Sivut

maanantai 12. tammikuuta 2015

MARIA MONTAZAMIA JA ANANAKSIA

Jos haluat tietää, mitä yhteistä on otsikon miljonääriäidillä ja ananaksilla, se selviää klikkaamalla tästä.



Ulkona tuuli viuhuu nurkissa ja pakkanen paukkuu, mutta kevät tuloo! Sen kunniaksi tuli haettua kimppu kirsikkapuun oksia hoviostospaikastani Prismasta.  Umpihangessa ja pipo korvilla, mutta valoisissa tunnelmissa siis mennään.


44 kommenttia:

  1. Niin kaunis oksa. Sinun kotisi on varmasti täydellisen kaunis ja siellä ei ole mitään liikaa. <3 On muuten tuon Maria Montazamin keittokirja ja se on ihana. <3

    Iloista päivää Annukka ihanuus. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee Tiia. Tervetuloa kylään, niin totuus paljastuu, kun luurangot tippuilee kaapeista :D.

      Maria Montazami on mun mielestä sellainen harmiton luonnonlapsi, joka ei tekis pahaa kärpäsellekään. (Vähän tosin pelkäsin, että mallistoon tulee hirmu valikoima suunnittelemiaan verhotupsuja, mutta onneksi ei kumminkaan, vaikka sellainenkin ainakin jossain kohtaa kuvastossa vilahtaa,,)

      Ja kiitos sitä samaa Tiia :)

      Poista
  2. Oi! Kirsikkapuut kukkivat. Ainakin teillä. Minä juoksin aamupäivän asioilla. Ja kaukana olivat mietteet kirsikkapuista. Kiva kun herättelit tätä talvista taapertajaa.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kameran linssi piti kyllä laittaa ihan kiinni kukkaan, että sai sen näyttämään noin suurelta :). Oikeasti on ihan pikkuriikkinen ja vähän pahoin pelkään, että taitaa jäädä ainoaksi, mutta on ne vihreät silmutkin tosi kivoja kaikkien havujen jälkeen. Antaa vähän toivoa keväästä.

      Mukavaa päivää ja sen iltaa sinulle myös Tuulia :)

      Poista
  3. Kauniin oksa,ihanan kimpun olet hakenut..piristävää! Ja miten kauniita juttuja tuolla kutsuilla..kaikkihan nuo pitäisi saada :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ensin noteerannut koko oksia (tai siis huomasin kyllä, että niitä ämpärissä siinä kukkaosastolla oli, mutta olin niin keskittynyt tulppaaneihin, että meni ekalla käynnillä ohi), mutta Päivi (peltotienpaassa.com) onneksi vinkkasi kirsikoista, joten pitihän sitä sitten palata takaisin niitä hakemaan. Lähti laakista joulu(kuusi) takaovesta pihalle ja tuli kevät etuovesta sisään :).

      Ja juu. Uusi kuvasto on todellakin kaunis ja pahoin pelkään, että en voi välttyä hankinnoilta itsekin :)

      Poista
  4. Kirsikkapuun oksat on ihan lemppareita. En tiennytkään että niitä saa jo. Täytyypä kipaista kaupoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä hoksannut minäkään, että olivat justiin kirsikanoksia, vaikka siinä lähellä pyörinkin :). Johtui varmaan siitä, että ei ollut silmälaseja päässä ja kukat oli kyllä niin olemattoman pieniä, että ei paljaalla silmällä melkein erottanut :)

      Ripottelin niitä vähän sinne sun tänne ja näyttää siltä, että valoisa kylppäri on paras paikka. Siellä olevat oksat on selvästi vihreämpiä (ja niissä on ainoat kukat). Keittiössä ja eteisessä ei näytä oikein mitään kehitystä tapahtuvan, mutta jotenkin niin keväistä kaikkien havujen (joita tosin niitäkin vielä maljakoissa on huonekuusen lisäksi) jäljiltä.

      Kivaa kun jätit viestin Joanna ja iloista päivää sulle :)

      Poista
  5. No jopas - minulla nököttää tuolla vanhan radion päällä sitruunapuun alku - kuolleena (näin uskon) näillä mennään;)..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta jos se vaikka kumminkin päättäisi herätä henkiin jahka kevät kunnolla koittaa... Ainakin toivossa on hyvä elää kunnes toisin käy :)

      Poista
  6. Ei saa laittaa tyrkylle tuollaisia herkullisia houkuttimia!

    Ihana kevätkuva, tulispa kevät oikein tosi nopeesti. Mitä enemmän kevätkuvia näkee, sitä enemmän kaipailee jo oikeata kevättä, niin kuin muka olisi väärä ja oikea kevät - ehkä kunnon kevät on oikeampi sanontatapa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä kieltämättä aika katala temppu. Pahoittelut ;)

      Viime viikon lopulla tuli uusi Talo&Koti-lehti ja ihastuin siellä yhteen kuvaan, jossa oli vaaleanpunainen hortensia-kuvioinen tyynynpäällinen. Ja vaikken tietääkseni erityisemmin pidä sen enempää vaaleanpunaisesta kuin hortensioistakaan, siitä tuli niin keväinen fiilis, että lähdin siltä istumalta Pentikin kauppaan sellaista itselleni ostamaan. Mutta kappas vaan, kun olikin vasta joulutuotteiden poistomyynti meneillään, joten kyllä tää vissiin vielä on se väärä kevät :). (Vähän sama kuin se, että kun kerrankin innostuin havujen istuttamisesta ja menin puutarhalle kaupoille, myyjä sanoi, että sen verran pitäis malttaa, että ne saadaan irti jäästä :D. No intohan siinä odotellessa ehti hiipua.)

      Poista
    2. Mutta eikös se vaaleanpunainen ala tarttua sinuun, kun muistaakseni näin viime keväänä? (kamala kun aika rientää, ei pysy enää mukana vuodenajoissakaan) kuvan uudesta vaaleanpunaisesta kastelukannnusta :D

      Poista
    3. Totta turiset :). Kannulla vähän piristin mustien raunioiden varjostamaa takapihaa. Ja vaaleanpunaisilla tähtisilmillä kans. Että kai tässä alkaa päässä viiraamaan, kun kevät (ja ikää..) tulee :)

      Poista
  7. Kirsikkapuun oksia, en ole kuullutkaan, että niitä myydään noin (ei meillä vaan täällä korpien kätköissä) :(
    Erittäin kaunis on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä välitä Tuitiina. Enpä ollut minäkään :). Enkä ekalla reissulla myöskään noteerannut koko oksia, kun olin keskittynyt valkkaamaan tulppaaneja. Onneksi ystävä mainitsi asiasta, että sain minäkin vielä kimpun (tai oikeastaan kaksi) haettua itselleni uusintareissulla. Maksoivat kokonaista 2,99 euroa per aika iso nippu, joten ei paha investointi kevääseen :). (Eikähän täällä meilläkään liiaksi asti tarjontaa ole, mutta muutama vuosi sitten kaupunkiin rakennettu Prisma on kyllä melko kiva tapaus. Ruokakaupaksi liian iso, koska en jaksa kävellä kilometrejä maitopurkin takia, mutta muuten sieltä löytyy yleensä kaikenlaista. Vaikka yleensä huono olenkin mitään ostamaan muuten kuin tarpeeseen tai pienesti pieneksi iloksi).

      Poista
  8. Toive kevään tulosta ja luja usko siihen , sen tuo ihana oksa tuo❤️ Just vielä ei tunnu siltä , mutta huomenna täällä jo lämpenee taas :) mukavaa viikon jatkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä ulko-ovi on parasta pitää visusti säpissä, jos meinaa säilyttää kevätfiiliksen. Hrrrr. Äsken ihan vaan pikaisesti T-paita päällä kävin viemässä roskiksen ja äkkiä luistelin Reinoillani takaisin sisätiloihin.
      Mutta onneksi on taas mitä odottaa. Ensin kaunis ja aurinkoinen kevät ja heti perään samanlainen, mutta vielä vähän kauniimpi ja aurinkoisempi kesä. Kiitos :)

      Ja sitä samaa sulle novelli-Anneaulikki <3

      Poista
  9. Se ananas on ihana! Sen kyllä haluan tilata : )
    Mun täytys kans yrittää kuvata omia kirsikanoksia, mutta en millään pysy perässä tässä ajankulussa. Aina ehtii pimeä yllättää. Jos vaikka huomenna ; ) Ihan kuin olisin tänään huomannut, että oksiin olisi tullut muutama kukka lisää? Nuppuja on kyllä niin paljon, että tuskin kaikki aukeavat. Ja Prismassa oli muuten vieläkin iso ämpärillinen oksia jäljellä - eikö kukaan muu nyt niitä hoksaa ostaa kuin me vaan :D
    Juu ja meidän tarttis kans nähdä! Joten laitankin sulle tekstaria tulemaan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulta-valkoinen ananas on kyllä jotenkin niin kiva :). Ja teillä kotona sillä olis taas symbolinen merkityskin. Tai ainakin yhteys lasten kotiseuduille. (Opas-aikoina Thaimaassa mietin niitä valtavia ananasviljelmiä katsellessa, että miten on mahdollista, että täällä meillä ananassäilykkeet ei maksa juurikaan mitään ja siellä olivat moninverroin kalliimpia, vaikkei tarvinnut kuljettaa mihinkään. Mutta tuoreena sai järkihinnalla ja vieläpä taidokkaasti veisteltyinä. Siinä taidossa olis vielä pikkasen hiomista :))

      Ai ettei kirsikanoksat tee kauppaansa? Ihme juttu. Vaikka ämpäriin ne olis multakin jääneet, jos et olis vinkannut. En hoksannut niitä pikkuruisia nuppuja. (Nyt on mullakin muutama auennut niistä oksista, jotka on valoisassa ja lämpimässä kylppärissä, mutta muualla ei).

      Tekstaria odotellessa :). Ja tapaamista erityisesti.

      Poista
  10. Voi miten jo onkin kevättä ja kesää kova ikävä. En ole yhtään talvi-ihminen, joten pienet keväiset piristykset ovat aina paikallaan. Taidan hakea meillekkin kirsikanpuun oksia ja jotain värikkäitä kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa hakea. Ja sitten vaan kaikki valot päälle ja ovet ja ikkunat säppiin ja verhot kiinni, niin ei totuus pääse pilaamaan kevättunnelmaa :). Paitsi että tänään oli kyllä ihanan aurinkoista. Lämpömittaria vaan ei kannattanut paljon vilkuilla, mutta äkkiä se tästä taas iloiseksi kevääksi muuttuu.

      Poista
  11. Ihana kirsikanoksa!<3 Teitkö jotain erityistä, että sait kukkaset avautumaan? Ostin nimittäin viime vuonna samanlaisia oksia Prismasta, mutta nuput eivät koskaan avautuneet. Mikä pettymys! Makupalat tulevasta kuvastosta tuntuvat olevan vaihteeksi kovasti mieleeni.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tolle kuvassa olevalle oksalle en tehnyt muuta kuin otin sen erilleen nipusta ja otin kuvan ennenkuin ehti edes maljakkoon :D. Mutta niistä muista, joissa ei vielä ollut nuppujakaan, leikkasin pätkät pois ja laitoin ihan kuumaan veteen. Näyttää että niihinkin on tullut lisää vihreää ja myöskin pieniä kukan alkuja. Erityisesti niihin, jotka on mulla kylppärin tasoilla. Siellä on varmaan paremmat olosuhteet kuin keittiössä ja eteisessä, joissa viherrys näyttää olevan vähän nihkeämpää.

      Ja juu. On kyllä aika paljon kivoja juttuja kuvastossa tällä(kin) kertaa :)

      Poista
  12. Maanantai-iltaa! Linkitin sinun blogisi postaukseeni. Kirsikanoksakuvasi hurmasi! Hyvää tammikuuta! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi. Kiitos Tuija :). Tulen käymään heti kun on sopiva väli.

      Ja kiitos samoin mukavaa ja iloista tammikuuta sulle kans!

      Poista
  13. Heippa Annukka! Mun blogissa on sulle arvontavoitto:)
    Ilmoitteletko s-postitse osoitteen, johon voin toimittaa liput.
    jonna.iloinen.kulkuri@gmail.com

    Ehkä nähdään messuilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko nyt tosissas ?? Ihan mahtavaa! Kiitos tosi paljon :)
      Laitan sulle osoitteen vähän myöhemmin tänään.

      Ja olis kyllä kiva nähdä :)

      Poista
  14. Kiitos vinkistä! tämä tyttö etsii kanssa kirsikanoksan tuomaan kevättä!

    kivoja kuvia myös ne toisen postauksen sisustusjutut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oksat oli kyllä mukava pikku piristys. (Just parhaillaan olen lähdössä töihin ja kuuntelen, kuinka peltikatto paukkuu, kun ulkona myrskyää, mutta koitan olla noteeraamatta ja keskityn vaan sinnikkäästi kevään ajatteluun :)).

      Esitteen kuvat oli kyllä omasta mielestänikin onnistuneita. Laitan koko kataloogin näytille jahka sen saa julkaista.

      Poista
  15. Oho, emmää oo tiennytkään tommosista kirsikanoksista... Mut eipä täällä oo Prismaakaan, kyläkaupan valikoimaan ei kuulu moiset oksat... Jotain kevättä tarttis kans saada pirttiin, onneks tammikuu on pian ohi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä niitä vielä on ämpärillinen, jos sattuu reitti (vaikkapa ny Löytöliiteriin...) kulkemaan tätä kautta :).
      Että ei muuta ku auton nokka tähän suuntaan :D
      Ja ju. Onneks on pian ohi. Vaikkei nyt vielä ihan puolivälissäkään olla, mutta siihen suuntaan...

      Poista
  16. Ihana, melkein tekisi mieli tarpoa tuonne meidän puulle ja napsaista sisään yksi oksa. Hei, niinhän mun pitääkin tehdä... tai odotan huomiseen niin pääsee hakemaan valoisalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tarpomiseksi menis täälläkin tänään :). Yöllä näytti tulleen taas polveen asti lunta, joka aamun vesisateella höystettynä oli muuttunut niin märäksi että kalastajansaappaat olis melkein tarvinnu olla että olis edes autolle asti päässy kastelematta sukkia (ja housuja).

      Omenapuun oksia itsekin meinasin kokeilla, että josko aukeaisivat, mutta en oikein jaksa uskoa. Kai maar noi Prisman kirsikat kumminkin on jostain lämpöisemmistä oloista kotoisin. Luulisin ainakin.

      Iloista weekendiä :)

      Poista
  17. Höh. Myytiinkö siellä oikeesti kirsikkapuun oksia? Kivvaa viikkoa sulle annukka..Mulla töppäs tänää töihin meno kun auto hyyty!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä myytiin. En huijaa :). Että ei muuta ku auton nokka tähän suuntaan. Sit kun taas suostuu käymään. (On muuten melko kakkamainen tunne tommonenkin auton hyytyminen, mutta sulla tais olla joku teiden ritari siellä liikenteessä, joka pelasti..)

      Poista
  18. Jos ei oo muuta tekemistä, niin otahan haaste vastaan :) ihanaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O-ou. Olen maailman surkein haasteiden vastaanottaja, joten nyt on pareen, kun en lupaa, vaikken vielä tiedäkään mistä on kysymys (kone ollu kiinni vissiin koko viikon ja olen ihan pihalla kaikesta). Mutta kiitos kumminkin kun mua muistit <3.

      Poista
  19. Prismassa kirsikkapuun oksia? Kiitti vinkistä! Ja mukavaa, hiljaa lähestyvää helmikuuta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hullulta tosiaan tuntuu, mutta näin on :). Ja on kestäneet huomattavasti paremmin kuin saman kaupan tulppaanit. Tuntuu, että on vaan surkeita tapauksia ollut kaupan tähän mennessä. Liekö paleltuneet jo kauppaan tullessaan.

      Ja kiitos samoin :)

      Poista
  20. Moikka! Nyt tipahti haaste sulle! Haluaisin kovasti ilahduttaa sua.:)
    http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/01/ilahduta-bloggaajakaveri-haaste.html

    VastaaPoista
  21. Sattumalta tieni tänne blogiisi löysin ja niin kivalta näyttää, että jäin lukijaksesi!
    Tervetuloa vastavierailulle:http://villejalupiineja.blogspot.fi/
    Terv. Marita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepäs oli kiva sattuma :). Ei muuta kuin lämpimästi tervetuloa ennestään iloiseen joukkoon Marita :).
      (On tosin jäänyt koko blogi viime aikoina vähän retuperälle, mutta kirjoittelen taas kun on sopiva tilaisuus. Ja fiilis).

      Ja juu. Ilman muuta tulen. Näkymsiin :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi