Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

HALPA JA HYVÄ KAMERA. PAREMPI MIELI.

Koska valokuvaustaitoni eivät näytä itsestään kehittyvän haluttuun suuntaan, päätin ostaa uuden kameran.

Olin jopa varautunut satsaamaan siihen jonkun verran, mutta Kukkapillin mainio Satu ehti tietämättään pelastamaan mahdolliselta harhaostokselta.

Satu on hauska tyyppi, joka paitsi kirjoittaa mielenkiintoisia tarinoita ihan mistä maailman aiheesta tahansa, osaa myös ottaa loistokuvia kaikesta mikä liikkuu tai ei liiku. Ei niin pientä ötökkää, etteikö Satu saisi siitä mahtikuvaa aikaiseksi. (Suosittelen tutustumaan erityisesti Kukkapillin juhannusaiheeseen postaukseen täällä)

Ja mikä parasta, Satu kertoi kuvaavansa ihan tavallisella pokkarikameralla.

Päätin siis, että haluan samanlaisen,  joten marssin kauppaan. Marsmars.

Nuori naismyyjä onnistui kuitenkin torpedoimaan valmiin ostopäätökseni.

Halusin ostaa samanlaisen Sonyn kuin Sadulla, mutta myyjän mielestä minun olisi kannattanut ostaa Samsunki, koska Samsunki takaa laadun. (Nykyinen järkkärini on Sony..)

Sanoin uskovani, että Samsung on hyvä, mutta koska se on myös tuplasti kalliimpi kuin alunperin haluamani Sony, se ei ole kiinnostava.

"No jos sulla ei oo varaa maksaa kaikkea heti, niin voidaan jakaa maksut eriin..".

"No ei tässä nyt oikeastaan ole siitä kysymys, vaan siitä, että tulin ostamaan tätä tiettyä mallia, enkä nyt ole kiinnostunut muista".

"Mutta tiäkkö mitä?"

"No?"

"Toi kuule kun kerran tippuu sulta käsistä, niin voit sanoa sille heipat ihan samantien".

"No heippa vaan sitten :D".

Ei tullut kauppoja.

Mutta koska kamera oli saatava, polkaisin Prismaan ja ostin Sonya vastaavan pikku-Canonin ja nyt olen niiiiin onnellinen, kun kuvaaminen on taas kivaa. Etenkin kun eiliselle sattui se miesmuistin ainut aurinkoinen päivä, joka suosi iloista kuvailijaa.

Alla on muutama testi, jotka otin 1:1-kuvakoolla, joka ei aiemmissa kameroissani ole ollut mahdollinen. Siinä kinttaalla tosin, tuliko kuvista jo turhankin suuria blogin palstatilaan nähden. Etenkin kun niitä on aika paljon peräkkäin.

Ensin pari pakollista kukkakuvaa



Ja sitten jokunen kuva golfkierrokselta. (Kolmen miehen kanssa kun pelaa, ehtii hyvin napata muutaman otoksen sillä välin kun muut etsivät pallojaan pöpeliköstä)

Melko suomalaista

Onks ketään kotona?

Latovanhus

Kuka pölli pöllit?

Illalla keli sen kun parani ja vielä teki mieli palata ruusupuskaan.



Kaksin aina kaunihimpi.

Varokaa vihaista ötökkää.

Halpa ja hyvä kamera, parempi mieli. Lisää iloa toi se, että vaikka kameraa piti olla saatavilla vain mustana, kotona paketista paljastui toivevärini valkoinen, jolla on tällä hetkellä erityinen symbolinen merkitys.





63 kommenttia:

  1. Oi iloa kun on helppo kamera :)
    Mä olen niiiiiiin tyytyväinen kaikkien kameratestien (niin omien kuin muidenkin) noihin kahteen omaani, pikku-canoniin ja samsungiin - paitsi että toinen on kotona ja samsung on niin tietokone, että sen avaaminen kestää hetken jos se on kokonaan sulkeutunut. Mutta mihikäs mulla kiire :)
    Minust ei taida ikinä tulla järkkäsin käyttäjää, mä luulen?
    Mutta mä luulen myös, että ny mä kiipaän viimein tuonne vintille kirjani kanssa! Mihin hemmettiin tää hyvä sadepäivä taas on mennyt??

    Ai niin, kuvat on o i k e i n hyviä. Ja sopivan kokoisiakin, ei tarvihe zoomailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halpa, helppo ja hyvä :). Ja tarpeeks pieni, että voi pitää mukanakin.

      Järkkäriin olen tuskastunut ihan täysin. Tai siis paremminkin itseeni, kun en osaa sitä käyttää.

      Tervemenoa vaan sinne viihtyisälle vintille ja kiitos kommentista :). Itse oon kanssa niin sokea, että tykkään noista isoista neliönmallisista kuvista. Ei tarvi tosiaan siristellä.
      Joten näillä mennään ja kuunnellaan samalla sateen ropinaa, joka sais kyllä jo pikkuhiljaa loppua. Kesäkukat likoaa hengiltä.



      Poista
  2. Ihania kuvia! Minä olen kironnut meidän vanhaa Olympusta jolla ei tule kunnon kuvia (vika ei voi olla ottajassa, joka ei koskaan muista mitä piti säätää mihinkin tarkoitukseen) Ehkä mun pitää vähän tutkia tuota meidän kameraa tai tyytä kuvaamaan kännykällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan nappivalinta mulle. Kamera maksoi 229 euroa ja siihen hintaan sisältyi kaikenlaista härpäkettä.
      Olisin ollut tyhmä, jos olisin satsannut yhtään enemmän, kun taidot ei kumminkaan parempaan kameraan riitä :)
      Ja nyt mahtuu kulkemaan taskussa. Yleensä ne parhaat "tästä olis kiva ottaa kuva"-kohteet kun tulee eteen just silloin, kun sitä kameraa ei ole.

      En tiedä, millä oot oman blogin kuvat ottanut, mutta niissä en kyllä ole nähnyt mitään vikaa.

      Poista
  3. No jopas olet löydön tehnyt, ihan mahottoman hyvä kuvia näyttää tulevan :)

    Mulla on Panasonicin pokkari käytössä. Välillä sillä tulee ihan hyviä kuvia ja toisinaan taas ei...ehkäpä se on käyttäjästä kiinni :) Järkkäriä olen himoinnut, mutta kun jututettiin valokuvaharrastajaa (äärettömän hyvä sellainen), niin hän tuumasi, että kunnon pokkari päihittää halvan järkkärin. No kun rahat ei riitä kalliiseen järkkäriin vempaimineen, niin olen tyytynyt tuohon nykyiseen kuvanottolaitteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano :). Löydöstä meinaan.

      Olisin kyllä ollut melkoinen pöljä, jos olisin lähtenyt kallista järkkäriä ostamaan. Tai se ei oikeastaan ollut edes mikään vaihtoehto, vaan paremminkin joku kunnon objektiivi vanhaan kameraan. Mutta sellainenkin olis tullut maksamaan moninkertaisesti sen, mitä tää uus helppokäyttöinen, mutta monipuolinen pokkari.
      Että ihan oikein sanottu sun valokuvaharrastajatuttavalta :)

      Olen iloinen. Paitsi että kohta varmaan tulee valokuvaähky, kun koko ajan on kamera taskussa :)

      Poista
  4. Ensinnäkin olen ihan mahdottoman iloinen siitä, että löysit hyvän kameran ja kuvausintosi siinä samalla! Mä olen sitä mieltä, että järkkärikuvaus ei vain sovi kaikille, ja itse kuulun niihin ihmisiin. :-D Kiva kun saa vaan näpsiä kuvia, ilman että tarvitsee sen suuremmin miettiä. :-) Ja ihan mielettömiä kuvia olet jo "harjoitellessasi" ottanut! Mun suosikkeja ovat tuo eka kukkakuva ja sitten tuo kaks-päällä-ötökkäkuva. Noissa parittelujutuissa on aina jotain kiehtovaa. ;-D

    Ja toiseksi olen hirmu iloinen siitä, jos olen sattunut olemaan avuksi. :-) Mulle tuli ihanasta palautteestasi melkein nolo olo, kun en tunne ansainneeni tuota kaikkea. Mutta jospa nyt yrittäisin unohtaa nolostelun ja sen sijaan vain kiittäisin sinua kauniista sanoistasi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdottoman iloinen olen minäkin, vaikka se alkuperäinen ostosuunnitelma menikin plörinäksi :D. Ei sillä, että olisi uskonut hajottavani kameran pirstaleiksi tiputtamalla sen, vaan ihan myyjän myyntivastaisen asenteen takia.

      Eka kukkakuva on mun suosikkini myös, mutta mitä siihen kaksin aina kaunihimpi-kuvaan tulee, en erottanut paljaalla silmällä kahta, vaan ainoastaan yhden ötökän :D. Että ihan hirmu mainio kamera, kun toimii suurennuslasinakin.

      Ennen kuin kysyin sulta, millaista kameraa käytät niihin hienoihin otoksiin, luin netistä blogeja, joissa annettiin vinkkejä järkkärin valintaan. Ja paras vinkki, joka sieltä löytyi, oli se, että ei kannata ostaa kallista järkkäriä, jos ei osaa sitä käyttää :D. Joten sun vastaus siitä pokkarikamerasta tuki tätä järkilausuntoa, jonka olin jo ehtinyt sisäistää. Kun ei osaa, niin osaa :)

      Eikä sanoissa mitään kiittämistä. Ne tuli kaikki ihan sydämestä ja toivon, että muutkin löytää sun mielenkiintoisten tarinoiden ja kuvien pariin ♥

      Poista
    2. siis kun ei osaa, niin Ei osaa :)

      Poista
  5. Mikäs tuo sun kamera sitten tarkalleen ottaen on? Hirmu hyviä on kyllä kuvat!!

    Mulla on Sonyn järkkäri, joka on maannut jo vaikka miten kauan kaapin pohjalla. Alkuun kuvasin sillä innokkaasti, vaikken osannut kummemmin ees mitään säätöjä tehdä - enkä osaa vieläkään. Ihme juttu, että hyvä kamera ei sit tehnykään minusta loistavaa kuvaajaa... ??? Sit se meni jotenkin vähän rikki, ja mua alkoi muutenkin turhauttaa, kun en osannut sillä kunnolla kuvata, ja myös se ärsytti, että se oli niin painava raahata mukana.

    Sit mulla on Nikonin minijärkkäri, jonka kanssa en koskaan päässyt kaveriksi. Kuvittelin, että se on sellanen pokkarin ja järkkärin välimuoto, mutta minusta se oli lähinnä naurettava. Enkä jaksanut opetella senkään hienouksia... Nyt se on tyttärellä, joka ei tosin ole tainnut sitä käyttää ollenkaan - sillä on iPhone jolla taitaa saada myös aika laadukkaat kuvat.

    Sit se kamera, millä mä oikeesti koko ajan kuvaan, on tuollanen Canon IXUS 115 HS, joka maksoi vissiin reilun satasen. Se on ihan hyvä kamera ja mä kans luulen, että jos joskus uuden kameran tarviin niin se taitaa olla joku paremman sorttinen pokkari. Ei minunkaan kannata uutta järkkäriä ostaa, koska olen näköjään liian laiska opettelemaan sen hienoudet. (Ja todennäköisesti se mun järkkäri on sitä "halpa järkkäri"-sorttia, vaikka kyllä se minusta paljon maksoi (muistaakseni 799€ putkineen). Mutta siis mieluummin sitten parempi pokkari vaan.)

    Toisaalta mua himoittais hirmuisesti se Nokian Lumia 1020, jossa on todella hyvä kamera... mä vaan suuresti vierastan sitä isoa puhelimen mollukkaa, en halua sellasta... himoitsen sitä siis vain sen kameran takia. Eli tuskin koskaan hankin. =)

    Se huono on mun pokkarissa, että liikkuvista kohteista ei kyllä kuvat onnistu lainkaan. Onnistuuko sulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamera on tarkkaan ottaen Canon PowerShot SX600 HS. Sitä en varsinaisesti mennyt Prismasta ostamaan, vaan justiin jotain uudempaa Ixus-mallia (joissa oli kauniimmat värit :)), mutta kun otin ton käteen, sen tuntui heti ihan omalta. Pienikokoinen, mutta tukeva. Ihan loistopeli ja hinta tosiaan sen 229 euroa, jossa tuli mukana kunnollinen suojalaukku ja GorillaPod-jalusta (jollaista en ole koskaan käyttänyt, mutta ihan varmaan tulee käytettyä. Sen verran kätevältä vaikuttaa).

      Videokuvaa otin golfkentällä salaa ja hyvin onnistui. Ja uskon, että onnistuu vaikka mikä.
      Erilaisia tehosteita, joita kamerassa on valmiina, ehdin jo kokeilla. Ja mustavalkokuvausta. Ihan huippuja. Nyt vaan hirvittää, että tuleeko tästä elämästä yhtä valokuvaa, kun on noin näppärä vehje koko ajan taskussa :)

      Sonyn järkkäri on mullakin. Poika osti sen omilla rippirahoillaan ja minä sitten lunastin sen osamaksulla (johon tuli tunnearvolisä ja käyttökoulutus lisähintaan ;)). Mutta en osaa sitä niin hyvin käyttää, että kuvaaminen tuntuis mukavalta tai edes siltä, että on kaiken vaivannäön väärtti.

      Mutta mitä puhelimeen tulla, mulla on edelleen näppäimillä varustettu museomalli, jossa on niin pieni näyttö, etten ole siitä enää aikoihin nähnyt mitään :). Uusi on harkinnassa, mutta valinnan vaikeus ahdistaa, kun oikeasti en haluais vaihtaa, vaikka tiedän, että on pakko. Mutta en jaksais millään käydä läpi koko sitä kirjoa, mitä nykyään on saatavilla. Huoh. Liian nopeaan tahtiin kehittyy tää nykytekniikka :)

      Poista
    2. "Mutta mitä puhelimeen tulla...." :D. Näköjään jo unohtuu suomenkielikin tässä intoillessa :)

      Poista
    3. Mullakin on puhelin mallia antiikki, ei todellakaan mikään hipaisunäyttö vaan sellanen kunnollinen perinteinen näppäimellinen Nokia. Enkä haluais todellakaan mitään älypuhelinta. Koitan siis sinnitellä tolla niin kauan kuin mahdollista. (Ja ehkä jos uuden joutuisin ostamaan, hankkisin edelleen sellasen peruspuhelimen...) Ainoastaan sen kameran takia olen miettiny älypuhelimen hankintaa... mutta sit tulee (pihiys) järki ja mietin että mulla on puhelin ja mulla on kamera, en tarvii muuta. Enkä jaksa opetella niitä kaikkia ihmejuttuja siitä puhelimesta...

      Poista
    4. Voisin kopioida ton sun kommentin ihan sanasta sanaan ja sen jälkeen väittää omakseni, koska on ihan just sitä, mitä itsekin ajattelen :). (Ei liene hirmu ylllättävää..:D?)

      Puhelin on puhelin ja kamera on kamera :D. Mutta nyt kun mun on jokatapauksessa pakko vaihtaa ensimmäistä sen takia, etten enää erota sen näytöltä mitään, on vissiin pakko taipua kosketusnäytölliseen versioon. Mutta halvimmasta mallista alotellaan, koska kallis menee hukkaan siinä missä järkkärikin..

      Poista
  6. Voi hyvänen aika kuinka hienoja kuvia! Ihan mahtavia, täytyy kyllä kuvaajaakin kehua eikä vain kameraa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna, mutta kyllä nyt menee kaikki ihan vaan hyvän kameran piikkiin :). Ilo kuvata, kun logiikka aukenee helposti :). Toisin kuin järkkärin, johon mun kapasiteetti ei näköjään riitä :)

      Poista
  7. Siis täh mikä myyjä!? Hyvä ettet ostanut siltä mitään, pitäköön tunkkinsa tiskin alla :)

    Hienoja kuvia, todellakin! Pitäis itsekin välillä kaivella pokkaria esiin, sillä tulee jotenkin värikkäämmän oloisia kuvia kuin järkkärillä. Vaikka oikeasti "vika" on varmastikin täällä näppääjän puolella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin vasta, että multa unohtui osa myyjän Samsunki-myönteisistä myyntipuheista :D
      Kertoi nimittäin olleensa justiin suosittelemansa Samsunkimallin koulutuksessa, jossa kuvia otettiin eri "olotiloissa" :D. Sen verran kohtelias olin, että vältin kiusauksen, enkä kysynyt, millaisissa erilaisissa olotiloissa myyjä mahtoi kuvia ottaa :D.

      Mutta kuule Taru. Sun ei tarvi kaivella esiin yhtään mitään ylimääräistä, koska sun kuvat on niin huippuja muutenkin. Itse en moiseen järkkärillä pysty, joten pakko vaihtaa helpompaan.
      (Voi olla, että täältä kohta kaikkoaa kaikki viimeisetkin, kun alan syytämään tänne kameran eri tehosteilla varustettuja kuvakokeiluja :). Mustavalkoiset on niistä mun omia suosikkeja)

      Poista
  8. Vaude mitä kuvia! Mä en saisi hyviä kuvia otettua edes planeetan parhaimmalla kameralla, joten en viitsi asiaan satsata rahallisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepähän se just on mullakin. Kun en osaa kalliilla kameralla kuvata, pitää vaihtaa halvempaan ja helpompaan :D
      Nyt olen ihan vakuuttunut, että tää kahdensadan euron malli on just ihan mulle tehty.

      Ne jotka osaa, kuvaa niillä kalliimmilla ja paremmilla ja minä tyydyn ihaillen katselemaan :)
      Tuli kyllä hyvä mieli tästä löydöstä.

      Poista
  9. Ooh-la-laa Annukka, aplodeja : ) Ihan todella upeita kuvia! Ja ensimmäinen mun suosikki : ) Se on ihan totta, että pokkarilla saa kyllä laadukkaita ja hyviä kuvia. Ei se munkaan oma kamera järkkäri ole, vaikka sellaisesta haaveilenkin. Ja varsinkin nyt taas kun olen niillä lainakameroilla kuvaillut. Ai niin ja hyvän merkin valitsit myös ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh-la-laa. Kiitos aplodeista Päivi :). arvostan niitä, koska olet oikeasti taitava, etkä tällainen säkällä onnistuva kuvaaja :). Ja ihan sama on mun omakin suosikkini. Ihka ensimmäinen uudella kameralla kuvatta testiotos, jonka kohteena oli terassin viimeinen hengissä oleva tähtisilmä :). Kaikki muut on lionneet hengiltä sateiden mukana

      Mutta siitä olisin voinut lyödä vetoa, että sulla on joku maailmanluokan järkkäri :). Ja nyt kun kerrot, ettei ole, niin sehän vahvistaa entisestään sitä, että sulla on maailmanluokan kuvaustaidot. Enkä kirjoita lämpimikseni, vaan tarkoitan sitä oikeasti. Niinkus tiedät :)

      Canon on hyvä merkki. Vanha kunnon Ixus on palvellut hyvin, mutta onhan se jo vähän aikansa elänyt. Niinkuin on käyttäjänsäkin :)

      Tsemppiä edelleen torstaille ja nähdään ♥

      Poista
    2. Juu, se mun oma kamera on Canonin G11, kuutisen vuotta sitten ostettu. Manuaalisäädöt on, mutta objektiivia ei voi vaihtaa. Hyvä peli silti ja näppärä pitää mukana, mutta siltikin se järkkäri haaveissa ; )
      Kiitos tsempeistä! Marko tuli viikonloppuna työreissulta kotiin ja nyt pitäisi pistää hösseliksi tän huushollin kanssa. Kaikkea mitä sunnittelin, en ehdi saada valmiiksi, mutta näillä mennään tällä kertaa : )
      Palataan ja kuullaan <3

      Poista
  10. Aika huvittava tuo ostostilanne ;)) Upean kameran selvästi sait - ja ihan ilman myyjää - kun kerran tuommoisia kuvia tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Ostopäätös oli ihan valmis, mutta myyjä oli kyllä tällä kertaa niin törppö, että oli pakko perua se :).
      Ihan helposti ei niin käy, mutta nyt ei ollut vaihtoehtoa.
      Ja Prisman myyjä (nuori nainen hänkin) oli niin symppis, että olisin voinut ostaa hältä melkein mitä vaan.

      Kamera on todellakin huippu. Ja hintalaatusuhde ihan poskellaan. En kuuna päivänä olis uskonut, että kahdellasadalla eurolla saa ostettua näin paljon uutta kuvausintoa ja onnistumisen tunnetta :)

      Poista
  11. Joskus myyjä onnistuu omalla hyökkäävyydellään tai joko tahallisella tai tahattomalla ylimielisyydellään torpedoimaan varmat kaupat, eiku tossut ympäri ja seuraavaan puotiin vaan. :)

    Siis upeita kuvia, wau!! Varsin onnistunut ostos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä oikein myyntitapahtuma :D. Viimeiseen asti yritin ostaa, mutta siihen ei oikein saanut mahdollisuutta. Nuori nainen oli sen verran innokas Samsunki-fani :)
      Mietinkin, että mut on helpompi saada myyjän toimesta perumaan ostopäätös kuin ostamaan jotain, mitä en oo aikonut.

      Mutta nyt oon ihan varma, että tälläkin oli tarkotus, kun sain noin huipun kameran vielä halvemmalla kuin se Sony olis ollut. Ja mikä parasta, valkoisen ;)

      Poista
  12. Olipaha erikoinen myyjä:)

    Canonin Ixuson minullakin ja täyttänyt tarkoituksensa jo lähes 8 vuotta! Joskus nuorempana kuvasin järkkärillä, mutta enää ei jaksa säädellä, on mukava vain näpsiä. Laatu kelpaa mulle hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu :). Vähän liian innokas nuori tyttö.
      Yleensä koitan viimeiseen asti venyä, mutta nyt ei pystynyt.

      Itse jaksaisin kyllä säädellä sitä järkkäriä, mutta kun en vaan kertakaikkiaan osaa. Tai siis ainakaan itse en huomaa koskaan oikein mitään eroa kuvissa, jotka oon ottanut erilaisilla säädöillä. Kehno kuvaaja siis.
      Mutta nyt onnistuu ja tekis mieli vaan koko ajan ottaa lisää kuvia. Kohta räjähtää kone, kun tallennan ne kaikki sinne :)

      PS. Kiva kun tulit tänne.

      Poista
  13. Huippis-kuvia olet ottanut. Aivan ihania :-)
    Tuossa järkkärissä on vikana koko, inhottava raahata mukana tuollaista tiiliskiveä.....
    Puhelimen jouduin minäkin pakolla vaihtamaan, kun vanhassa ei ollut s-posti ominaisuutta ja duunissa sellainen piti kaililla olla....no, äkkiä tuon uudenkin puhelimen käytön oppi. Ihan näpsä peli sekin :-) (on muuten Nokia), joskaan vaikka minulle uusi, niin nyt jo vuoden vanha ja eihän siihen saa edes kuoria, kun on niin "vanha malli". Uh, mitä vauhtia tekniikka huristaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois melkeinpä luulla, että on taitava kuvaaja :D. Mutta menee kyllä ihan kameran piikkiin onnistumiset.
      Nyt on kivaa, kun voi pitää sitä kameraa koko ajan mukana (niin kauan kunnes kielletään..), eikä aina tarvi miettiä, että "vitsit, kun tästä olis kiva ottaa kuva, mutta kun kamera on kotona".

      Jos on järkkärit kömpelöitä, niin muistatko ekat "kannettavat puhelimet" :D. Selllanen Mobiran matkalaukun kokonen systeemi. Tai videokamerat, joita just ja just jaksoi olalla kuljettaa :D

      Liian nopeaa tosiaan on kehitys, vaikka meikäläinen koittaa kuinka jarruttaa..
      Mutta uuden puhelimen suhteen painostus on niin kova, että kai se vaan kohta on pakko.

      Poista
  14. Myyjä yritti olla tehokas, mutta lopputulos nolla. Kuvasin vuosia PowerShotilla ja olin ihan tyytyväinen. Järkkärin rinnalle olisi kiva hankkia pieni pokkari, joka kulkisi aina mukana. Ja mitä puhelimiin tulee, niin olen samaa mieltä puhelin on puhelin, kamera on kamera ja minitabletti on kätevä mukana kulkeva netti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan vähän harmitti olla niin tyly ja jättää kaupat tekemättä, mutta ei vaan voinut mitään tällä kertaa. Kai siinä oli vaan siitä kysymys, että nuori tyttö oli itse niin vakuuttunut siitä Samsungin paremmuudesta, ettei voinut ymmärtää, minkä takia joku haluais ostaa jotain muuta. Etenkään sellaista, jolle voi sanoa heippa heti kun tippuu :D.
      Nyt on kamera aina mukana kunnes kielletään. Mutta joku tolkku tähän intoon pitää aika äkkiä saada, koska muuten kaatuu konekin, kun loppuu tilat kesken. Melko isoja noi kuvatiedostot tollasella pikkupokkarilla kumminkin.

      Poista
  15. Hämmentävä myyjä. JOs asiakas tulee kauppaan ja sanoo mitä halutaan niin se kannattaisi myydä. Lisämyyntiä voisi koettaa sitten lisävarusteilla. Siitä kai tuossa oli kyse tuossa asiakaspalvelun rimanalituksessa.

    Ihania kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä :). Mutta myyjä oli niin nuori ja kokematon, että aatteli vähän varmaan kouluttavansa meikäläisen kaltaista mummoa, joka ei ymmärrä nykytekniikan päälle mitään :D

      Tykkään itsekin noista kuvista ihan älyttömästi. Enkä vähiten sen takia, että nyt pystyn ottamaan tollasia neliönmallisia, joita oon muilla ihaillut, muttei ole onnistunut mun vanhalla kameralla.

      Poista
  16. Hienoja kuvia ja on ötökätkin päässeet kuvaan :) Iso työ oli löytää mullekin tuo kamera, lueskeltiin tekniikkalehdestä testejä ja päädyin sit tähän Sony-DSC HX20V, kun hintaraja oli ehdoton. Kävin kysymässä paikallisesta liikkeestäkin sitä mut ei ollut ja sit tilasin sen netistä. Kyllä pelotti ja arvelutti, jotta miten se ostos onnistuu, mut melko tyytyväinen oon ollut 1½ v...Sillä nyt kuvaan niin kauan kuin toimii. On kätevä pitää mukana, enkä todella halua ostella kalliita linssejä ja kannella painavaa kameraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on kuule Emilie justiin se malli (tai ainakin hyvin liki), jota läksin ostamaan, mutta mulle ei myyty :)
      Vaan onneksi löytyi vastaava tilalle. Ja vielä halvemmalla kaikkine tilpehööreine päivineen.

      Kyllä on kuvaaminen nyt helppoa.
      Vaikka toisaalta välillä kaipaan niitä (ennenvanhaisia) aikoja, kun piti tarkkaan miettiä, mistä raskii ottaa kuvia ja maksaa niiden kehityksen valokuvaliikkeessä. Ja aina hirmu jännityksellä hakemaan ne sieltä.

      Poista
  17. Nyt on pikselit kohdillaan. Kivoja otoksia ja uutta tuulta elämään! Kesä on kaunis ja kuvattavaa riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nyt löyty sellanen peli, jolla tumpelokin onnistuu :)
      Ja tuntuu, että joka paikka kuhisee kaikenlaista zuumattavaa. Ei millään ehdi kaikkea kuvata, mitä haluais.

      Poista
  18. Minulle sun kuvat on aina tuoneet silmän- ja mieleniloa,paitsi tiedät kyllä mitkä kuvat, joten taidan tyytyä tylsästi toteamaan että kiva kun löysit kameran jolla on kiva kuvata,se kuvaamisen ilohan se pointti vissiin on,tyhmällä kameralla on tyhmä kuvata ja kivalla kiva,niin se vaan menee:)
    Mulla on varmaan joku aistirajoite kun sekä kuvissa että musassa huomioin vain sen fiiliksen,ihan sama millasesta matolaatkosta esimerkiks musa raikaa,tästä on muuten hieman käyty keskusteluja miehen kanssa,ei ole kuulema sama onko parin kympin radio varustettuna kahdella namikalla vai parin tonnin setti varustettuna parillakymmenellä namikalla,pöh sanon minä,ihan sama,joko se jalka alkaa vipattaa musan tahdissa tai sitten ei,ei ole namikoista kiinni;)
    Kuvaamisen(kin) iloa sulle,puhtaalta pöydältä ja valkoisella kameralla on hyvä aloittaa,tai jatkaa,ihan miten vaan♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se just on. Tyhmällä kameralla on tyhmän kuvaajan tyhmä kuvata :)
      Mutta nyt on hyvä, kun on riittävän simppeli peli mulle. Ja halpa. En tykkää mistään kalliista.

      Ja mitä tohon jalan vipattamiseen tulee, niin sekin on just noin kuin sanot. Rätisevästä matolaatikosta kun räjähtää joku kiva kipale ilmoille, niin tunnelma on äkkiä katossa :D.

      Täällä on nyt (kopkop) asiat ihan hyvällä mallilla ja haluan uskoa, että paketista paljastunut yllärivalkoinen on sen merkki, että niin myös jatkuu.

      Oon koittanut pysyä pois koneelta, joten en oo nyt käynyt katsomassa, josko sulla on taas joku tuninki siellä meneillään, mutta kivoja puuhasteluja kumminkin ♥


      Poista
  19. On kyllä niin huippuja kuvia, että alkaa tuntua meikäläisestäkin siltä, että voisin laittaa sen järkkäri-hankinnan + koulutukset sittenkin jäihin.... Tuolla "kaksin aina kaunihimpi"-kuvalla myönnän sinulle Vuoden Luontokuvaaja-tittelin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti tittelistä :D.
      Huvittavaa just siinä kuvassa on se, että näin paljaalla silmällä vaan jonkun ruskean täplän siinä ruusun varressa ja zuumasin sit vaan kameralla ja ajattelin, että katson kuvasta, mitä se oli :D. Että oikein hyvä peli, kun käy samalla suurennuslasista tällaselle puolisokealle ikänäköiselle..

      Mun järkkärirahat (joita siis ei oikeasti ollu, mutta olin ajatellu, että säästän) menee nyt johonkin parempaan tarkotukseen.
      Pokkari maksoi 229 euroa ja siinä tuli jalusta ja kunnollinen suojalaukku kaupanpäälle, joten ei paha hankinta . Etenkin kun sillä näköjään tumpelokin onnistuu. (Ja siinä on kaikenlaisia eri tehostejuttuja valmiina. Niitäkin testailin ja on aika hauskoja. Samoin kuin mustavalkokuvat).

      Mutta mee ihmeessä sinne koulutukseen, jos vaan pääset. Tai siis kun. Sieltä tulee varmasti uutta intoa ja taitoa.

      Poista
  20. Minä en juurikaan ymmärrä kuvaamisesta mitään mutta osaan kyllä katsoa kauniita kuvia joita sinulla on useampiakin:)
    Oma kamerani oli jäänyt pöydälle kun kävin kuvaamassa tänään valmistunutta laukkua. Luin kirjoitustasi ja katsahdin kameraani että minkäs merkkinen se onkaan ja Canon tuo näyttää olevan. Muutaman vuoden on jo vanha mutta hyviä kuvia ottaa, ainakin minulle kelpaavia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No enpä ymmärrä minäkään, joten tällainen halpa ja helppo peli on oikein mainio vekotin :). Etenkin kun näkee enemmän kuin kuvaaja itse paljaalla silmällä :)

      Taisi vaan olla kaikkein parhaat otokset nuo testikuvat.
      Nyt kun olen muka jo päässyt sinuiksi kameran kanssa, laatu alkaa heikentyä :)

      Poista
  21. Taisi olla aika kokematon myyjä, kun sitä samsungia vaan yritti tuputtaa.
    Hyvä, että pidit pääsi ja löysit noin kätevän kameran.
    Ja miten upeita kuvia...onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu. Veikkaan, että oli kesätyöntekijä, joita kohtaan olen yleensä ihan superkärsivällinen ja kohtelias, koska omakin poika on kesätyöntekijäiässä ja toivon, että tulee hyvin kohdelluksi :)
      Mutta jossain kohtaa se raja vaan kulkee, eikä voi enää enempää yrittää. Toivottavasti tämä nuori tyttö saa kumminkin muutaman Samsunkin myytyä :).

      Ja kiitos Irene. Onnistui kyllä omastakin mielestäni hyvin. Aloittelijan tuuria vissiin.

      Poista
  22. Kävitköhän sä siinä Geellä alkavassa liikkeessä.Sieltä kun menet jotain tarjoustuotetta hakemaan niin taatusti tulet jokin hieman kalliimpi ja parempi tuote kainalossa kotiin.

    Mutta hyviä on nämä kuvat että oikean valinnan teit.Onnittelut siitä :) Ja se värikin meni oikein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellähän minä :). G:lllä alkaa, muttei nimiä...

      Mutta koska siellä ei haluttu myydä mulle muuta kuin niitä vakuutuksia, joilla tällainen tumppu saa korvauksen siitä, että sattuu tipauttamaan kameran näpeistään, niin päätin polkaista siihen tämän paikkakunnan toiseen kauppaan ja ostaa vastaavan, mutta halvemman kameran sieltä :)

      Ja väri oli kyllä ekstraa. Haluan uskoa, että se oli tällä kertaa hyvä enne. Mutta en sano sitä ääneen, ettei taas mee pieleen :)

      PS. Se on ihan muutamaa viikkoa vaille, että nähdään ;).

      Poista
  23. Mukavia kuvia olet otellut... mulla ei ole ollut järkkäriä ollenkaan - vain sellainen välimuoto. Mutta kyllästyin kokoon - ei sitä jaksanut kannella mukana. Ostin sitten sellaisen pokkarikokoisen zoomkameran - ja sitä on sittä kännykän kera tullut ulkoillettua (meni sanahirviöksi mutta kenties ymmärrät) varsinkin olen nykyään kiinnostunut kätköilystä - ja kömmin pitkin mettiä (ihan tarpeeksi tavaraa mukana) Mun loma oli ja meni, töissä pakerrettu jo toista viikkoa - mutta mukavaa kesän jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätköily on mulle vierasta, mutta voisin kuvitella, että siitä innostuu aika äkkiä niin, että jää koukkuun :). Toistaiseksi olen tyytynyt etsimään vaan vahingossa metsän puolelle livahtaneita (kavereitten..) pieniä valkoisia palloja, joita etsiessä löytää kaikkea muuta kivaa.

      Mulla oli viime viikko olevinaan lomaa, mutta oli kyllä virkistävästä lomasta kaukana. Satoi vettä. oli kylmä, eikä ollut mitään kivaa tekemistä. Tai vaikka olikin, ei jaksanut tehdä mitään.
      Nyt sitten hikoillaan töissä. Lämpöä on yli 30 astetta täällä sisällä. Ens viikko vielä ja sit alkaa 3 viikon loma, mutta ei toivottavasti kolmen viikon sateet. Kopkop.

      Poista
    2. Työssäkäynti ja arki vaan tuppaa hieman rajoittamaan (ehkä hyväkin :) ) Olen kuullut tarinoita ihmisistä jotka lähtevät vaikka toiselle puolen Suomea uuden kätkön perässä kun hälytys tulee... mutta kiehtovaa se on - ja välillä kärsivällisyyttäkin lisäävää. Mun tytöistä (pois jo kotoa asuva) on kans innostunut, toinen ei ollenkaan. Jos olis niin sit tietäis varmaan missä iltansa viettäisi, nyt hän hieman topputtelee eli aina kun oltais jonnekin menossa niin pitäis kattoa lähiseudun kätköt... mutta yritän pitää jonkinlaisen tolkun tässä. Enkä niin innokas ole että lähtisin tuonne kuumuuteen tai jos sataa kaatamalla...

      Poista
    3. No nyt kuulostaa entistä mielenkiintoisemmalta :). Tarvinnee ruveta kuukkeloimaan harrastusta tarkemmin.

      Mutta hyvä se on, että meitä joku vielä rajoittaa :D. Työt ja nuoriso meinaan.
      Kurjaahan se olis, jos olis pelkkää aikaa. Vaikka niin houkuttelevalta kuulostaakin.

      Poista
  24. Onnea uudelle kameralle ! Kauniita kuvia olet saanut ♥ Tosin mielestäni ne olivat sitä aiemminkin ;) Meikäläinen vain näpsii kännykällä tietämättä kameroiden hienouksista tuon taivaallista. Toisaalta kiinnostaisi , mutta laiskuus vaivaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ♥. Tää on just passeli laiskan ihmisen malli, kun ei tartte ku kuvata ja onnistuu :). Paitsi että näitten testikuvien jälkeen taso kääntyi heti laskuun. Tai sitten oma vaatimustaso nousi liian korkealle :)

      Poista
  25. Onnea uuden kameran johdosta. Ihan mahtavia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Satu :). Oli niin kaunista kuvattavaa, ettei voinu epäonnistua :)

      Poista
  26. Siinä on kyllä ollu myyjä ammattissaan, voi herranen aika :D mutta alkuperäinen asiani oli kehua kuvia, ei ollut mikään turha ostos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikki :D

      Myyjä oli nuoruuden intoa täynnä ja ajatteli varmaan, että meikäläisen kaltainen museokama ei ymmärrä tekniikan päälle mitään ja tarvii vähän valistaa :D.
      Harvemmin käy noin, että myyjä saa mut pyörtämään valmiin ostopäätöksen, mutta tässä tapauksessa se oli oikeastaan vaan onni :)

      Poista
  27. Onpas huippuhyviä kuvia! Minkä mallinen Canonin kamera on kyseessä? Yritin mallia bongata tekstistä ja kommenteista mutta sitä ei olla taidettu manita tai ei vain osunut silmään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :). On niin helppokäyttöinen, että mun kaltainen tunarikin onnistuu. Ja siis se malli on Canon PowerShot SX600 HS

      Poista
  28. Sattuipas sulle höpsö myyjä, ei noin tehdä kauppaa! Hienoa että lopulta löysit pokkarin johon olet tyytyväinen. Minäkin luen muuten Satun blogia -hän on tosi hauska tyyppi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano :). Mutta oli niin nuori nainen kyseessä, että pakko oli laittaa kokemattomuuden ja toisaalta Sonyn koulutuksesta saamansa innostuksen piikkiin :)
      Mutta kyllähän se jonkin sortin taitoa vaatii, että saa käännytettyä asiakkaan, joka on jo tehnyt valmiin ostopäätöksen..

      Ehkä oli kumminkin onni mun kannalta, koska tykkään ylipaljon tästä nykyisestä pokkarista. Josta tulikin mieleen, että Satusta ei ole vähään aikaan kuulunut mitään. Hmmmm.. Toivottavasti pian palailee juttuineen :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi