Sivut

maanantai 29. syyskuuta 2014

HILPEÄ OSTOSREISSU TAMPEREELLE (OSA 1) + ALEKOODI

O-ou.

Tässä ollaan nyt pienimuotoisessa pulassa, kun pitäisi jotenkin osata tiivistää viime lauantain iloisen Tampereen turneen kuvat ja tunnelmat sellaisiin mittasuhteisiin, ettei kukaan kupsahda näytön ääreen heti alkumetreillä. 

Mutta ettei nyt vaan se tärkein unohtuisi, niin sanonpahan heti tähän kärkeen, että kivaa oli. Justiin sellaista piristävää hömppää, jota aina välillä tarvitaan, että jaksaa taas tuhertaa  arkisempien askareiden parissa.

Kiitos päivän järjestelyistä kuuluu useammankin huushollin aina yhtä toimeliaalle puuhanaiselle Pepille ja tietenkin kaikille meidät vastaanottaneiden sisustus- ja lifestyleputiikkien iloisille, ystävällisille, palvelualttiille ja sydämellisille ihmisille. Loistavasta seurasta puhumattakaan. 

Yhtään piinaavan hiljaista hetkeä ei päässyt mukana olleella porukalla syntymään. Eikä se tosin ollut päällimmäinen huolenaiheeni alunperinkään :). Siitä pitivät Pepin lisäksi huolen Kotomon herttainen ja pirteä Taina, Voikukkapellon hillityn hauska Netta,  todellinen kaikkien supernaisten Äiti Bikke, suit sait kaiken ympärillään valkoiseksi maalaava Mervi ja Syrjälandiassa laumaansa paimentava räväkkä Mirah, joissa kaikissa ehdottomasti parasta on aitous. 

Tästä siis lähti liikkeelle seitsemän naisen ja seitsemän sisustusliikkeen kierros. Ei puuttunut enää kuin 7 päivää... ;)

Ensimmäisenä etappina oli sisustusliike LIVE WITH ME, joka aiheutti heti aamusta melkoista kuhinaa. Meinasi nimittäin parikin autoa jäädä  alle, kun pakitettiin kameroinemme kadulle.

Isoja peltikirjaimia

LWM:n verkkokaupan sivuilla oli niin osuva kuvaus liikkeen tarjonnasta, etten edes yritä sitä sen paremmin muotoilla, vaan kopioin sen sellaisenaan tähän:

"Rustiikki-industriaalihenkeen maskuliinista sisustustyyliä väriä ja huumoria unohtamatta! Valtaväyliä vältellen, aitoja materiaaleja, kierrätystä ja kestävää kehitystä kunnioittaen". Just niin.

Nuppi ja vedin poikineen

Kylttejä, magneetteja, peltirasioita, kaikkea...

Tainan mielestä nämä porot olivat ihan "näköisiäni". Mikäs siinä. Kyllä kaveri kaverin tuntee..

Jos tykästyit tarjontaan, niin nyt on loistava tilaisuus hyödyntää kauppias-Johannan lupaamaa 10% alennusta Live with me-verkkokaupassa 19.10.2014 asti. 
Alennuksen saa koodilla "syysbloggarit" ja se koskee kaikkia normaalihintaisia tuotteita taidejuliste- ja kanvaasiosastoa lukuunottamatta. 

Samalla kannattaa käydä osallistumassa Pepin arvontaan, jossa voi voittaa omavalintaisen kyltin LWM:n runsaista valikoimista.

Ensimmäisen etapin jälkeen olin maalaismaiseen tyyliini valmistautunut pitkään siirtymään seuraavaan kohteeseen, mutta se löytyikin heti seuraavan oven takaa samaisen Aleksis Kiven kadun varrelta. 

Siellä kahden sisaruksen vuosikausien haaveilun tuloksena syntynyt DOMDOM henkii skandinaavisuutta, valoisuutta, iloisuutta, kekseliäisyyttä ja arjen estetiikkaa. Aina yhtä tärkeitä kestävän kehityksen, kierrätyksen, eettisyyden ja ekologisuuden periaatteita unohtamatta.









Tykkään niin näistä tarinoista, joissa joku on ollut rohkea, toteuttanut haaveensa ja mikä parasta, onnistunut siinä. 

Domdomilla on myös verkkokauppa, jonne pääsee tästä

Ja tässä vaiheessa aamupäivää meikäläisellä olikin jo kiljuva nälkä, koska niin epäloogiselta kuin se kuulostaakin, jouduin aamulla tuplaamaan matka-aikani, että ehdin Tampereelle ajoissa. Eli tunnin sijasta matkustin kaksi. Ja siitä taas aiheutui se, että aamupalan syönnistä oli niin kauan, että torilta leijuva mustanmakkaran tuoksu alkoi kummasti vetää puoleensa, mutta Pepi piti ohjat käsissään, eikä ohjelmasta lipsuttu :)

Saman kadun varressa pysyttiin edelleen, ja täytyy sanoa, että siinä nälkäkin unohtui, kun astuttiin KANTRIINAn ovesta sisään.


Voi apua mikä runsaudenasarvi. Pää pyöri kuin pöllöllä, kun ei tiennyt mihin sitä katseensa kiinnittäisi.

En edes yritä saada tänne mahtumaan kuvia kaikesta. Parasta kun menette itse katsomaan paikanpäälle. Tai liikkeen nettisivuille. Ja niin ihanaa kuin auringonpaiste onkin, kuvaamisesta se teki hankalaa ja harmikseni joudun toteamaan, että aika moni kuva on pelkkää suttua.











Liikkeessä oli taitavasti piilotettu yleisilmeeltään maalaisromanttisen, ranskalaisen ja kaikinpuolin runsaan kokonaisuuden sekaan omaa silmääni suuresti miellyttäviä tyyliltään yksinkertaisempia ja luonnonläheisiä juttuja, joista osa matkusti kotiin asti. (Täytyy kyllä sanoa, että en ikinä tule pärjäämään liikkeellä olleen porukan shoppailumäärälle ja -nopeudelle. Siinä vaiheessa, kun itse vasta haahuilin ympäri ja pyörittelin kivoja juttuja käsissäni,  muu porukka oli jo täysien kassien kanssa jonossa kassalla. Rutkasti harjoitusta siis vaatii, jos ikinä aion kyetä samaan. Ehkä on parasta, etten edes yritä).

Ja vaikken itse kotona koskaan joudukaan (yleensä varsin vähäisiä) ostoksiani puolustelemaan, niin tällä kertaa olisi kyllä riittänyt se, että "Ei nää kuule vielä mitään, kun Taina sentään meinas ostaa maailmanpyörän.." Ja veikkaan, että ihan varmasti sen vielä jonain päivänä ostaakin..

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kohteena ennen myönnettyä kahvitaukoa oli vuorossa Lifestyle-myymälä PUTIIKKI RANNALLA. Eikä edelleenkään tarvinnut kuin kävellä samaa katua takaisin ylös ja poiketa kulman taakse. On se niin toisenlaista se elämä isossa kaupungissa ;).

Tätä osuutta jännitin ehkä eniten, koska meikäläisen niinsanottu lifestyle on lähinnä sitä, että saappaat ja verkkarit jalassa lampsitaan pitkin pellonlaitaa. Ainakin jos itse saan päättää..

Vaatekaupoissa koen olevani aina yhtä vieraalla maalla tai vähintäänkin pihalla, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että olipahan ihanan ystävällistä ja normaalia porukkaa tämän liikkeen tiskin takana. Yhtään ei tarvinnut pönöttää, mutta pikku ostos-, tai paremminkin ostoskyvyttömyyspaniikkihan siinä taas tuli, kun  muilla oli jo uudet vaatehankinnat vinossa pinossa ennenkuin itse edes ehdin ottaa joka kantilta kuvia. Bikkeä vissiin jotkut uudet hienot saapikkaatkin huutelivat nimellä.




Nää juhlaverkkarit kävis mulle :)

Ovesta lähdettiin kasseinemme ja pusseinemme yhtä mukavaa visiittiä ja blogiyhteistyön merkeissä saamiamme Saint Tropezin "tiimipaitoja" rikkaampina ulos.

Ihminen puuttuu sisältä, mutta jos olisin jäänyt odottamaan, että saan itsestäni sellaisen kuvan, jonka kelpuutan tänne, olisi jäänyt tämäkin juttu tekemättä...

Paidat sovittiin puettaviksi päälle seuraaville blogitreffeille. Aika, paikka ja maa ovat vielä hieman avoinna vaikkakin yhtenä vaihtoehtona väläyteltiin maailman metropolien joukossa osalle hieman tuntemattomammaksi jäänyttä Forssaa.

(Vaikutti muuten kelpo merkiltä tuo Saint Tropez. Mukavia ja käyttökelpoisia vaatteita kohtuuhintaan).

Putiikki rannalla-kotisivuille ja nettiputiikkiin pääsee tästä.

Siinähän sitä kierrosta näin alkuun. Puolet vielä jäljellä, mutta nyt lähtee järki, eikä kykene edes kirjailija itse tämän enempään tällä erää.

Ennen taukokahveja tosin bongattiin vielä yksi alkuperäiseen suunnitelmaan kuulumaton antiikki- ja sisustusliike matkan varrelta, mutta sinne poikkeaminen taisi olla virhe. Myyjä ei selvästikään ilahtunut sisään ovesta pölähtäneestä ostopotentiaalista, koska oli tärkeä puhelu kesken. Ryhmämme pahoittelee aiheuttamaansa häiriötä.

Jatkoa ja arvontaa seuraa jahka tästä rupeamasta tokenen. 



34 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kuulostiko tekstin perusteella samalta reissulta, jolla olit mukana ;) ?
      Ja <3 vaan itelles.

      Poista
  2. Voi, kuinka hauskasti kirjoitettu! Ihan turhaan jännitit.:) Oma suosikkini Tampereelta on ollut juuri Kantriina, jossa yritän päästä käymään aina pelkän kauneuden vuoksi. Ostokset on olleet pieniä, kun en mä osaa niin äkkiä päättää, että mitä haluaisin.;) Putiikki Rannalla-liikkeessäkin on tullut poikettua usemman kerran, samalla tavalla: Kauniita juttuja ihastellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissulla oli siinä määrin hilpeä meininki, että ei siitä kovin vakavaa tekstiä millään saanut aikaiseksi, vaikka poikkeuksellisesti koitinkin skarpata ja pysyä asiassa :)

      Oli kyllä noin äkkiseltään niin hulppea tarjonta, että en osannut minäkään millään niin nopeasti päättää oikeastaan yhtään mitään.. Ne Kantriinasta ostamani jutut on tosi söpöt, mutta laitan niistä kuvia sitten joskus, kun saan purettua kassit :D

      Ja Putiikki Rannalla ei ollutkaan yhtään pelottava, kun oli niin kivat tyypit siellä palvelemassa :)

      Poista
  3. Oi jospa oisin voinut olla muuukaaaanaaa... =) Sinut sekä Tainan olen tahtonut jo pitkään tavata. Ehkä joskus! Shoppailijana olisin tosin vähän sellanen "en mää tarvii, en mää raaski"... Mutta mietin Tainan blogia lukiessakin jo, että olispas tuollanen yhteinen reissu tosi kiva ja olis kiva joka paikasta bongata jo kiva (pikku) juttu kotiinviemisiksi ja muistoksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis "joku kiva (pikku) juttu"... muutama kirjain putos matkasta! =)

      Poista
    2. No niinpä. Oisitpa ollutkin mukana, koska reissu oli tosiaan justiin semmoinen piristys, joka välillä tulee niin tarpeeseen. (Tosin olin vielä eilenkin sen jäljiltä ihan väsynyt, mutta se on taas toinen juttu se :D)

      Mulla taitaa olla harvinaisen ovela mies, kun se aina tyrkyttää mulle rahaa, että voin "ostaa jotain kivaa". Ja justiin sen takia alan aina nuukailemaan ja järkeilemään, kun en raski hänen antamiaan rahoja muka käyttää. Taitaisi olla päinvastainen vaikutus, jos joskus sanoisi, että "Mitään et sitten osta!" :)

      Ja kyllä me vielä joskus jossain nähdään. Iloisissa tunnelmissa tottakai :)

      Poista
  4. Ihan mahtireissu!! Ukkeli ei ollut selvästikään varautunut kauheeseen eukkolaumaan, meni hermot saman tien... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli!! Ukkelilla vaan tais mennä päivä pilalle, kun tultiin häritsemään hänen muuttomyymättömyyttään :D

      Poista
  5. Kiva reissu ollut teillä - mutta eipä ihmekään - on teitä sellainen otos tästä bloggaajakansasta ollut liikkeellä.
    Hyviä retkikohteitakin - noissa sisustuspuodeissa on kyllä houkutinta jos toistakin, mutta tuosta Putiikista rannalla en voi kuin todeta, että luojan lykky, ettei tuota ole meikäläisen lähimailla. Isäntä saisi sydärin seuraavasta luottokorttilaskusta;)
    Kivaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko, että mietin siellä Putiikki Rannalla-putiikissa, että tietäisin kyllä eräätkin Ladyt, jotka olis tuota pikaa laittaneet siellä tuulemaan :D. Itse olen niin onneton noitten vaatteitten kanssa, mutta oli niin kiva paikka, että sinne uskaltaa mennä toistekin. Jos vaikka sitten ne juhlaverkkarit....

      Hauskaa oli ja yhdestä päivästä riittää ammennettavaa pitkään :)

      Poista
  6. Ihanissa liikkeissä olette käyneet. Tuo Kantriinan valikoima näyttää mun silmiin toooosi mieluisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä oli kyllä tosiaan maalainen ihmeissään, kun muutamaan tuntiin mahtui niin paljon kaikenlaista ihan huippua kierreltävää ja katseltavaa (ja tietenkin ostettavaa, mutta siinä olen kyllä onneton noviisi :)).

      Ja Kantriinassa tosiaan oli niin paljon kaikkea ihanaa (niinkuin muuallakin). Heti ovella oli sellainen olo, että on vähän niinkuin puulla päähän lyöty, eikä tiennyt mistä aloittaa :).

      PS. Kiva kun olet täällä...

      Poista
  7. Kuulostaa ihan huipulta tapaamiselta ja reissulta ja kivoja putiikkeja olette kierrelleet! Ihanhan tässä tulee entistä kotikaupunkia ikävä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä tapaamisessa oli hassua (ja samalla parasta) se, että vastasi ihan täysin odotuksia ja oli justiin niin hullu kuin olin toivonutkin :). (Yleensä mulle käy niin, että mitä enemmän jotain odotan, sitä varmemmin itse reissu lässähtää. ja mitä nihkeämmällä fiiliksellä lähtee matkaan, sitä todennäköisemmin onkin kivaa. Mutta nyt tuli tääkin teoria kumottua).

      Ja hassua, etten ole ikinä noissa liikkeissä osannut käydä, vaikka Tampereella sentään tulee aika usein poikettua, kun se nyt vaan on kertakaikkiaan niin kiva kaupunki :)

      Poista
  8. SUPERIA!! Reissu , naiset sekä sun kirjoituksesi! NYT MULLA ON PAINEITA!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SUPER on just oikea sanaa kuvaamaan reissua ja naisia :).

      Mutta ans olla kun saan aikaiseksi laittaa sulle muutamia kuvia s-postiin tai johonkin, niin huomaat olevasi samalla myös SUPERmalli :). Ja todellakin ihan ilman paineita :D



      Poista
  9. Ihan oli hilkulla etten itsekin naisjoukon jatkeeksi ilmottautunut kun Pepi tapaamisesta kirjuutteli vaan sen sortin henkiset "jälkijäristykset" arvaat varmaan minkä suhteen oli tuolloin justiin päällä joten ilmottautumatta jäi ja ihan hyvä niin,hapannaamaisen ilonpilaajan viitta kun ois niin raskas kantaa;D Ja ehtiihän tuota,monta naista tuosta joukosta aion kyllä jonain päivanä,kauniina,eräänä tms. tavata,ihan varmasti:)
    Alkoi naurattaa tuo epäilahtunut myyjä,siinä kun olisitte alkaneet antaa palautetta voimalla seitsemän naisen niin johan ois saattanut puhelut katketa,tai mistäs mä tiedän vaikka ois katkennutkin,sen verran sanavalmista porukkaa siellä on ollut liikenteessä♥
    Tokenemista odotellessa kaikkia kivuuksia tähänkin viikkoon♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsit kunpa olisitkin ollut mukana <3. Sattumoisin kun kuulut niihin ihmisiin, jotka vielä jonain kauniina päivänä aion tavata ihan livenä. Vaikka väkisin, jos ei muu auta :).
      Ja porukassa kyllä kaikkinainen positiivisuus, empaattisuus ja hilpeys siinä määrin tiivistyi, että oltaisiin ihan varmasti saatu sun oloa edes piirun verran parannettua ♥. Mutta aina ei ole hyvä hetki kaikelle ja itse sen kuitenkin parhaiten tietää.

      Ja mitä siihen epäilahtuneeseen MIESmyyjään tulee, niin enpä ole koskaan ennen ollut tilanteessa, jossa asiakas koittaa ostaa muuttomyynnin kourissa olevasta liikkeestä maailmanpyörää, mutta myyjä ei myy :D.
      Loppui jopa meiltäkin konstit kesken ja pakko oli todeta, että pyörii se maailma muutenkin :D

      Kaikkea mahdollista ja mahdotonta kivaa sulle myös ♥

      Poista
  10. Oi! Mikä ihana tarjonta ja mikä ihanan kuuloinen reissu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano :). Reissu ylitti kaikki odotukset, vaikka nekin oli kyllä varsin korkealla.

      Voisin kuvitella, että olisit ollut siellä Putiikki Rannalla-liikkeessä kuin kala vedessä :)

      (Piti ihan klikata tuota sun profiilia, kun hämmennyin nimen ja kuvan yhdistelmästä. Mutta kivaa päästä taas vähän tuttummaksi <3)

      Poista
  11. Mä en kohta enää edes osaa kirjoittaa itse mitään kun luen näitä teidän huippupostauksia....

    ANTAKAA MULLE MUN LÄPPÄRI TAKAISIN heti just nyt sieltä huollosta!!! Tahtoo kans plerata ne ziljoona kuvaa :)
    Mulla on muuten nuo poroset mennyt ihan ohi! Nätimpiä kuin mitkään pentikit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ihan samaa mieltä, että nyt äkkiä se läppäri Pepille takasin tai ei hyvä heilu :D

      Mulla on silmät ihan kierossa ja oikeesti pönttö ihan sekaisin, kun kuvia oli kamerassa ihan liikaa, eikä ollu mitään mahdollisuuksia laittaa tänne kaikkea, minkä olis halunnut ja piti päättää, mitä valitsee ja mitä jättää valitsematta. Ja vielä on puoli reissua jäljellä...

      Ja siis ne porot oli ekat mitä itse siellä liikkeessä näin. Että kyllä poro poron tuntee :D

      ja kiitos ny vielä tätäkin kautta.

      Poista
  12. Just niin sulle kans Taina. <3. t. Poro ;)

    VastaaPoista
  13. Voi Tampere, tulipa kova ikävä vanhaan opiskelukaupunkiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on kyllä niin Tampere <3.
      Ja nyt tuli monta uutta kivaa paikkaa, joissa käydä myöhemminkin.

      Poista
  14. Voi mahtava, täällähän on oikea (huom! upeiden : ) kuvien tulva! Varmasti oli superhauska reissu ja se on niin totta, että sitä hömppäenergiaa justiinsa tarvitaan arkisen aherruksen keskelle. Oi, ja siellä oli Kotomon Tainakin! Terkkuja kovasti : ) Hiukan noloakin myöntää, että Tampere on mulle jostain syystä jäänyt aika vieraaksi. Vaikka matkaa ei tosiaan paljoa ole. Aina on vaan tullut ajettua tuonne Helsingin suuntaan, mutta ehkä se johtuu entisistä työkuvioista. Mutta tässäpä sitä tuli monta hyvää syytä kääntää auton nokka Tampereelle! Ja hei, jos teidän seuraava tapaaminen oliskin Forssassa, niin sit kyllä ängen mukaan vaikka väkisin ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Päivi :). Mutta sen verran täytyy korjata, että kuvauskohteet oli kyllä upeita, mutta kuvaaja ja sitä mukaa kuvat ei pysyneet perässä :). Sitä vaan innoissaan räpsi sitä sun tätä ja nyt harmittaa, kun ei voi ollenkaan kaikkea tänne syytää tai räjähtää pian koko bloggeri..

      Mutta siis aiai. Vai on Tampere jäänyt vähemmälle huomiolle.. Se asia tarvii kyllä korjata :). Jos ei muuten, niin voin kuule lähteä oppaaksi nyt kun oon kerran itse päässyt noihin paikkoihin tutustumaan. Ja Kotomon Tainalla on suunnitteilla muuan toinen juttu. Jos ei syksyllä, niin alkuvuodesta. Ja sinne kyllä sit otan sut vaikka väkisin mukaan :)

      Ja jos nyt porukka Vorssaan päätyy, niin ei muuta kuin ilman muuta tervetuloa iloiseen joukkoon. Ja kernaasti saisit kyllä mun kans ideoida, että mihinkäs me sit mentäis, kun on ensin kaikki hyvät kirppikset kierretty ;)

      Poista
    2. Juu, mutta katos ei meillä olis mitään hätää. Täällä Vorssasahan on vaikka kuinka kivoja sisustusjuttuja nähtäväksi, ja ainakin niitä kirppiksiä ; )

      Poista
    3. Juu ja mun miehellä oli ravintolavinkkikin valmiina.. (Kyä sää Jyvän tiedät :D)

      Ei muuta kuin aletaan suunnittelemaan. Oikeesti.

      Poista
  15. Voi että miten mukavalta reissulta näyttää! Hauskaa seuraa ja kaikkea kaunista hypisteltävää..Tuo poro ois kyllä hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mukavaa tosiaan oli ja hypistelläkin sai oikein luvan kanssa ilman, että oli yhtään sellainen olo, että on kiire. (Toisin kuin sillon, kun ollaan perheen miesten kanssa matkassa :D)).

      Ja porot jäi pikkasen mua harmittamaan. Tai siis se, etten ostanut. Vielä. Mutta alan vissiin olla liian järkevä, kun nykyään jo mietin, että mihinkä sen kaiken sitten oikein laittaisin, mitä ostaisin :)

      Poista
  16. Kuulostaa täydelliseltä reissulta :-)
    Ensimmäisen kuvan kirjaimet olisivat täydellisiä mökillemme, tuunattuun pikkuaittaan :-)
    Pitääkin miettiä, josko tekisi Tampesteri-reissun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin Tampesteriin :). Siellä on kivaa. Tai jos et just nyt betonihommilta kerkiä, niin verkkokauppa on aina auki ja siellä olis just nyt se alekin..

      Reissu oli täydellisen piristävä ja väsyttävä yhtä aikaa :). Ei meinaa tokentua millään ja vielä on se toinen puolisko viimeisiä metrejä vaille valmis.

      Ens kerralla mukaan! Tampere on teiltä ihan yhtä lähellä kuin täältäkin :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi