niin alkaa itselläkin tehdä mieli samanlaista...ja mullahan toi banneri on muuttunut suunilleen kerran kuukaudessa! Jos on kauheesti virheitä, niin se johtuu sitten kännykän ja nakkisormien, sekä ikänäön yhdistelmästä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .. josta tulikin mieleeni eräskin kesähuone, jossa vilahteli samaista sinistä ;). Ja niinkuin olisin voinut vannoa, että tässä kohtaa ei tarvi ikinä sanoa, että vannomatta paras, mutta voipi olla, että joudun kääntämään takkia..
      Ja syy miksi mua noi verhot kiehtoo, on toi kuvio. Siitä tulee mieleen lapsuusaikainen ihmevekotin kaleidoskooppi kaikkine hienoine näkymineen. On tehny muhun lähtemättömän vaikutuksen.

      Sulla on kivat bannerit just sen takia, että ne on aina ajankohtaisia. Itsellä keikkui samat peuranpäät kesät talvet ja alkoi ahistaa. Siihen sitten tilalle joku hätävarasitruunakuva, joka ei ollut yhtään sen parempi. Nyt tykkään tästä. Ja Katia on syyttäminen/kiittäminen tästä muutosinnostuksesta. Täytyykin muistaa käydä kommentoimassa..

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitti Matkatar :). Tuli omasta mielestäkin aika kiva. Mutta kyllä se paidanvaihto vielä toistaiseksi helpommin käy :)

      Poista
  7. Hyvä Antsu, huikeaa graafista suunnittelua! Ihan hyvin voit ryhtyä täyspäiväiseksi bannerintekijäksi. Etenkin, jos koko päivä meni ;) Mielenkiinnolla jään seuraamaan perunanviljelijän uraasi ja sitä, kun ukkelin hymy hyytyy :)
    Joo, noi verhot on nätit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti mestari :). Ei taitais näillä näytöillä vielä sun assariksi päästä, mutta kauhee kehitys omasta mielestä kumminkin :D. Puolipäiväiseksi tosin en pysty rupeemaan, ellei joku halua ostaa puolikasta banneria..

      Tänään pistin potut multiin ja kasvihuoneen puutteessa kylppäriin. Vähän niitä joutuu väisteleen, kun menee suihkuun, mutta mitäpä sitä ei viljelijä tekis satonsa eteen. Ja sen hymyn ;).

      Verhoja meinasin jo viime viikonloppuna lähteä Tampesteriin katsastamaan, mutta innostuin raivaamaan keittiön kaappeja ja meni aika siinä. Mutta pakko ne olis livenä päästä näkemään, koska oon melko varma, että ne muuttaa meille. Onhan niissä kuitenkin aika paljon valkostakin..

      Poista
  8. Kaunis banneri ♥ Minulle kuva puusta on vallan erityinen : Poika ( jota ei ole siunattu kädentaidoilla , mutta monilla muilla kylläkin) piirsi aina, siis ihan aina, kaikkiin tekemiinsä kortteihin puun. Koko suvulla on tallessa puukortteja ;)
    Äitienpäivänä kehui, että olisi käynyt nopsaan tekemässä puukortin, jos vain olisi ehtinyt ;) vitsi hänelle itselleenkin siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana poika sulla <3. Lämmittää vanhan puusepän mieltä pelkkä ajatus niistä korteista. Niin ihanan suomalaista.

      Poista
  9. Banneri on todella ihana!! Aijai, tykkään niin kovin!! Millonkohan mäkin opettelisin jonkunlaisen itelleni väsäämään.. aina joskus sitä mietin, vaan en saa kuitenkaan sitten aikaan.

    Hei mikäs vika sinisessä... sehän on väreistä ehkä kaikkein ihanin! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onhan sulla banneri. Ja tykkään tosi paljon siitä sun "sen suuremmin kaunistelematta"-osiosta. Just hyvä. Itsekin koitin keksiä ensin jotain kuvaavaa, mutta kaikki alkoi kuulostaa jonkun toisen kopiolta, joten vaihtui sit tohon mikä siinä nyt on. Ja tykkään kyllä itsekin, kun puulöytö oli niin kiva. Mutta työlästä oli :)

      Ja juu. Suattaapi olla, että sininen rantautuu uudelleen myös tähän taloon. Sillai ihan pienesti vaan. Ainakin näin alkuun...

      Poista
  10. Ihana banneri! Itsekin haluaisin blogiini bannerin, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi perehtyä miten se homma toimii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Pia <3. Voi kunpa osaisin neuvoa, mutta mulla on nää tähänastiset bannerit kaikki olleet sellasia "vaikeimman tai mielellään vielä vaikeamman kautta"-projekteja, joita en edes itse pystyis toistamaan niin monimutkaisesti kuin olen tehnyt, joten musta ei valitettavasti ole tässä apuja.

      Tämän version tein Picmonkey.com-sivustolla, jota en ollut aiemmin kokeillut. Ihan vaan maalaisjärjellä siellä tsuibailin ja ihme kyllä, valmista tuli :)

      Tähän uusimpaan

      Poista
  11. Hieno banneri, ja kiva kun siinä on "tunnuslause"/aforismi/mietelmä! Ja tosi hieno hortensia :) Pitäisi varmaan minunkin kokeilla pottujen viljelyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annu :). Ilman mietelmää bannerista olis tullut liian pelkistetty meikäläiselle, kun en oikeasti ole niin mustavalkoisen tyylikäs ja hillitty kuin ehkä haluaisin :).

      Potut on tänään pistetty multiin. Kasvihuoneen puutteessa kylppäriin... Nyt vaan malttamattomana satoa odottelemaan ja reseptejä selailemaan... Ja mieli kyllä tekis kokeilla jotain muutakin perinneviljelyä. Tilliä edes pottujen kaveriksi. Tai jotain.

      Poista
  12. Hyvältä näyttää! ja ei todellakaan sinistä verhoissa lasketa! (meillä ei kyllä muutenkaan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Anne! Helpottaa henkisesti, kun pääsee yksi kerrallaan itseään häiritsevistä asioista eroon. Ihan itse niille jotain tekemällä :), Ja palkinnoksi saa ehkä jotain sinistä tilalle.. ;)

      Poista
    2. Verhoja ei tietenkään lasketa. Eikä muita kodintekstiilejä. Eikä astioita 😊

      Poista
    3. Jess! Eihän tässä sitten mitään .... Seiniä kun en ajatellut alkaa sinisiksi maalaamaan :). Ehkä...

      Poista
  13. Todella tyylikäs banneri. Minäkin tykkään hortensiasta - ihan upea kukka. Sininen on tosi kiva väri - sopivassa suhteessa :) Perunasta en ole vielä oppinut tykkäämään, mutta kyllä ne uudet perunat kesällä vain on sitä jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne :)

      Perunoista en piittaa minäkään. Ihan vaan sen takia, että ne ei mulla pidä nälkää yhtään loitolla, Vaikka söisin kilon, niin hukkaan menee. Mutta jotenkin ajatus siitä, että näkee niiden kasvavan ja voi kokea onnistumisen iloa, tuntuu jotenkin kivalta. Silloin kun tähän taloon muutettiin, meillä oli takapihalla muutaman vuoden oikein kunnon perunamaa, mutta koskaan ei syöty niin paljon kuin pottua maasta nostettiin. Kasvattivat sit vaan hirmu ituja kellarin oven välistä :). Nyt on määrät vähän hillitympiä.

      Totaalisininen kausi oli 90-luvulla niin överi, että silloin päätin, ettei enää koskaan, mutta tässä sitä ollaan :)

      Poista
  14. Hieno banneri, eikä mulle olis kävystäkään tullut sinut mieleen <3

    Tuli hiki kun luki sinun suunnitelmista, monta projektia odottaa täälläkin tekijäänsä, mutta virta ei meinaa riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti <3. Ei siis ehkä ihan vielä toinen jalka haudassa tälläkään kävyllä :D

      Mulla on ollut enemmän hiki näitten projektien miettimisessä kuin lopulta itse tekemisessä. On se vaan kumma, kuinka paljon turhaa energiaa sitä tulee käytettyä semmoseenkin jahkailuun, kun hommat kuitenkin hoituu lopulta tosi äkkiä, kun vaan pistää toimeksi. Mutta ensin tarttee vissiin tulla se omaan saamattomuutensa kyllästymisen raja täyteen, Homma kuin homma. Mulla ainakin.

      Poista
  15. Tykkään uudesta bannerista, raikas ja ihan sinun näköinen. <3 Ja onpa sulla ollut tehtävälista, ihan täällä nolostuu omien aikaansaannosten kanssa. Raivaa ihmeessä kalenterista tilaa pienen reissun verran ja tule käymään, jooko?

    Aurinkoisia toukokuun päiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jenni <3. Arvostan mielipidettä, koska tunnet mut kumminkin sen verran hyvin :).

      Täällä on kuule niin monta vuotta nyt tuskailtu noitten "tarttis tehdä jotain"-juttujen kanssa, että nyt tuli vissiin vaan se raja vastaan, että helpommalla pääsee kun pistää toimeksi ja lopettaa jahkailun. Ja yhdestä hommasta kun pääsee, niin se tsemppaa käymään seuraavan kimppuun. Niin paljon nopeammin kumminkin käy se tekeminen kuin ikuinen hommien välttely. Ja kaupan päälle tulee niin voittajafiilis :)

      Mulla on suunnitelmissa pitää alkukesästä vähän lomaa ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa. Josko vaikka silloin onnistuis reissu pääkaupunkiseudulle :).

      Poista
  16. Todella hyvä tuo sinun banneri // tyylikäs ja ytimekäs // upeaa, että elämäntaparemontti tuottaa tulosta!

    olen niin ylpeä sinusta ihana blogikamuni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kamuseni <3. Paljon ei tarvinnut lopulta remontoida, kun tulokset ylitti kaikki odotukset :). Niin kivaa kun pitkästä aikaa saa jotain todellista aikaiseksi, eikä kulu elämä pelkkään jahkailuun. Ja silti ehtii välissä pelata muutaman kierroksenkin ;). Vielä kun sinne vaatekauppaan sais aikaiseksi mennä nyt kun taas mahtuu kaikenlaista kivaa päällekin. (Huvitti kun käytiin mun kotona viikonloppuna ja isä kommentoi mun muodonmuutosta kysymällä, että "Oletkos tyttö kasvanut pituutta?" :D. No en ihan vähään aikaan, mutta kieltämättä itsestäkin siltä tuntuu, kun jalat on niin ohkaset nykyään :). Tarttis vissiin lihaksi hommata, mutta just nyt ei kerkii. Syksymmällä sit taas :)

      Poista
  17. Banneri on hyvä ja hortensia on kaunis. sain itekkin äitienpäivänä sellaisen valkoisen. Saa nähdä kauanko se pysyy hengissä :)
    Banneri hommissa täälläkin. Laitoin keskeneräisen blogiin kun meni hermot. olkoot siinä nyt jonkin aikaa tuollaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti heti käydä kurkkaamassa sun banneria. En kyllä keskeneräiseksi olis osannu katsoa. Oli mun mielestä just nätti noin :).

      Hortensia hämmästyttää paitsi kokonsa (yleensä tykkään kaikesta pienestä ja nyt valkkasin ison) ja värinsä (ei oo tähän asti napannut sen paremmin sininen kuin vaaleanpunainenkaan..) puolesta. Mutta minkäs sitä vanha käpy itelleen mahtaa :)

      Poista
  18. No mutta - tuo banneri on hyvä kaunis ja tasapainoinen! Hyvä sinä!

    Olipas kauhiasti kaikkea kivaa asiaa, mutta tämä vanha käpy ei enää muista mitä piti niihin kommentoida :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en enää itekään muista puoliakaan siitä mitä kirjoitin :D. Bannerinteko vei vissiin voimat, mutta siinä se nyt on, Ja pysyy :). Kai..

      Poista
  19. Hieno banneri ja hortensia, mikä väri!
    Minua nauratti nuo perunat, johan olisi satoa luvassa. Mullakin taisi tulla yhestä sanko-kasvatuksesta (3 perunaa) sen verran että kerran keittää, mut on se sen väärti, kun niin kauniita perunoita saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Emilie :)

      Mies ehdotti, että jos kumminkin haettais jotain tukiaisia jo tässä vaiheessa siltä varalta, ettei satoa tulekaan :D. Mutta en nyt vielä halunnu heittää hanskoja tiskiin, kun vasta sain potut multiin. Kylppäri toimittaa nyt hetken kasvihuoneen virkaa, kun ei noi ulkokelit oikein ole suosiollisia yhtään millekään kasvulle.

      Hortensia vaikuttaa melkoisen janoiselta. Silmä kovana vahdin, ettei vaan pääse nuupahtamaan niinkuin edeltäjälleen kävi. Ja mielenkiintoista nähdä muuttuuko väri matkan varrella. Oikeastaan toivon, että ei, koska olen nyt niin tykästynyt tohon.

      Poista
  20. Kyllä on hieno banneri - ihan olen kateellinen!
    Minulla on ollut tekeillä jo tovin vaan valmista ei tunnu tulevan - tulee vain vielä kamalampia kuin nykyinen.
    Laitan kohta kuvataiteilijatyttären asialle - vaan olisko se sitten enää minun blogi, jos joku muu sen bannerin vääntäisi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Lady :). Tosin kateellisuuteen ei oo aihetta, koska itse en keksinyt mitään blogia kuvaavaa banneriin. Sulla on niin selkeät aiheet, mutta mulla tää koko systeemi päivittyy niin harvoin (48 postausta yli vuoteen ei tahtina päätä huimaa...) ja silloin kun päivittyy, niin ei yhtään tiedä, millä aiheella. Kaikkein harvimmin näköjään millään sisustusaiheisella, vaikka sen piti vähän niinkuin olla se mun juttu. Vaan aina ei mee hommat niinkuin suunnittelee. Hyvä jos edes joskus..

      Ja juu. Ei se oikein tunnu omalta, jos joku muu tekee. Vaikka tyttäresi varmasti kyllä loihtisi jotain hulppeaa. Sen verran olen hänen töitään nähnyt kuvissa, että ihailtavan taitava on :)

      Poista
  21. Vastaukset
    1. Kiitti Katja :). Teksti on kyllä aika passeli. Tuppaa tosiaan menemään aika enempi järkeilyyn.

      Poista
  22. Banneri on komia! Mun tarttis kans banneri vaihtaa mutta en millään jaksa opetella, likka sen on aina vaihtanut käydessään. Nyt on taas jämähtänyt tuohon ikivanha kuva... Hyvältä kuulostaa perunanviljelyt, toivon valtaisaa satoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs ny Mervi. Sun kesäinen bannerihan on taas ihan ajankohtainen paljaine varpaineen :). Ei turhaan kannata hötkyillä.

      Potut meni eilen multiin ja sankot on nyt toistaiseksi kylppärissä, kun ei noi ulkokelit oikein suosi suurviljelijää..
      Sais ruveta jo pikkuhiljaa lämpiämään tai alkaa olla sato vaarassa.

      Poista
  23. Banneri on hyvä, tykkään!
    Kyllä niitä perunoita voi tulla paristakin siemenperunasta, nehän voi istuttaessa vaikka halkaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Rantakasvi :)

      Silloin kun muutettiin (22 vuotta sitten) tähän taloon, meillä oli pihalla edellisen asukkaan perustama iso perunamaa, jossa jatkettiin potunkasvatusta muutaman vuoden. Mutta koska satoa tuli tarpeisiin nähden aina ihan liikaa ja iduista kasvoi kellarisäilössä niin pitkiä, että tunkivat jo ovenraosta vastaan, niin päätettiin pistää pellot pakettiin :D. Jotain pientä koitin joskus kasvatella, mutta maa on niin savista, että porkkanoistakin tuli ihan rupisia ja langanlaihoja.

      Mutta nyt on hirmu luotto noihin pottusankoihin, mutta katsotaan nyt, kummalla se hymy lopulta hyytyy vai ollanko iloisia molemmat, kun satoa pukkaa :)

      Poista
  24. Banneri on kyllä selkeä :)
    Itsekin taas mietin uuden tekemistä, mut kun saisin edes vähän vapaa-aikaa et kerkeisin tekemään.
    Ihanan värinen hortensia, vaikka ei lemppari väritys olekaan ja välillä voi ja kannattaa oikeesti tehdä jotain päinvastoin kun ne monet vuodet on tehnyt.. :D
    Mukavaa loppuviikkoa Annukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika :). On kyllä työlästä hommaa tollanenkin vaivanen bannerinteko. Ei ihan kädenkäänteessä synny kun ei niitä työkseen värkkää. Mutta nyt voi huokaista helpotuksesta :)

      Joku ihmeellinen väriviiraus mulle nyt tänä keväänä on iskenyt vähän joka asian suhteen näköjään. Olin jo niin vannonut, että överisininen kausi 90-luvulla sai jäädä viimeiseksi, mutta niin vaan sitä näyttäis tunkevan kukkien ja verhojen muodossa kotiin uudelleen. Mutta rajoitan sen siihen lasiterassille, joka on vähän niinkuin puoliksi ulkotila, joten sitä ei lasketa ;).

      Oikein kivaa loppuviikkoa sulle kans ja toivottavasti saat huomenna nauttia vapaapäivästä :)

      Poista
  25. Hmmmm, juu. Mitään en saa aikaan, mutta ei kyllä järkikään isommin juokse... Poikkeus vahvistaa säännön? Tai sitten se on vaan epäkelpo einestys? Voi, pientä piristysruisketta kyllä kaipaisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläs ny. Onhan teillä siellä liiteriprojekti hyvällä mallilla, vaikkei sinne naapuritontille sit saanutkaan rakentaa. (Ihme niuhotusta tommonenkin ;)). Että onhan sitä siinä.

      Mun tarttis useammin jättää järkeily vähän vähemmällä ja keskittyä tekemiseen. Vaikka en nyt sitten tiedä sitäkään, onko sekään hyvä, jos ikinä ei mitään etukäteen mieti, vaan painaa ilman järkeä menemään. Tulee todennäköisesti tehtyä samat hommat kahteen kertaan. Ensin fiilispohjalta ja sit järjellä..

      En edelleenkään halua olla rasittava, mutta mun piristys on tullu pitkälti vihersmoothieista, jotka jäi näköjään valikoimiin, vaikka varsinainen puhdistuskuuri jo kohta pari viikkoa sitten loppui. Pysyy energiat kohillaan paljon paremmin kuin kahvilla.

      Poista
  26. Hyvä Annukka, teit en ja osasit vielä aivan itse. Hieno banneri, tyylikäs ja kaunis, voi vitsi nyt taas alkoi polttelemaan että haluan uuden ja en kuitenkaan saa aikaiseksi edes tyttärelle kuvia lähettää, että tuunaisi. Hyvä sinä, jee! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan paidanvaihdon veroisen helpoksi en voi hommaa kehua, mutta vaikeus ei oikeastaan ollu itse bannerin teossa, vaan siinä, että osaa päättää, millaisen siitä haluaa. Ja siinä, että kun on jo poistunut ohjelmasta (kokeilin ekaa kertaa Picmonkey.com-sivustoa) ja haluaisi tehdä jonkun muutoksen, se ei enää onnaakaan muuten kuin tekemällä kaikki alusta. Mutta koska olen nykyään viilipyttyäkin kärsivällisempi, ei menny hermo kuitenkaan :)

      Nyt vaan kuvat tyttärelle ja uutta kehiin. Vaikka tykkään kyllä siitä sun vanhastakin. Se on niin Tiia <3

      Poista
  27. Hyvän näköinen tyylikäs banneri! Mullakin on kevään aikana ollut tuo sininenväri niin monessa mukana ja mielessä (tai se tulee joka kevät kun odottaa kesää = järvi / meri = <3 Ja vaaleanpunaineksi se muuttuu mitä lähemmäksi kesä tulee...
    Mistä oot muuten noi pinkit guidet löytänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :). Ihme homma kyllä ton sinisen kanssa. Tuli 90-luvulla vedettyä sisustuksessa sellaiset siniöverit, että kuvittelin, että sillä värillä ei enää meillä ole tulevaisuutta, mutta koko ajan vaan enemmän huomaan katselevani monenlaisia sinisiä juttuja "sillä silmällä". Mieli tekis ainakin vanhanaikaisia sinivalkoisia posliiniastioita vaikken edes tiedä, mihin ne saisin mahtumaan.. Ja eilen kun etsin mattoa lasikuistille netistä, tuntui, että koko ajan vaan tuli eteen kaikenlaisia toinen toistaan kivempia sinisiä juttuja. Eli voipi olla, että on takinkääntö edessä tässä(kin) hommassa..

      Guidet on Prisman kesäpihalta, mutta Rautiassa näytti olevan kans. Edelliset oli limenvihreät, mutta sittemmin mullanruskeat. Näitä uusia voisin käyttää vähänniinkuin juhlahanskoina, jotka kädessä vaan kuleksin pitkin pihaa ihailemassa aikaansaannoksiani, hehheh.

      Kiva kun taas kävit :)

      Poista
  28. Selkeä ja hieno banneri minun mielestäni. Toimiva kokonaisuus blogisi muutenkin, jos minulta kysyttäisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo. Kiitos paljon :). Tuli hyvä mieli tästä.

      Omasta mielestä kun koko blogi on pahimman sortin pilipali, josta ei näytä tulevan pätkääkään sitä mitä meinasin. Parempi kun en olis meinannut yhtään mitään alunperinkään :). Mutta yritän parantaa ainakin postaustahtia, joka taitaa olla universumin hitain tällä hetkellä..

      Kiitos kun poikkesit ja iloista viikonloppua! Itsellä meni päivät heti ihan sekaisin, kun tuli ylimääräinen vapaapäivä väliin. Olen koko ajan kuvitellut, että tänään on sunnuntai, mutta siitähän se riemu ratkesi, kun muistin, että huomenna onkin perjantai ja taas viikonloppu edessä. Kivaa :)

      Poista
  29. Vastaukset
    1. O-ou. Kiitos Timo :). Kiva että kelpaa. Ja mullahan on tietty luja luottamus siihen, että teikäläinen jos kuka ymmärtää kauneuden päälle ;)

      Poista
  30. No IHANA banneri ♡♡
    Mäkin inhoan omaani..mutta nyt saanen intoa tarttua vihdoin hommaan.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eija :).

      Mikähän siinä onkin, että omaa silmää alkaa ne omat jutut kyllästyttää, mutta toisilla kaikki näyttää niin paljon paremmalta. Niinkuin nyt esimerkiksi sun banneri, jossa en näe mitään vikaa. Siinä on kivoja ja kuvaavia kuvia. Toisin kuin omassani, jossa oli omasta mielestä sellasia ihme mitenkuten-otoksia typerässä järjestyksessä. Eikä näin keväällä jaksa enää Peuranpäätyynyt tai joulukynttilät paljon ilahduttaa :). Mutta koska on niin työlästä hommaa aina aloittaa pähkäily ja sommittelu alusta, on jäänyt tämä(kin) homma vaan tuskastumisen asteelle tähän asti. Nyt kokeilin ekaa kertaa helpoksi mainostettua picmonkey.com-sivustoa ja oli kyllä sen väärtti. Ihan maalaisjärjellä toimii kunhan vaan osaa päättää mitä itse haluaa. Ja se on se tämän(kin) homman vaikein osio..

      Poista
  31. Huh huh, minua alkoi väsyttää jo pelkästään tuon listan lukeminen, mitä kaikkea olet tehnyt. Itse olen taas menestyksekkäästi vitkutellut kaikkia mahdollisia tekemisiä, ja kohta alkaa olla pieni paniikki. Kääk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa vaan Satu, montako kertaa on pitänyt itseään nipistää ihan vaan todetakseen, että onko nää kaikki toteutuneet puuhastelut sittenkin vaan unta, vai olenko oikeasti saanut näin paljon aikaan näin lyhyessä ajassa. Ja vaikka ihan hereillä olen ollut, niin silti ihmetyttää itseäkin. Mutta jotenkin tommonen jotakuinkin 5-10 vuotta kestänyt jahkailu on auttanut ymmärtämään, että ikävä kyllä ne hommat ei edelleenkään itse mitään tekemättä edisty. Vaikka niin mieluusti olisin sen sunkin toivoman itsestään yöaikaan siivoavan imurin tänne meilekin kotiuttanut ;)
      Vopi olla, että tätä kaikkea touhuilua seuraa taas uusi 10 vuoden pakollinen mitääntekemättömyystauko. Mutta siihen asti keskityn olemaan itseeni tyytyväinen. Ja varmaan kyllästymiseen asti olen kiitosta kaikesta toimeliaisuudestani kärttänyt myös kanssa-asujilta. Toistaiseksi ovat kestäneet, mutta voi olla, että joku kaunis päivä tulee heilläkin mitta täyteen ja käskevät suksia takaisin siihen tekemättömyyden kuuseen :)

      Poista
  32. Hienon bannerin teit ja menipä siten päivä tai kaks, mitä sen väliä, kun lopputulos palkitsee :D
    Hortensiat ovat kyllä niin ihania ja juuri se vaaleanvihreä versio on minulle mieleen, vaikka aiemmin keväällä punasävyisen ostinkin! Perunanviljelyä, jeee, hyvä sinä :) Ja että ne maistuukin sitten niiiiin hyviltä, ne itsekasvatetut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :). Päivä sinne tai tänne ei enää näissä vuosissa tunnu missään :D

      Mua ihmetyttää koko hortensia, kun viime vuonna vielä en suunnilleen ollut kuullut (tai ainakaan noteraanut) koko kukasta mitään ja nyt olen siihen paitsi ihan superihastunut, myös ehtinyt jo kääntää värinkin suhteen takkkia. Mutta haitanneeko tuo mittään. Pääasia, että on kaunista :)

      Mun perunanviljelijän uusio-ura ei oikein ole lähtenyt napisti käyntiin, kun kasvihuoneen puutteessa kylppärin lämpöön ja valoon sijoittamani pottuämpärit on sen verran valuttaneet multaista vettä, että on mennyt kaakeleiden saumoja pestessä nää alkumetrit.. Toivottavasti ulkona joskus sen verran lämpenee, että saan siirrettyä ne sinne, eikä tarvi enää suihkussa käydessään väistellä perunoita :D

      Poista
    2. Sait mut tyrskimään täällä naurusta, kuvittelen mielessäni kylpärissä multaa ja vettä valuvat perunaviljelmät :DDD
      Ei pahalla, itse idättelin myös siemeniä kylppärissä ja ei lämmittänyt mieltä kun kerran menin sinne ja mullat ja siemenet oli lattialla ja isätysastiat nurin...kissa asialla ;-P

      Poista
    3. Pitäis varmaan hakea jotain tukiaisia, kun nää meidän ilmasto-olosuhteet pakottaa epätoivoisiin viljelytekoihin ja koko perhe (kissoja myöten) kärsii :D

      Poista
  33. Paree ettei koskaan sano ei koskaan, kohta teillä on sinistä siellä ja täällä.. ;)
    Hieno banneri, munkin pitäisi ryhdistäytyä ja uudistaa vähän blogin ilmettä.. mutta jos nyt vielä hetken jahkaan! ;D
    Hyvää viikonloppua ei laisinkaan vanhalle kävylle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha käpy kiittää ja kuittaa <3

      Äläkä nyt suotta hötkyile. Banaanidelfiinien näkemisestä tulee aina niin hyvä mieli :)

      Poista
    2. Hei - mä valkopesin mun blogin! Banaanidelfiinit sai lähtee! :D

      Poista
    3. Ihan pelästyin tätä valkopesua, mutta oli niin Tainamaisen hyvä aforismi siinä taulussa, että tuli onneks ihan sun näköinen :D. Hiano!

      Poista
  34. Banneri on tosi hieno ja tyylikäs, me like ! Ja teksti niiiiin osuva. Mutta voi vitsi, nuo verhot. Jännä juttu miten tuo kuvio nyt pompsahtelee joka paikassa mun silmään. Sen nimi on Mandala, jos oikein ymmärsin, siitä oli juuri tällä viikolla kotona puhettakin perheen tyttären kanssa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan Mandala sentään minkä tekivät :). Nyt oli pakko sit matkustaa Turkuun tänään ostamaan ne verhot ja täytyy sanoa, että hienoinen pettymys oli. Sininen on sellanen vähän hailakka. Ei niin kiva kuin kuvassa. Ja kangaskin hintaan nähden aika kepulia, mutta otin ne nyt kumminkin, kun en osannut päättää, kumpi harmittaa enemmän. Se että ostan ne vai se että en osta :). Ja toista kertaa en varmaan olis viitsinyt lähteä saman asian takia liikenteeseen. Etenkin kun oli ainoa pari enää jäljellä.

      Ja kiitti Maarit :). Tykkään itsekin.

      Iloista viikonloppua!

      Poista
  35. Näyttää olevan kaikki kommentoijat kehuneet uutta banneriasi. siihen samaan porukkaan liityn minäkin:) On tyylikäs ja selkeä, rauhallinen.
    Kukan värivalinnasta............mietin uskallanko sanoa....hmmm........muistelen että vietit hiljattain.....syntymäpäivääsi:) Lieneekö sillä vaikutusta asiaan:) terveisin nimimerkiltä: kokemusta on. Vuosien lisääntyminen tekee joskus tepposiaan:)
    Verho on kaunis, eikä se niin kovin sininen ole, enemmän kankaassa taitaa olla valkoista kuin sinistä. Joka tapauksessa hyvä valinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin uskallat Irma :D. Ja kiitos :). Pistetään sininen sen piikkiin, että edellisestä sinisestä kaudesta tulee kohta kuluneeksi reilut 20 vuotta, joten ei tässä sentään ihan mitään tuuliviirejä olla vaikka välillä takkia joutuukin kääntämään :)

      Sen verran ne verhot jäi vaivaamaan, että lauantaina oli pakko käydä ostamassa. Ei olleet ihan niiiiiin kivat kuin ajattelin, mutta varasuunnitelma on valmiina, jos alkuperäinen ei toteudu. Ans kattoo ny..

      Poista
  36. Tosi kiva banneri, selkeä ja raikas :) Otat muuten kyllä tosi ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna <3. Bannerista tykkään, mutta kaikista kuvistani en. Jää välillä harmittamaan, kun en pysty kuviin siirtämään sitä mitä näen. (Ja välillä harmittaa sekin, että en osaa niitä käsitellä, vaan enimmäkseen luomuilla mennään :)). Sun kuvat on aina kauniita. Ja aiheet kans.

      Poista
  37. Tosi kiva banneri, selkeä ja raikas :) Otat muuten kyllä tosi ihania kuvia <3

    VastaaPoista
  38. Hieno banneri. Saat tehdä mun seuraavan bannerin, jookos ;) Mulla kans tuo Ph-dietti on saanut aivan älyttömät suunnitelmat itämään....suunnittelen tekeväni vaikka ja mitä :D En oo kyllä pystynyt ihan 100 %:sti sitä kuuria noudattamaan; mutta 95 %:sti kyllä...eikä mitään suuria retkahduksia, mutta pieniä suupalan kokoisia paloja on silloin tällöin leivonnaisista suuhun livahtanut :( Pirteänä oon kuitenkin ollu ja se yksi kaappi on ainakin jo pohjamaalattu ja tänään siihen tuli yksi pintamaalikerroskin; vielä yksi kerros ja tehtävä suoritettu. Miten voi kaapin väri muutos kirkastaa koko huoneen! Monta kivaa suunnitelmaa saa vielä itää ja odottaa uusia inspiksiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gulp. Ei taitais musta olla sulle bannerintekijäksi. Paitsi jos ikuisuusprojekti käy :D. (Olen muuten monesti miettinyt, että se on mun mielestä hauskaa, että olet pysynyt tyylillesi uskollisena bannereita myöten koko sen ajan kun olen sun blogia seurannut. Eli aika kauan kai :). Ja se on hatunnoston arvoinen asia se).

      Eiks ookin ihmeellistä mitä kaikkea siitä PH:sta seuraa? Tänään mulla oli taas golfkisassa eväänä ph-smoothie, johon olin ekaa kertaa lisännyt hamppuproteiinia ja ai vitsit kuinka paljon paremmin sillä pysyy energia kuin leivällä ja makkaralla. Aamuisin olen alkanut syömään chia-puuroa ja se on kanssa ihan superia.
      Ei pienet lipsumiset mitään, kun enimmäkseen pysyy ruodussa. Kyllä sen omassa olossaan sit huomaa, kun alkaa liiaksi lipsua sivuraiteille. Olen kyllä niin kiitollinen siitä, että koko hommaan ihan sattumalta törmäsin. On muuttanut paljon asioita mun viimeaikaisessa elämässä parempaan suuntaan.

      Poista
  39. On muuten hienot verhot - ja hieno bannerikin, harkitse vaan ihan ammatiksi asti… ;).

    Liputan sinisen puolesta - viimeiseen hengenvetoon. Hortensiasikin alkoi jo vaihtaa väriä siihen suuntaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö Pilvi, että edustat mulle just nimenomaan sellasta sinivalkoisuuden perikuvaa :)? Monessakin mielessä. Ja voin vakuuttaa, että se on kunnianosoitus, eikä mikä tahansa pilipalititteli :)

      Lauantaina kävin Turussa hakemassa verhot ja tuli vilkuiltua aika paljon muutakin sinivalkoista, mutta jäivät haaveeksi tällä kertaa, kun kotona ei toi säilytystila oikein tuppaa lisääntymään vaan päinvastoin.

      Poista
  40. Voi mikä upea banneri! Kunpa itsekin osaisin tehdä moisen, mutta kun olen ihan käpälä.
    Bannerin leveyden kanssa tulee aina harmia, se pentele kun on aina joko liian kapea tai
    leveä. Millaiset mitat sun bannerilla on?
    Luin äsken sun loppuraporttisi ph-dieetistä, lämpimät onnitteluni <3 Ajatella miten suuri vaikutus
    hyvinvointiin ruokavaliolla onkaan. Itselleni kompastuskivi on leivän puputtaminen, siitä pitäisi
    luopua. Sait mut inspiroitumaan, kiitos siitä. Tänään syömiseni joutuvat suurennuslasin alle,
    näin alkuun jätän ainakin kaikki makeat herkut pois ja siirryn muutenkin syömään terveellisemmin.

    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule älä välitä Teija. Samanlainen bannerikäpälä olen itsekin :D. Mutta kaikkien niitten muitten ihmeiden lisäksi, joita se PH-dieetti sai aikaan, musta on ihan ilmiselvästi tullut vielä entistäkin kärsivällisempi, enkä lyönyt hanskoja tiskiin, vaikka jouduin tekemään bannerin alusta asti uudelleen muutamaankin kertaan. (Kokeilin ekaa kertaa helpoksi kehuttua picmonkey.com-sivustoa, enkä tajunnut, että jos poistuu ohjelmasta, siellä ei enää voi uudelleenmuokata siihen astista aikaansaannostaan vaikka sen olis tallentanut koneelle.)

      Ja justiin sen koon takia meni koko homma muutaman kerran uusiksi, kun ei tullut omaan silmään hyvä. Tai vaihtoehtoisesti teksti asettui jotenkin typerästi blogin leveyteen nähden.
      Kävin ekaksi katsomassa oman blogini koko leveyden ( onnistuu valkkaamalla ensin vasemmalta kohta "Malli", sitten "Mukauta" - "Säädä leveyksiä" - "Koko blogin leveys"), joka oli 1140 px.
      Ensin tein bannerin, joka on koko blogin levyinen, mutta siitä ei tullut hyvä, joten pienensin sitä vähän leveyssuunnassa. Nyt se on 1020 px ja korkeudeksi valkkasin ihan kokeilemalla 378 px. Ei tosin erotu toi korkeus, kun bannerissa ei ole mitään kehyksiä ja se on taustan värinen. Mutta mun mielestä on aika kiva nyt.

      Ja peukutan kuule niin tän hyvän ravinnon puolesta ja kannustan sua muutoksessa! Itse kuvittelin, että mulla ei edes ole juurikaan mitään parannettavaa omassa ruokavaliossani, kun valkoiset jauhot ja sokerit jätin jo 15 v sitten ja muutenkin syön ihan järkevästi, kun en mistään herkuista piittaa. Mutta väärässä olin.
      Jos saan jonkun vinkin antaa, niin suosittelen lämpimästi vihersmoothien ottamista ohjelmaan. Mieluiten joka päivä. Ohjeita löytyy mm. Tiina Hälvän sivuilta (tiinahalva.wordpress.com) Niistä tulee tosi hyvin energiaa ja hyvää oloa ja pelkästään sellaisen lisäämällä 110 kg lisää kasviksia vuodessa. Aika kova juttu. Itse en niistä enää luovu ja nyt on mennyt reilut 6 viikkoa ihan keposaan ilman leipää ja kahvia, kun ei vaan tee mieli.

      Poista
  41. Aivan ihana banneri; yksinkertaisen tyylikäs!
    Mulla on ollut vaikeuksia sopivan kokoisen bannerin luominen ja lopulta päädyinkin kokonaan bannerittomaan blogiin kun en mieleistäni osannut tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo. Kiitos Kristiina :). Ja kiva kun tulit käymään.

      Ihan helposti ei kuule onnistunut tämäkään banneri, mutta kärsivällisesti vaikeuksien kautta voittoon..
      Ja ehkä (siis todellakin EHKÄ..) ens kerralla jo osaan ilman että tarvii kaikkea aloittaa nollasta. Jos siis vielä joskus menee vaihtoon. (Mulla oli sellanen kunnianhimoinen ajatus, että vaihtaisin tohon mietelauseen vaikkapa joka viikko tai edes kuukausi, mutta noudatn nyt kumminkin sitä, mitä olen siihen kirjoittanut, enkä järkeile yhtään enempää kuin on pakko :)).

      Teijalle tuohon yläpuolelle laitoin tosta koko-asiasta vähän tekstiä. Kokeilemalla meni itselläkin se homma, mutta nyt olen tyytyväinen.

      Iloista alkavaa viikkoa! Tää maanantaihan se on yleensä ihmisen parasta aikaa... ;)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi